Gebelikte soğuk algınlığı geçiren varmı?

fatma2005

canım elif duru 'm
Kayıtlı Üye
10 Mart 2010
2.041
3
356
MERHABA ARKADAŞLAR ŞU 4 GÜNDÜR BOĞAZLARIM ÇOK AĞRIYO NEFES ZOR ALIYORUM 34+3 Haftalık hamileyim doktoru aradım dahiliye bölümüne git dedi bu enfeksiyonu vücudundan atmalıyız dedı .yarın gidicem inşallah .benım gibi grib olan varmı?neler yaptınız.arkadaşlar.bendede biri bitiyo biri başlyo:)hava değişiminden oldu herhalde .

bende şuan 19 haftalık hamileyim.nezle oldum.boğazım,gözlerim yanıyor,boğıazm ağrıyor,hapşırıyorum ...

dr a gitmeli miyim ,yoksa evde kendi kendine geçmesini mi beklemeliyim..

bende 11+4 haftalık hamileyim..boğazım ağrıyo büyük ihtimal yine faranjit oldum..ne yapmam gerek?

bugün bitkisel şeyler deneyeceğim.bol bol ılık su içiyorum.tuzlu suyla gargara yapıyorum.
limonlu açık çay içiyorum ılık..
zencefil,ıhlamur çayı yapacağım..
eger daha kötü olursam doktora gideceğim.

dmdm isterseniz siz de böyle yapın..
geçmiş olsun...

Son düzenleme:
eğer 1 hafta içinde gecmezse arkadaslar doktora gıdın antıbıyotık verebılıyorlar bend eatlatdım1 ahfat ıcınde gectı bol vıtamınlı yıyecekler ye dedı c vıtamınli meyveler tuket demıstı doktor...gecmısolsun arkadaslar...

eğer 1 hafta içinde gecmezse arkadaslar doktora gıdın antıbıyotık verebılıyorlar bend eatlatdım1 ahfat ıcınde gectı bol vıtamınlı yıyecekler ye dedı c vıtamınli meyveler tuket demıstı doktor...gecmısolsun arkadaslar...

tavsiyeniz için teşekkürler. a.s.

benim geçen cuma boğaz yanmasıyla başladı cumartesiden beri yatıyorum burnum tıkanıyor,hapşırık boğaz acısı geçti ama halsizlik geçmedi soğuk ter döküyorum görümcem balla zencefili karıştırıp yememi söledi boğazımı o geçirdi.limonlu ıhlamur içiyorum ama fayda yok boğazım burnum tıkanmış durumda dün doktoruma gittim ciğerlerim temizmiş bebeğime de baktı ilk gün oda çok hareketsizdi bişi yok bebek de ama bi kulan burun boğaz doktoruna görün sonra yine gel dedi o doktorda antibiyotik verdi ama biraz daha kendini sk 2-3 gün içinde geçmezse başla dedi bi sodyum klorürlü bi serum verdi bununla burnunu hergün yıka dedi 4-5 kez birde balla zencefil,zerdaçalı karıştırıp her gün 4-5 kez yememi söledi kendi doktorumda 3 gün rapor verdi ama hala geçmedi gribim yarın antibiyotiğe başlıcam augmentin diye bişiydi galiba hamileler içinmiş

Arkadaşlar bu sıkıntıları ben ağustos sıcağında yaşadım, beterdi... Bir yandan bronşit bir yandan sinüzit :( Kendi kendime şöyle geçirdim:

Öksürük için nişasta kaynattım süt ile onu içtim sahlep gibi öksürüğümü azaltıp gece uyumamı sağladı.
Bal ve karabiberi karıştırıp çay kaşığı ile günde birkaç kez yiyip boğazınızı yumuşatabilirsiniz yine.
Bir de doktoruma danışıp tantum-verde sprey kullanmıştım boğazım için.
Elma kabuğu, kabuk tarçın, limon karışımını kaynatıp içmiştim yine.
Bol meyve yedim, şu dönemde taze portakal suyu da iyi gelir size.
Bol bol yatarak dinlenmeye çalıştım.
Ilık duş üzerine viks sürerek boğaz ve göğüs bölgeme öksürüğün acısını azaltıp biraz derin uyuyabiliyordum.
Buğuseptil koyuyordum bulunduğum oda içerisine sıcak suya, odanın nemini arttırıyordu ve nefes almamı biraz kolaylaştırıyordu.
Bir de vücudumdaki ağrıları azaltması için parol kullanıyordum günde 1 ya da 2 tane

Bence ne olursa olsun antibiyotikten uzak durmakta fayda var. Vitamin ve doğal bitkilerle azıcık da dayanarak atlatabilirsiniz.

Çoooook geçmiş olsun hepinize.

kızlar bende çok sık oluyodum zamanında hamileyken o zaman ballı zencefil alıyodum 100 de 100yerimsenibenyerimseniben

benim geçen cuma boğaz yanmasıyla başladı cumartesiden beri yatıyorum burnum tıkanıyor,hapşırık boğaz acısı geçti ama halsizlik geçmedi soğuk ter döküyorum görümcem balla zencefili karıştırıp yememi söledi boğazımı o geçirdi.limonlu ıhlamur içiyorum ama fayda yok boğazım burnum tıkanmış durumda dün doktoruma gittim ciğerlerim temizmiş bebeğime de baktı ilk gün oda çok hareketsizdi bişi yok bebek de ama bi kulan burun boğaz doktoruna görün sonra yine gel dedi o doktorda antibiyotik verdi ama biraz daha kendini sk 2-3 gün içinde geçmezse başla dedi bi sodyum klorürlü bi serum verdi bununla burnunu hergün yıka dedi 4-5 kez birde balla zencefil,zerdaçalı karıştırıp her gün 4-5 kez yememi söledi kendi doktorumda 3 gün rapor verdi ama hala geçmedi gribim yarın antibiyotiğe başlıcam augmentin diye bişiydi galiba hamileler içinmiş

Arkadaşlar bu sıkıntıları ben ağustos sıcağında yaşadım, beterdi... Bir yandan bronşit bir yandan sinüzit :( Kendi kendime şöyle geçirdim:

Öksürük için nişasta kaynattım süt ile onu içtim sahlep gibi öksürüğümü azaltıp gece uyumamı sağladı.
Bal ve karabiberi karıştırıp çay kaşığı ile günde birkaç kez yiyip boğazınızı yumuşatabilirsiniz yine.
Bir de doktoruma danışıp tantum-verde sprey kullanmıştım boğazım için.
Elma kabuğu, kabuk tarçın, limon karışımını kaynatıp içmiştim yine.
Bol meyve yedim, şu dönemde taze portakal suyu da iyi gelir size.
Bol bol yatarak dinlenmeye çalıştım.
Ilık duş üzerine viks sürerek boğaz ve göğüs bölgeme öksürüğün acısını azaltıp biraz derin uyuyabiliyordum.
Buğuseptil koyuyordum bulunduğum oda içerisine sıcak suya, odanın nemini arttırıyordu ve nefes almamı biraz kolaylaştırıyordu.
Bir de vücudumdaki ağrıları azaltması için parol kullanıyordum günde 1 ya da 2 tane

Bence ne olursa olsun antibiyotikten uzak durmakta fayda var. Vitamin ve doğal bitkilerle azıcık da dayanarak atlatabilirsiniz.

Çoooook geçmiş olsun hepinize.

kızlar bende çok sık oluyodum zamanında hamileyken o zaman ballı zencefil alıyodum 100 de 100yerimsenibenyerimseniben

tavsiyeleriniz için teşekkürler a.s. a.s.
denemeye çalışacağım.

bir arkadaş ne olursa olsun yinede bir doktora git,sen hamilesin dedi.
bende evde bitkisel şeylerle atlatmaya çalşıyordum,kafamı karıştırdı:uhm:

nasıl oldun canım.daha ıyıyıısındır ınsallah..

bana sorduysanız teşekkür ederim.iyi olmaya çalşıyorum.ama iyi değilim :(
çok hapşuruk var, dünden beride öksürük eklendi.
burnum da kıpkırmızı :))

3 gündür hareketlerini de hissetmiyorum bebeğin.önceden sertleşme olurdu karnımda o da yok.

hapşırıklarımdan mı korktu acaba :))))))))

gecmıs olsun cnm ama arkadasın ıyı demıs bence... yıne de bıkac gunu gectıyse doktoruna dansımanda fayda var cnm...

Merhabalar fatma2005 ve diger hasta anneler,

ilk öncellikle hepinize geçmi$ olsun.

Bende 2 hafta önce benzer bir hastaliktan dolayi evde yatak dö$ek yattim. Ilk hastalandigimin ak$ami sadece hap$urma vardi.. Geceye dogru gözlerimde yanma ve kullagimda tikaniklik olmaya ba$ladi hap$urma ve öksürme artmaya ba$ladi.
O gece hiç uyuyamadim zaten... Hap felanda içemiyordum çünki hamileyim ve hamilelikte çogu haplari kullanmamiz yasak ve zararli.

Ertesi gün doktor geldi eve ve bana:
  • kullak tikanikligim için: damla yazdi
  • hap$urma ve burun tikanikligi için: deniz suyu sprayi yazdi
  • öksürme ve bogazimi yum$altma için: pekmez tadinda biolojik olan bi $urup
  • agri için: hamile bayanlarin da kullanabilcegi bi haptan yazdi.

Bunlarin yani sira ben evde bol bol naneli ihlamur, portakal, meyvesuyu, ilik su, mandarin, çorba tükettim.

Yalniz ilk ba$larda limonlu ihlamur bana iyi gelmi$ti sonralarda bogazimda yara yapmaya ba$ladi yutkunamiyordum, bogazimda ki yarayi sanki daha da kötü yapiyordu bu yüzden limonu kullanmamaya ba$ladim.

ilik su gerçekten bogazimi yum$atti mutlaka tavsiye ederim bir de aci olmayan güzel yohurtlu çorbalar iyi geldi.

Meyvesuyu, meyve... bunlari da bol bol tüketin C vitamini depolayin kendinize...

SU: Grip ve soguk alginliginda su çok önemli içimizde ki o virüsü atabilmek için bol bol su tüketmemiz gerekiyor bu yüzden çok için.​

Bebege gelince :emir_bebek: ...
Aynen bir çogunuzda oldugu gibi ak$amlari sirt üstü yattigimda yaptigi o hareketler azalmi$ti hatta hiç hissetmiyordum. Gün içerisinde ki o kipirtilar da olmami$ti.. Hatta göbegim daha bir yum$ak gelmi$ti bana...

Ama Allah'a $ükür atlattim. 1 hafta sürdü... Kendinize çok iyi bakin arkada$lar...
Bol saglikli günlere bebi$inizle...

not: Haftaya doktorumda kontrolum var ve grip a$isini sorcam. Eger sakincali felan degilse kendime yaptirmayi dü$ünüyorum... Bir$eyler ögrenirsem payla$irim sizlere :kahve:

bugün bitkisel şeyler deneyeceğim.bol bol ılık su içiyorum.tuzlu suyla gargara yapıyorum.
limonlu açık çay içiyorum ılık..
zencefil,ıhlamur çayı yapacağım..
eger daha kötü olursam doktora gideceğim.

dmdm isterseniz siz de böyle yapın..
geçmiş olsun...

her bitkisel çayı içme sen yinede.

grip ve soğuk algınlığının belirtileri sizi rahatsız etsede genelde bebeğe zarar vermez.
bu hastalıkla baş etmein en iyi yolu ilaç almadan kendinize en iyi şekilkde bakmaktır.bol dinlenme ve bol sıvı alma.odanızı devamlı havalandırın. yemeğini etkilerse bile az az sık sık yiyin.

bende hala hastayım ama sadece burun tıkanıklığı kaldı şu anda. oldukça ağırdı başlangıçta aslında hastalığım ateşim falanda vardı. ama nerdeyse bir gün içerisinde toparladım çünkü inanılmaz meyve yedim özellikle portakal. çok fazla sıvı tükettim birde sarımsak yuttum hergün bir tane. o kadar ağırken hastalığım bir günde baya bir toparlandım ama doktora mutlaka gitmek lazımmış. bende iyice toparlanıyım tekrar hasta olma riskim kalksın gideceğim doktora. ama mutlaka bol meyve tüketin bol su için. boğazlar içinde ben kaşık kaşık bal yedim.

Back
X