Gebelikte Sigara kullanan Anne Adayları Buraya..

[SUB][/SUB]

'bencil' diye nitelendiremezsiniz.siz kimsiniz ki bencillik diyebiliyosunuz..iyi bişey yaptığımı savunmuyorum farkındaysanız
size dua ediyorum sadeceee.....

arkadaşım niye üstüne alınıyorsun,ben senin yazını görmedim bile?fikrim aynı ve evet BENCİLLİK..kendi zevkin ve alışkanlığın için içinde taşıdığın o canı bile bile zehirlemek nedir peki?sen yap tanımını bizde öğrenmiş olalım..buraya arkadaş konu açmış bende cevap yazdım muhatabım o dur sen değil!duan için Allah razı olsun ama sen kendin ve bebeğin için dua et bence.dediğim gibi cevabım konuyu açan arkadaşıma,alınganlık yapmayın lütfen.polemiğe hiç gerek yok..bu benim düşüncem,diğeride senin.olay budur.

Emin olun eger anneyi secmek karninizdaki miniklere dusseydi,
Kesinlikle sizi secmezlerdi.
Annelik cok farkli bisey, anne herseyden once korumacidir.
Bebegini bile bile zehirin kollarina atmak degil.

2 dk zevk icin bebeginizin hayatiyla oynuyorsunuz,
Elbette ki buna hakkiniz yok.

Evet acidim dogrusu sizin bebeklerinize.
o minik yavrulari da korusun, sorunsuz saglikli hayatlari olsun.
Allahim sizi de islah etsin.

arkadaşlar kk'de bu topic ne zaman açılsahep karşılıklı atışmalara dönüyo.unutmuyalımki 'hamilelerden soru ve sorunlar' alt başlığında açılmış bi konu ve hamile bi arkadaşımız bi sorununu paylaşarak kendiyle aynı durumda olanlardan destek bekliyo.kimsenin kimseyi acımasızca eleştirmeye yada kınamaya hakkı yok.helede hayatında hiç tiryaki olmamış kişilerin konuyla alakalı çok keskin yorum yapmalarını anlayamıyorum.bazı yorumlarda bir buddua edilmediği kalmış arkadaşlar karşınızda gebe bi insan olduğunu unutmayın.burada yapılması gereken konuyu başlatan arkadaşa yada benzer durumdaki arkadaşlarımıza kulağını çeker gibi değilde nasihat veren bi abla gibi yaklaşalım lütfen.yol gösterelim ve varsa ona yardımcı olacak bi fikrimiz söyleyelim...kaldıki oda biliyor yanlış olduğunu ve bir çıkış arıyor..bunlara dikkat edelim bence mübarek günlerde kırıcı olmaya gerek yok....

merhaba bende 27 haftalık hamileyim fakat sıgara kullanıyorum azaltmaya calıstıkta hepbı sorun cıkıyo devam edıyorum cok uzuluyorum ama olmuyo of of

Sigarayi birakmak cok cok zoor evet ama Bence sigara tiryakisi bir insan hamile oldugunu ogrendigi gun sigarayi birakamazsa bir daha hayati boyunca birakamaz,her zaman sigara icmek icin bir neden olacak hayatinizda.Bu yuzden eger birakmayi istiyorsaniz simdi birakin yoksa bir daha birakmak icin bir neden bulamayabilirsiniz.Iyi sanslar...

sigarayı bırakmak beyinde bitiyo hamile olduğumu öğrendiğimde bıraktım çünk bırakmak için hep bi sebep aradım en doğru kararı verdim rabbimde sabrını verdi 2 günden sonra zorlanmadım tam 14 gün olmuş ağzıma sürmüyorum eşimde artık içmiyo onada bıraktırdım
deneyin bırakmayı allah sabrını veriyoo zaten...

ben de sigara içmeyi sevenlerdendim....
stres falan değildi bana içiren onun dumanının görüntüsü,elimde duruşu,çat diye ateşle tutuşturmak..... çok güzel göründüğü için seviyordum sigara içmeyi.....
evlendikten bir sene sonra eşimle evlilik yıldönümümüzde bıraktık....
çok zor geçen 3 ay....
arkadaşlarla sohbetlerde içmeye devam ettik zıkkımı....
baktım hergün yapıyoruz (bir tane belki ama hergün) yok dedim sıkıldım....
bizi esir almış sigara ne saçma.....
gebe olduğumu öğrendiğim günden beri o bir taneyi bile ağzıma koymadım....
şimdi o kokusunu bile düşününce midem bulanıyor....

düşünün siz her sigara yaktığınız da bebeğiniz içinizde nefes alamıyor.....
bir insanın nefessiz kalabileceği dakikaları biliyorsunuz....
ya bebeğiniz kaç dakika nefessiz yaşayabilir!!!!!!!!!!!!!

bunu ona yapmayın!!!!!!

9-10 yıllık sigara tiryakisiyim.. günde 1 paket kesin giderdi hatta hafta sonları arkadaşlar filan toplanıyorsak paket sayısı 2 'e çıkardı. öle zamanlarım oldu ki hasta oldum, nefes alamadım ciğerlerim'den ama yine de bırakmadım devamlı içtim.. o kadar çok bırakmayı istedim ki ama ne yaptıysam olmadı.. ama sonra hamile olduğumu öğrendim ve çantamdaki paketimi içen arkadaşıma verdim.. şuan 12+5 haftalık hamileyim ve 5. haftamdan beride ağzıma sürmüyorum. Bırakın içmeyi sokakta yanından geçtiğim kişi sigara içiyorsa sırf o dumanı içime çekmemek için nefes almadan geçiyorum yanından.. kendim için mi ? hayır bebeğim için.. hadi bunca senedir ne yaptıysam kendime yaptım ama ona bunu yapmaya hakkım var mı.. allahım bizi en güzel duyguyla ödüllendirdi, bebek hasretiyle yakmadı.. o yüzden kiymetini bilelim bebeklerimizin..allah herkesin bebeğine sağlık versin..

kusura bakmayın ama genelde sizin gibi düşünüyolar maalesef,bu sadece bahen bulmak.
evet stress bebek için iyi değil ama en azından sağlığını tehdit etmiyor.en fazla doğduğunda daha çok ağlayan bir bebek olur,ama sigara içen annenin bebeği,hangi birini anlatsam,o kadar çok zararı var ki..düşük doğum kiloau,beyin hasarları,ciğer sorun ları,hatta dşük nedeniyle ölüm ..Allah korusun ama yapmayın lütfennnn.
her nefes sigarada bebğinşiz içnizde öksürüyor,nefes alamıyor..
ben sigarayı çok sevenlerdendim,taa ki hamile olana kadar,zor oldu ama bir nefes bile çekmedim.emzirirken de aynen..
yapabilrsiniz,azim ,gayret..

size katılıyorum
ben de sigara kullanıyordum fakat hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım.4ay oldu ve hala içesim var ama kendimi kontrol ediyorum.
bence keskin eleştiriler yersiz. hiç bir anne yavrusunu zehirlemek istemez ama psikolojik sorunlar buna sebeb olabiliyor.her kadının
hamileliği huzurlu geçmiyo olabilir ve huzuru başka seylerde bulmaya yönelebilir yanlış olduğunu bile bile içebilir
keskin eleştirileriniz kurtuluş yolu arayan gebelere çözüm olmaz

Tuzu kuru olanlar boşuna konuşmasın. Yıllardır sigara içiyorum ama triyaki değilmişim meğer. Sanah aç karnına uyanır uyanmaz sigara içemem mesela. Bunu triyakiler yaparmış. Tam 15 yıl oluyor paket alıp sigaraya başlayalı. Hamile olduğumu hissettiğimde günde 5 e indirdim. Kesinleştiği günden beri de içmiyorum 3.5 ay kaldı doğuma 1 yıl da emziricem o arada da içemem. Ama açıkçası 1.5 yıl sonra tekrar başlayacağım. Kısaca sigara düşündüğünüz gibi bişey değil. Ben bıraktım herkes bıraksın diyemiyorsun herkesin bünuesi farklı. Ayrıca asla büyük konuşmayın. Geçen günişteykensohbet için sigara odasına gittim pencere kenarndaydım. Birden sigara dumanı geldi yüzüme. Sonra bi tekme yedim ki sormayın. Şimdiye kadarkilere benzemiyordu. Resmen çocuğum ' ne işin var orada ' dedi. Sigara falan içsem kesin ciğerimi söker. Sigara içen hamilelere diyeceklerim de var. Arkadaşlar sizi anlıyorum ama onlar hemüz çok zayıf ve kaçacak yerleri yok. Onları içimizde tutmamızın nedeni henüz hayata hazır olmamaları. Biz onları güvende tutmaktan mesuluz köşeye sıkıştıramayız. Sağlıklarına etkisi var ya da yok farketmez onlar bundan hoşlanmıyorlar. Hemen yardım alın sigarayı bırakma hattından. Onlar profesyonel. Çocuğunuza bi şans verin kızlar.

Ben 10 dk da 15 dk da sigar içerdim evde çizgiyi gördüğüm An bıraktım sigara içmeyi öğrendiğim gün son bi sigara içmiştim o bile batmıştı bana insanın kendisi olsa neyse de içimde bi can taşıyınca olmuyor...kendinizi düşünmüyorsanız Bebeğinizi düşünün.. :\

Hanımlar sigara ile ilgili yorumlarınızı büyük bi hevesle okudum :)
ben 31 yaşındayım açıkça söylemek gerekirse 18 yıldır sigara alkol ve uyuşturucu kullanıcısıyım. Süpriz bir şekilde hamile kalalı 26 hafta oldu bir kızım var içimde büyümekte.Bende ilk duydum alkol ve uyuşturucuyu o vakit bıraktım ama sigara için bir hafta istedim kendimden(sonuçta ne kadar bebeğinizi sevsenizde kendi fizyolojiniz ve psikolojiniz buna hazırlanmalı diye düşünüyorum) azaltarak bir haftanın sonunda bıraktım 4. ayda birtakım psikolojik sorunlar yaşamaya başlayınca(gerek maddi gerek bağımlılık sonrası oluşan sinirlilik gerek eş ve çevrenin anlayışsızlığı) afedersiniz boklu tiryaki dediğimiz şekilde eşimin kuzenimin sigarasından iki duman almak şeklinde devam etmekteyim dumları toplarsam sanırım 1,5-2 sigara yapar maksimum.Herhangi birşey kullanmasamda 22 haftada erken doğum tehtidim başladı ve yılların zevk ve sefasını şuan her gün bebeğime bişey olacak dehşeti ve kasık ağrıları rahim kasılmaları ile geçiriyorum.Sonuç olarak bıraksanızda bırakmasanızda geçmişte yapmış olduğunuz şeyler bebeğinizin karşısına çıkıyor iyiki bırakmışım sanırım bebeim bu kadar bile yaşamazmış ve iyiki bırakmışım ki onun içimde sağlıklı bi şekilde büyüdüğünü ve olağan bütün kasılmalar ve stres içerisinde ne kadar savaşçı bir kızım olduğunu görüyorum
Çok fazla dert etmeyin bırakamadığınız için hayıflandığınız her dakika bebeğinizi daha çok sıkıyorsunuz hiç yapamıyorsanız benim gibi tam bi sigara içmektense bi iki duman otlakçılık belki daha az içmenize veya daha kolay bırakmanıza sebep olur ama yapabiliyorsanız herşeyi bırakın Ben bırakabildiysem bu kadar şeyi emin olun hepinizin iradesi benden daha fazladır siz daha kolay bırakabilirsiniz
Hepimize iyi doğumlar.

10 sene sonra okuyorum ama yinede cevap vermeden duyamayacağım. Bende sigara içen biriydim hamile olduğumu duyduğum an bıraktım. Ama bırakamayanları da anlamaya çalışıyorum. Sizin gibi konu hakkında asla bilgi sahibi olmayan, yalnızca insanları eleştiren birinin de yazdıklarını zerre onaylamıyorum. Sizin gibi milleti en ufacık şeyden eleştiren birinin de nasıl annelik yapacağını çok merak ediyorum. Keşke her sigara içmeyen iyi anne olsa. Bence bir daha bin düşünüş bir yazın. Asıl Allah sizin gibi kalbi pis insanları ıslah etsin

İçmediğim için bırakmak kolay falan diyemem de işte bırakmanız lazim
Yengem içerdi cocugu kuvozde kaldı ciğerleri gelişmedi şimdi iyi ama çocuklarının bağışıklığı çok düşük sürekli hasta okurlar ki bu bence ucuz atlatmış hali çok daha kötü de olabilirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…