[SUB][/SUB]
'bencil' diye nitelendiremezsiniz.siz kimsiniz ki bencillik diyebiliyosunuz..iyi bişey yaptığımı savunmuyorum farkındaysanız
size dua ediyorum sadeceee.....
en azından azaltmakla baslıcam napım
gebeyken sigara icmek gercekten cok kötü cok feci birsey ama bir o kadarda gebe kadin ve cocugu icin kötü olan stress..sigara tiryakisinin sigara icememe stresi. bazi doktorlar sadece ve sadece stress olmasin die bir iki tanesine izin veriyor.bende sigara tiryakisiyim. her hamile kadinin bulundugu durum aile sartlar vs hepsi cok farkli..ilk 3 ayimi cok zor gecirdim. bana destek olan yoktu cevremde ..esimde destek olmadi ilk 3 ay. ailem zaten yanimda yoktu.yurt disinda yasiyorum o zamanlar sigara ictim ama normalde ictigimden cok daha az ve yakip hemen söndürmek gibi. sonra esim ben normale döndük. esim sorunlu bir aileden gelyior anlatsam buralara sigmaz. onun icin bebek sahibi olmak cok zordu ama bunu kendi icinde hesapladi cözdü ve kabullendi ..simdi benden daha fazla düsünüyor..neyse ilk 3 aydan sonra hic icmedim..ve hic aklimada gelmedi. eksikligini hissetmedim bile. taki ailemin yanina gittigimde annemin rahatsizligi ve benim ablaciklarimla sürtüsmem kendimi tekrar yalniz hissedip bosluga düsmeme sebep olana kadar..bir paket sigara aldim eve geldigimde bunu gunlere böldüm az ve kisa kisa ictim.. iyimi yaptim hayir tabiki ama stress varya stress hicbirsey onun kadar zarar vermez insana..bu acilan forumda birakamiyorum icmeye devam ediyorum diyen anne adaylarina kizamiyorum ama lütfen bebeklerimiz hep aklimizda olsun onlari saglikli bir sekilde dünyaya getirmek bizim en önemli vazifemiz arada kacamak olacaksa hic olmasin daha iyi ama bunu yok denecek kadar az seviyeye indirmek ..ben cok basaramiyorum ama stressten uzak durmak..
arkadaşlar kk'de bu topic ne zaman açılsahep karşılıklı atışmalara dönüyo.unutmuyalımki 'hamilelerden soru ve sorunlar' alt başlığında açılmış bi konu ve hamile bi arkadaşımız bi sorununu paylaşarak kendiyle aynı durumda olanlardan destek bekliyo.kimsenin kimseyi acımasızca eleştirmeye yada kınamaya hakkı yok.helede hayatında hiç tiryaki olmamış kişilerin konuyla alakalı çok keskin yorum yapmalarını anlayamıyorum.bazı yorumlarda bir buddua edilmediği kalmış arkadaşlar karşınızda gebe bi insan olduğunu unutmayın.burada yapılması gereken konuyu başlatan arkadaşa yada benzer durumdaki arkadaşlarımıza kulağını çeker gibi değilde nasihat veren bi abla gibi yaklaşalım lütfen.yol gösterelim ve varsa ona yardımcı olacak bi fikrimiz söyleyelim...kaldıki oda biliyor yanlış olduğunu ve bir çıkış arıyor..bunlara dikkat edelim bence mübarek günlerde kırıcı olmaya gerek yok....