• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte oruç tutma

serfhkor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2024
25
-1
1
22
3 aylık geebeyim ramazanda oruç tutmalıyım sizce halim falan iyi ama acıkınca halsizleşiyorum bide daha bebiş küçük tutmak istiyorum aslında kararsızım aama

Halsiz düşersin tansiyonun zaten yerle bir olur. Ekstra bebek aç kalacak. İbadet kaçmıyor. Tutmayabilirsin bebeğin sağlığından önemli değil.

3 aylık geebeyim ramazanda oruç tutmalıyım sizce halim falan iyi ama acıkınca halsizleşiyorum bide daha bebiş küçük tutmak istiyorum aslında kararsızım
Kusmanız yoksa oruc tutmayı deneyebılırsınız
Zorlanacagınızı dusunursenız aralıklıda tutabılırsınız mesala bı gun tutup bır gun tutmayıp
Yada ıkı gun tutmayıp oylede yapabılırsınız
Ama karar sızın
İki eltım aynı anda hamıle kaldılar ıkısıde 7 bucuk aylık hamıle idiler bırı orucu tuttu dıgerı tutmama kararı aldı tutan eltımın bebegı 4 kilo
Tutmayan eltımın bebegı ise 3 kilo dogdu 😃

Kusmanız yoksa oruc tutmayı deneyebılırsınız
Zorlanacagınızı dusunursenız aralıklıda tutabılırsınız mesala bı gun tutup bır gun tutmayıp
Yada ıkı gun tutmayıp oylede yapabılırsınız
Ama karar sızın
İki eltım aynı anda hamıle kaldılar ıkısıde 7 bucuk aylık hamıle idiler bırı orucu tuttu dıgerı tutmama kararı aldı tutan eltımın bebegı 4 kilo
Tutmayan eltımın bebegı ise 3 kilo dogdu 😃
Alınmayın ama alakayı çözemedim oruç tutunca bebeğe ekstra sevap kilosu mu geliyor garipsiniz valla😂

Kendinizi bir gun deneyin istiyorsaniz eger zorlanmazsaniz tutarsiniz. Baktiniz zorluyor tutmayin. Uygun zamanda kazasini yaparsiniz ileride

tutma bence, yazik bebeğine. gün içinde yeterince su icmesen bile zararli bebek icin sen bir sey yemeyeyim diyorsun.
zaten ramazan 30 gün, bu sene hamilesin, seneye bebek emziriyor olacaksin. epi topu 60 günlük borcun olacak. cok ibadetine düşkün bir insansan emzirme seruveni bitince ayda 3 gün ayda 3 gün kaza orucu tutarsin bu gunlere niyet edip, hem kendini yormazsin hem de bir bucuk senede biter borclarin. yazik, bebegini ac bırakmamış olursun. "ha o zamana ölürsem" dersen de zaten islam dininde hamileyken - lohusayken ölen kadinlarin guzel mertebeye erisecegine dair hadisler var. Bunlarin ne oldugunu ogrenmek icin güvendiğin dini kaynaklara ya da chatgptye sorabilirsin.
yani ben inancli biri olsam tutmazdim. olmaz olmaz ama ya cocukta (herhangi bir sebepten) gelisim geriligi vs olursa kendini nasil affedeceksin? suclamayacak misin kendini acaba benden kaynakli midir diye? orucun kazasi var ama hamileligin yok.
iciniz rahat edecekse fidye verin

gelişmekte ve dünyaya gelmeye çalışmakta olan bir bebeğe neden bunu yapıyorsunuz?

Bu sizin kararınız. Durumunuzu en iyi siz biliyorsunuz.

3 aylık geebeyim ramazanda oruç tutmalıyım sizce halim falan iyi ama acıkınca halsizleşiyorum bide daha bebiş küçük tutmak istiyorum aslında kararsızım aama
Kendi vücudunuzu kendiniz daha iyi biliyorsunuz ama sağlıklı güzel giden bir gebeliğinizi neden tehlikeye atıyorsunuz almaniz gereken protein, vitamin vb. alamazsanız yada tansiyon şeker filan var açlıktan dengeleyemezseniz bunları da düşünmek lazım normal insan bile zorlanırken nasil olacak Bebek sağlıklı beslenemezse bebekte gerileme durumları olur belli olmaz her gebelik her anne adayı vücudu farklı
Huzursuz oluyorum tutmam lazım derseniz aralarda farklı günlerde deneyin
Borçlar silinmiyor doğumdan sonra farklı zamanlarda borçlarınızı ödersiniz 🙏

Saglıktan bahsetmissiniz ya oruc tutunca bebek saglıksızmı oluyor sızde alınmayında
Öğünlerde yeteri kadar beslenmeyince bir ihtimal gelişim geriliği olmaz mı? Doktor bile aç gelme tok gel bebeğin hareketlerine bakalım diyor. Eltinizin bir tanesi risk almış olabilir ama herkesin vücudu bir değil. Öğün saatlerinde yemek ve su miktarı önemlidir.

Ben tutamam mesela sık sık beslenmem gerekiyor normal insanlara göre daha fazla açlık hissediyorum.
En önemli kısmı da su bol su içmek gerekiyor onu nasıl yaparsınız bilmiyorum.

Alınmayın ama alakayı çözemedim oruç tutunca bebeğe ekstra sevap kilosu mu geliyor garipsiniz

Öğünlerde yeteri kadar beslenmeyince bir ihtimal gelişim geriliği olmaz mı? Doktor bile aç gelme tok gel bebeğin hareketlerine bakalım diyor. Eltinizin bir tanesi risk almış olabilir ama herkesin vücudu bir değil. Öğün saatlerinde yemek ve su miktarı önemlidir.
Yorumumu okursanız karar sızın yazdım konu sahıbıne ekstra aralıklı tutabılırsınız yazdım
Eltım tuttu muakkak sızde tutun dıye bır yorum yapmadım sızın gıbı fıkrımı yazdım
Sızın konuyu farklı bır yere cekmenız komık

Yorumumu okursanız karar sızın yazdım konu sahıbıne ekstra aralıklı tutabılırsınız yazdım
Eltım tuttu muakkak sızde tutun dıye bır yorum yapmadım sızın gıbı fıkrımı yazdım konu sahıbıne
Sızın konuyu farklı bır yere cekmenız komık
Farklı yere çekmiyorum konunun içindeyiz hala :) hamile kaldığınızda tekrar yazın konuşalım.

kendı capınızda neyden vurmaya calısıyorsanız komiksiniz Sizle tekrar aynı konuda muattap olmayada hiçç niyetım yok
Neyden vurayım yahu? Niye kötü niyet arıyorsunuz? Hamileyken ekstra açlık hissedilir normalden fazla susarsınız acıkırsınız. Bunu kast ettim. Hamile kaldığınızda da aynı fikirde olur musunuz tekrar konuşalım anlamında söyledim. Ki zaten varmış çocuğunuz. Neyse

Ben tutmadım tutamazdım da çok yorgun düşüyordum acıkınca. Su da içmeniz gerekiyor bol bol. Tamam ibadet ama şu anda bebeğini düşünmelisin risk alma bence.

Tutmayın yazık bebeğe kaç saat aç kalacak. Ne canı var minicik sabi o daha. Hamile olanlara oruç farz değil. Allah muhafaza gelişim geriliği tarzı bir durum olursa vicdan azabı yaşarsınız çok pişman olursunuz. Seneye tutarsınız inşallah

Back