Gebelikte ödem, şişkinlik

sevilenolmak

çağanımmmmmmm
Kayıtlı Üye
24 Mart 2012
319
2
66
Ankara
Herkese selam,
Gebeliğimde 32. haftama girmek üzereyim...
Toplamda 11 kilo aldım.. Dr'um kilomdan memnun sanırım sorun yok diyor. Tabiki bende dikkat etmeye çalışıyorum. Ama genelde hareketsiz bir işim olduğundan ödem topluyorum.. Gün içinde pc karşısında sürekli oturmak, otobüste uzun süre oturmak vs hepsi durumu etkiliyor.Özellikle ayak ve bacaklarımda şişkinlik var. Hem de rahatsız edici boyutta.
Bunların dışında malesef ben tam bir tuzkoliğim...
10 yıl boyunca tatlı yeme deseniz okey derim hiç aramam..
Amaaaaa tuzsuz bir yemek düşüncesi bile beni mahvediyor...
Tuz da ödem ve şişlik oluşmasında çok etken malesef..
Yüzüm ve ayaklarım oldukça fena durumda...

Sizler hamileliğinizde neler yapmıştınız? ödem ve şişlikten nasıl kurtulabiliriz? hamilelikte ödem atmak için öneri yada bilgisi olan varmıdır ?

Iyi günler :49:
Ben dolasinca oluyor ödem yada uzun süre ayakta kalinca. Eve geldigim gibi soguk suyla yikiyorum ayaklarimi rahatlatiyor.
Bide misir püskülü+ kusburnu cay demleyip içiyorum. 1 fincan! Fazla diil. Çok etkili oluyor.
Sürekli oturak bi isin varsa oturdugun yerden ayaklarina jimnastik yap masa altindan. Hareketsiz tutma. Ben evde pilates topumun üzerine koyup oturuyorum rahatlatiyor.
Ellerimdede ödem oluyor yüzük takamiyorum, gene ellere jimnastik hareketleri yapiyorum etkili oluyor.

Herkese selam,
Gebeliğimde 32. haftama girmek üzereyim...
Toplamda 11 kilo aldım.. Dr'um kilomdan memnun sanırım sorun yok diyor. Tabiki bende dikkat etmeye çalışıyorum. Ama genelde hareketsiz bir işim olduğundan ödem topluyorum.. Gün içinde pc karşısında sürekli oturmak, otobüste uzun süre oturmak vs hepsi durumu etkiliyor.Özellikle ayak ve bacaklarımda şişkinlik var. Hem de rahatsız edici boyutta.
Bunların dışında malesef ben tam bir tuzkoliğim...
10 yıl boyunca tatlı yeme deseniz okey derim hiç aramam..
Amaaaaa tuzsuz bir yemek düşüncesi bile beni mahvediyor...
Tuz da ödem ve şişlik oluşmasında çok etken malesef..
Yüzüm ve ayaklarım oldukça fena durumda...

Sizler hamileliğinizde neler yapmıştınız? ödem ve şişlikten nasıl kurtulabiliriz? hamilelikte ödem atmak için öneri yada bilgisi olan varmıdır ?

tuzzzz maalesef bende aşırı tuz düşkünlerindenim. tuz yedikçe şişiyorsunuz ve tansiyon fırlayıp çıkıyor. sizde tansiyonunuzu takip edin elin ve yüzün şişmesi çok iyi değil doktorunuzla iletişime geçin....

aynı sorun bende de var kızlar ya..özellikle sabahları kalktığımda elim ayaklarım çok şiş oluyo...bu ödemler acaba doğumdan sonra geçio mu? bi bilginiz var mı?

2 haftadır aynı sorunu bende yaşıyorum. Ayaklarımdaki şişlikler 1 gecede oldu ve o günden beri ne yaparsam yapayım hiç geçmedi.Ayaklarımı soğuk suya koyuyorum,yükseğe kaldırarak dinlendiriyorum hiçbir işe yaramıyor. Bende artık kendi haline bıraktım.

Benim dizden asagı şişmeler başladı tahlillerde sorun yok ama ben 25 haftadan itibaren ödem topluyorum... Masa başında çalışıyorum, hergün 30 dk yürüyüş 30 dk yatay bisiklete biniyorum kan dıolaşımı hızlansın ödem yapmasın diye ama nafile... Şimdi sabahları maydonoz yiyorum baya bir faydasını gördüm maydonozun üstüne biraz limon sıkıp bir tutam yiyorum en azından geç şişmemi saglıyor :) birde doktor bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat at iç demişti ödemi kolay atarmıs ama ben içemedim 33+5 im son ay daha çok ödem toplarmış vücut şimdiden gün içinde ödemden dolayı dolmaya benziyorum muhtemelen son ay deniz topuna dönücem...

Merhaba kizlar. Hepinize saglikli kolay dogumlar diliyorum. Ben 22+2 haftalik hamileyim ve 3 gundur ayak bileklerim sis. Parmagimi basip cektigimde ice cokuk olarak kaliyor. Cok korkuyorum. Acaba bir sorun var midir? cunku cok erken diye dusunuyorum. Bu arada ben neredeyse hic tuz yemem. Sevmem tuzu. Evimi tasidim cumartesi gunu acaba ondan mi kaynaklandi? Tehlikeli midir?

Merhaba kizlar. Hepinize saglikli kolay dogumlar diliyorum. Ben 22+2 haftalik hamileyim ve 3 gundur ayak bileklerim sis. Parmagimi basip cektigimde ice cokuk olarak kaliyor. Cok korkuyorum. Acaba bir sorun var midir? cunku cok erken diye dusunuyorum. Bu arada ben neredeyse hic tuz yemem. Sevmem tuzu. Evimi tasidim cumartesi gunu acaba ondan mi kaynaklandi? Tehlikeli midir?

merak etme canım bi sorun yoktur biraz yorulunca yürüyünce bende de oluyor. şimdilik sadece ayak bileklerimde şişme oluyor çevremden duyuyorum ayakkabıları olmayanları ben hala eski ayakkabılarımı falan giyiyorum ama son ay ne olur bilemiyorum:27:

tesekkur ederim canim cevabin icin. sanirim bebek buyudukce sinirlere ve kaslara baski yaptigindan kaynaklaniyor. Tehlikeli degilse onemli degil ^^ idare edecegiz artik hehehe

Bende 24+7 haftalık hamileyim. Benimde hafta sonundan beri ayak bileklerim şişti ve ne yaptıysam inmedi.Hafta sonu çok gezdim akşam gelince ayaklarım şişti ve bir daha inmedi.

Bende 24+7 haftalık hamileyim. Benimde hafta sonundan beri ayak bileklerim şişti ve ne yaptıysam inmedi.Hafta sonu çok gezdim akşam gelince ayaklarım şişti ve bir daha inmedi.

valla devamlı şiş olması enterasan tamam şişerde dinlenince yukarı kaldırınca inmesi gerekir.yani yorulunca falan ayak bileklerinin şişmesi normal.geçenlerde işten geldim akşamada misafir vardı birazda mutfakta uğraşınca gece bi baktım bilekler bilek olmaktan çıkmış ama dinlenince sabaha geçti:52: arkadaşlar bu şişmelerin nedenlerinde tuzda var dikkat edin aynı zamanda tansiyon içinde.ben pek tuzlu yemem zaten ama bende de tansiyon düşüklüğü var.anlıyacağınız dertsiz hamile yok:27: yinede bebeğim için değer:nazar:

O sorunu hallettik biz cok sukur. Dun esim doktorumu aradi. durumu izah etti. Burada yemeklere tuz koymuyorlar, ben de tuz seven biri degilim zaten. Benim sislik tasinma sirasinda cok ayakta durmam ve yorulmamdan kaynaklaniyormus. Hatta hic birsey yapmadan otursam bile sislik olurmus. Bebek buyudukce damarlara,kaslara,sinirlere baski uyguladigindan cok normal herkeste olan bir durummus.
Tedavi olarak; bulabiliyorsaniz 180 derece donebilen masaj koltuklarini kullanin. o koltuklarla ayaklarinizi yuksege kaldirmakla kalmaz mukemmel bir masj yapar ayaklara baldirlara ve ellere-kollara.
dun esim ayaklarima masaj yagi ile masaj yapti. (tatli badem yagi,avakado,argan yagi,jojoba yagi,hint yagi,vitamin-e ve mandarin karisimi bir yag ve masajla cok guzel bir his birakiyor)
sabaha kadar ayaklarimi 2 yastik ustune koyup uyudum. sabah uyandigimda tamamen sislik gitmisti. Bu kadar basitmis :)
(bu arada ben yorgun falan degildim.dinlendigim halde gecmemisti)

Benim de artık ne yaparsam yapayım şişiyor. Yürüyüş yapsam da, ayakta kalsam da, hep otursam da, otururken yarım saatte bir 5 dakika gezinsem de, ayaklarıma masaj yaptırsam da, soğuk suya koysam da, tepeye diksem de, tuzu azaltsam da, ne yöntem denesem artık işe yaramıyor. Sabaha bayağı bir iniyor şişliği, işe gidiyorum 1 saat sonra tekrar başlamış şişmeye.. Fil bacağı daha estetiktir benim bacak-bileğimin yanında.. İlk defa böylesine şiştiğinde ağlamıştım, normal olduğunu bilmiyordum, sonra normal olduğunu ve doğumdan bir müddet sonra tamamen geçtiğini öğrenince rahatladım.
Geçen hafta ayaklarımın maximum şişme anını bekledim ve gidip biri beyaz biri siyah iki geniş terlik aldım iş yerinde rahat rahat giymek için.. En azından şişince işkence çekmiyorum şu an.. Hatta hamile bayanın biri ayağına şişlikten hiç biri olmadığı için erkek terliği satın almış; öyle dedi satıcı kız. Kıyamammm, daha beterleri de var demek ki....
Oğlum büyüyünce göstereyim de ne hilkat garibesine döndüğümü görsün diye resimlerini çektim bileklerimin bu komik halinin :27: Beni üzerse gösteririm :35:

Ben de tuzu cok severim annem zararlı diye kaya tuzu ve öğütücü aldı. Bende ödem yok belki sizdede işe yarar zaten normal tuz kullanımını bırakmak lazım baya işlemden geçtiği icin zararli

Benimde aksama dogru ayaklarimda siskinlik oluyordu fakat bugun sabah yataktan kalktigimda elim yuzum gozlerim ayaklarim ve el bileklerimde bir sislik vari oglen sicak oldugu icin baya artti korktum acikcasi:( tansiyonumda bir sorun yok tuzlluda yemem ama neden boyle olduki bir anda herkes yuzun sismis baya dedi:(

Normalde 36 numara ayakkabi giyen ben, suan 38 giyorum ! O da zar zor.
Normaldir bence tüm hamilelerin yasadigi sorun, dert etmemek lazim. Bitki çaylarina devam :34:

Back
X