Malesef 13. Haftada tespit edilen megasistis erkek bebeğimin 15. Haftada kalbini durdurdu, düşük yapıp kürtaj oldum. 2 profesör, 1 doçent, 2 alman doktor ve genetik kurula girdim. Bu hastalıkta kritik olan mesane büyüklüğü ve büyüme hızı. Benim bir haftada 2 katına kadar çıktı, bebeğin çoğu organı gözükmüyordu. Doktorlar kalbi dayanmaz dediler. Kendimizi gerçeklere hazırladık açıkçası, korkum sürecin çok uzamadan acı vermeden hayırlısı ile sonuçlanmadaydı. Tek ümidim mucize olmasıydı, olmadı malesef. Bir özel doktor Almanya’dan şant sipariş edersem ameliyatı deneyeceğini söyledi, ama ameliyat ağırdı ve bebeği düşürebilirdi. Bunun haricinde erkek bebekte puv kanal kapakçığının katlı olması sorunu olabilirdi bu basit bir ameliyatla böbrekler zarar görmemişse temiz şekilde ilerleyebilirdi, ama yapının hiç oluşmamış olması durumunda risk çok çok fazla ve zorlu bir süreçti. Allah’ın yaratmadığı yapıyı yapay olarak yapmak ne derece mümkün dedi. Doktorlar açıkça tüm riskleri söyledi. Bebek doğsa bile doğduğu andan itibaren türlü ameliyatlara girecekti, böbrekte sorun varda ömür boyu böbrek hastası olacaktı. Hayat zaten çok zor bir de bebeği zorlu acılara sokacaktık ömür boyu sürecek. Allah kimseye göstermesin dilerim. Yabancı yerli çok makale okudum, araştırma yaptım. Erken haftalarda agresif genişlemeyen ve genetik anomali olmayan bazı bebeklerde kendiliğinden gerileme ihtimali var, çünkü bunlar kapakçık puv sorununu gösteriyor olabilir, agresif büyüyor ise yapı hiç oluşmamış ihtimali kuvvetleniyor. Bu riskleri göstermek adına yazmak istedim. ( Almanya’dan şant sipariş için de görüştük, sağlık Bakanlığınca yasaklanmış ve Türkiye’ye satışı yoktu bilgilerinize)