gebelikte kozmetik ürünler neler kullanılmalı ya da kullanılmamalı

meggie129

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
633
6
66
arkadaşlar bu konu aklımı çok kurcalıyor ben her sabah ve akşam juvena marka yüz yıkama jeli ve toniği kullanıyorum internette zararı olup olmadığ ile ilgili bilgi bulamadım sizce zararı olur mu? bide parfüm deodorant makyaj saç boyası kremler losyonlar güneş koruyucuları bunların hepsinin sakıncalı olduğu belirtiliyor. ben bitkisel makyaj ürünlerini kullanıyorum. siz neler kullanıyorsunuz?

ben kozmetik herşeye son verdim tonik dahi kullanmıyorum ilk trimesterım geçsin tekrar azar azar
başlayacağım:) kafeinli olan herşeyi kaldırdım
açıkçası zaten dişimi dahi fırçalamaya enerjim de yok:) cilt temizliğim için komik ama gül suyu kullanıyorum
makyajda kendimi iyi hissettiriyor işten gelince önce yüzümü temizliyorum
sadece gözlerime makyaj temizleyici kullanıyorum.yüzümü sabun ile yıkıyorum
rezalet yani:)deodorant yerine de eser miktarda parfüm:)
bence ilk trimesterde isen sen de herşeyi bırak sonra yine başlarsın canım

biraz abartmıssınız sanırım kozmetiği kullanmanın bebek açısından pek bi sakıncası olmaz... ama saç boyasını kesinlikle kullanmyın.saç derisinden kana bulaşıyor çok sakıncalı :)

gözlerimi kremle siliyorum:))
yüzümü sabunluyorum:) kupkuru soyulan bir cildin oluyor:))). tonik yerine gül suyu;)
ayrıca hafta 1-2 defa kayısı yağıyla nemlendirebilirsin cildini.
fondoten kullanmıyorum( hamilelikten değil, normalde de sadece özel zamanlarda kullanırdım şimdi de öyle)
bunun dışında parfüm kullanıyorum. deodorant normalde de kullanmıyorum.
hamilelikte saç boyası kullanmaya karşı olanlardanım.:34: bence kimyasal. saç derine değmezse bişey olmaz falan diyorlar ama yine de doğru bulmuyorum. bebeişlerden daha önemli değil. pekala 9 ay onlar için boyasız gezilebilir. benim fikrim bu tabii...
işte bunları yapıyorum ama bilinçli bir şekilde değil.her zman yaptığım şeylerdi zaten bunlar. açıkçası ne doğru ne yanlış bir bilgim yok.

Back
X