• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelikte kedi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim aslında sıkıntım daha sonrası icin .... çevresinde bebiş doğmuş kedileri olan arkadaşlara sorum (gerçi fotoğrafta gördüm ama😃) : kediler köpekler gibi degil , kestirilemiyor hareketleri , doğduktan sonra bebeklere yaklaşımları nasıl oluyor?
teşekkürler cevabınız için bende nerde yolda kedi görsem yavru ufak farketmiyor hemen sevmeye kalkıyorum ama dün yazışmalardan sonra uzaktan sevebildim sadece :( benim evdekiler en büyüğü 1.5 yaşında küçükler 6-7 aylık civarı ama yinede veterinerime sorucam... annemin kedileri ablamın kızını hiç istemedi hep kaçtılar ama her kedi onlar gibi olmuyo maalesef :) benimkiler önce bir koklar bakar sonra kesin kafasına felan vurur çünkü gelen yavru kedilere öyle yapıyorlar :D

teşekkürler cevabınız için bende nerde yolda kedi görsem yavru ufak farketmiyor hemen sevmeye kalkıyorum ama dün yazışmalardan sonra uzaktan sevebildim sadece :KK43: benim evdekiler en büyüğü 1.5 yaşında küçükler 6-7 aylık civarı ama yinede veterinerime sorucam... annemin kedileri ablamın kızını hiç istemedi hep kaçtılar ama her kedi onlar gibi olmuyo maalesef :) benimkiler önce bir koklar bakar sonra kesin kafasına felan vurur çünkü gelen yavru kedilere öyle yapıyorlar :KK70:
Bizim cins olan çocukları sevmiyor tıslayıp kaçıyor o sorun degil de , sahiplendiğimiz kedimiz gerçekten komik bir hayvan kediyle pek arası olmayanların bile kucağına atlayıp beni sevin diyor sevgi manyagı (hastasıyım😬) diğerini severken de hemen önümüze atlıyor illa beni sevin diye ama bebeği kıskanır mı , tırmalamaya kalkar mı yoksa hayalimdeki gibi Yanyana mı yatarlar bilemedim herhalde zaman gösterecek ...

Bizim cins olan çocukları sevmiyor tıslayıp kaçıyor o sorun degil de , sahiplendiğimiz kedimiz gerçekten komik bir hayvan kediyle pek arası olmayanların bile kucağına atlayıp beni sevin diyor sevgi manyagı (hastasıyım😬) diğerini severken de hemen önümüze atlıyor illa beni sevin diye ama bebeği kıskanır mı , tırmalamaya kalkar mı yoksa hayalimdeki gibi Yanyana mı yatarlar bilemedim herhalde zaman gösterecek ...
sahiplendiğini tekir cinsi mi ? genelde onlar biraz yılık oluyor sürekli sevgi manyağı gibiler :) sizde 2 tane var ne güzel biz biraz abarttık hayvan sevgisini her muhtaç olanı aldık şuan 10 tane var çocuk olursa kara kara düşünüyorum 2+1 evde nasıl yaşicaz diye :KK48:

sahiplendiğini tekir cinsi mi ? genelde onlar biraz yılık oluyor sürekli sevgi manyağı gibiler :) sizde 2 tane var ne güzel biz biraz abarttık hayvan sevgisini her muhtaç olanı aldık şuan 10 tane var çocuk olursa kara kara düşünüyorum 2+1 evde nasıl yaşicaz diye :KK48:
Yok öğrenciyken bir Tekirim vardı tam tersi sevgili gibi kavga ediyorduk 😂😂😂 bu simsiyah ;uzun tüylü aslında sokaktaki kedilerin bir kısmı Norveç orman kedisi kırması ... bu da öyle .... 10 tane çok iddialı 😳😳😳😳 eşim üçüncüye bile yasak koydu bana 😬 kendimize zor bakıyoruz diyor haklı da 😂😂

Yok öğrenciyken bir Tekirim vardı tam tersi sevgili gibi kavga ediyorduk 😂😂😂 bu simsiyah ;uzun tüylü aslında sokaktaki kedilerin bir kısmı Norveç orman kedisi kırması ... bu da öyle .... 10 tane çok iddialı 😳😳😳😳 eşim üçüncüye bile yasak koydu bana 😬 kendimize zor bakıyoruz diyor haklı da 😂😂
bende de öyle siyah var uzun tüylü sokaktan bulduk tiffany cat diyolar tipine ama canı isterse sevdirir ve çocuk sevmeyen cins bizimki :) bizde farkettik çok olduğunu ama 2ye bakan 3e bakar dedik yok diğeri onun kardeşi sokakta kalmasın dedik sonuç 10 :D evde yürürken zorlanıyoruz o derece :D eşim beni tanımadan önce kedileri sevmezmiş şimdi benden düşkün oda ayrı bir konu :)

Kedi asili ise hicbir sey olmaz. 2 tane kedi ile geçirdim hamileligimi. Simdi kizimin kankasi :)

Ya kozlar bu kedilerin kılı niye dökülüyo bizimki aşırı döküyor kestirdik uzadı gene aynı evde gezssin istiyorum ama aşırıda takıntılıyım ben

Ya kozlar bu kedilerin kılı niye dökülüyo bizimki aşırı döküyor kestirdik uzadı gene aynı evde gezssin istiyorum ama aşırıda takıntılıyım ben
Bizim de aslında saçımız dökülüyor 😜 tabi aynı şey değil ..... ben de biraz o konuda düşünceliyim ama artık daha sık süpürme vs bir şekilde yolunu bulacağız ....

Çok stresli bizim kedi arkadaşımın kedisiyleydi 5 gün kaldı çok alışmış eve geldi yemeden içmeden kesildi 😂

Gebelikten 2 sene önce sahiplenmiştik.
Çocuğun olmaz kedi yüzünden dediler.
Hamile kaldım. Sakat doğar kedi yüzünden dediler.
9 ay koynumda uyudu valla.
Sapa sağlam oğlum oldu
Bu defa bebek mikrop kapar at dediler.
Ben, kedim, oğlum 3ümüz aynı yatakta büyüttük bebeği.

Ne yazık ki kaybettik sonra.....

Demem o ki kediyle duyacağın şeyler hikaye.
Tutturmuşlar bir kediden toxo kapmak.
Kediden onu kapmak için toxo lu bi kedinin kakasını elinle tutup, elini yıkamadan ağzına götürmen lazım.

Toxo asıl sebzelerde bulunur.
Dışarda yediğin bir salatadan kapma oranın %90
Ev kedisinden(aşıları tam) kapma oranın %1 belki 0

Ben çocukluğumda sokaktan kedileri toplar koynumda yatırırdım.
Hala daha her kediyi sarar sarmalar öper severim.
Ama toxo testim negatif.

Hamileyken kedimden uzak kalmadım.
Ama dışarda 1 lokma bile salata ve et yemedim.

Merhaba arkadaşlar. Ben de hamilelik haberimi yeni aldım. Toxo konusunda yeterince bilgi sahibiyim.Bağışıklığım yok. Benim asıl merak ettiğim şu. Bizim kedimiz bizim odada kendi yatağında uyuyor. Kendi odasına kapatınca ya da odamıza almayınca çok ağlıyor. Fakat bebek geldikten sonra ilk aylar çok yakın tutmamak gerekiyor sanırım, bebeğin hemüz aşıları olmadığı ve bağışıklığı gelişmediği için(bu benim yorumum). Ne düşünüyorsunuz bu konuda? Siz nasıl planlıyorsunuz o süreci? Haliyle ev de kalabalık olacak anneler gelecek falan.. Nasıl bir düzenleme yapacağız kafam allak bullak.

Vermek gibi bir düşüncem yok bu arada. Bunun dışında bütün fikirleri alabilirim? Çok büyük bir bağ ve ona ihanet edemem. Ancak bebeğin sağlığı da çok önemli. Benimki biraz cazgır bir de tırmalamaz ama ısırır yabancıları. Bizi çok kıskanır. Bebeğe nasıl davranacak tamamen sürpriz. Korkuyorum galiba.

Back