• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelikte kedi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Toxoplazmaya dikkat etmen yeter ; zaten 10. Haftada testi yapılıyor , evimizde iki kedi var , onlar da toxo negatif , ben de negatifim(gebelikten önce test yaptırmıştım) yine de eşim temizliyor tuvaletlerini ... sokakta da ne ben ne eşim kedi sevmiyoruz şimdilik 😬 evde hayvanla büyüyen çocukların fiziksel ve ruhsal olarak daha sağlıklı olacaklarını düşünüyorum
Cnm benimde evimde evcil kedi var .iç dış parazit yaptirdik karma 2 asisi ve kuduz aşısı yapıldı. .
Ama ben diskisini temizlemiyorum odada bizle yasiyor
Toxoplazmadan çok korkuyorum .siz testi nerden yaptirdinjz. ?sanırım kediyi veterinere yaptiriyoruz. Kaç tl ücreti bilgi verirseniz sevinirim
Bi de ben nereye gidip toxoplazma testi olmam gerekiyor kızlar yardimci olurmusunuz

Cnm benimde evimde evcil kedi var .iç dış parazit yaptirdik karma 2 asisi ve kuduz aşısı yapıldı. .
Ama ben diskisini temizlemiyorum odada bizle yasiyor
Toxoplazmadan çok korkuyorum .siz testi nerden yaptirdinjz. ?sanırım kediyi veterinere yaptiriyoruz. Kaç tl ücreti bilgi verirseniz sevinirim
Bi de ben nereye gidip toxoplazma testi olmam gerekiyor kızlar yardimci olurmusunuz
Korkmayın ; bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum , biz kadıköyde oturuyoruz ModaVet’e götürüyoruz kedilerimizi.... 1 yıl önce yaptırdık açıkçası hatırlamıyorum :( çünkü sadece bunu yaptırmamıştık birkaç test + aşılarını beraber yaptırdık .... eve gelince de bir kereliğe mahsus yıkadık 1 yaşındaydı.... benim uğur böceğim (aslında kara böcüüm - simsiyah) .... transferim onun sayesinde tuttu karnımda gurul gurul durdu hep... gerçekten sahiplenmek çok güzel birseymiş ... sizin yapacağınız testin ismi TORCH bunda da toxo dısında bebeğe zararlı olabilecek birkaç virüs daha bakılıyor .... bu arada IgM ve IgG iki antikor tipi var.... IgG pozitifseniz de korkmayın.... bu sadece bu virüsle bağışıklık sisteminizin daha önceden tanışmış olduğunuzu gösteriyor .... önemli olan IgM pozitif olmasın .... ama buna da sonucta ilaç veriliyor diye biliyorum .... içinizi ferah tutun .... kadın Doğum veya dahiliye en TORCH tahlili yaptırmak istiyorum diye söyleyebilirsiniz ama kadındogum doktorunuz zaten 10. Haftaya kadar ister ...

Biliyor musun ben de kedi sayesinde hayata döndüm. Onun sayesinde moralim düzeldi ve tuttu diye düşünüyorum.
Çok sağolasın bebeğim inş bişey olmaz .hiç bilmedgimdrn işte panik oluyorum

Korkmayın ; bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum , biz kadıköyde oturuyoruz ModaVet’e götürüyoruz kedilerimizi.... 1 yıl önce yaptırdık açıkçası hatırlamıyorum :KK43: çünkü sadece bunu yaptırmamıştık birkaç test + aşılarını beraber yaptırdık .... eve gelince de bir kereliğe mahsus yıkadık 1 yaşındaydı.... benim uğur böceğim (aslında kara böcüüm - simsiyah) .... transferim onun sayesinde tuttu karnımda gurul gurul durdu hep... gerçekten sahiplenmek çok güzel birseymiş ... sizin yapacağınız testin ismi TORCH bunda da toxo dısında bebeğe zararlı olabilecek birkaç virüs daha bakılıyor .... bu arada IgM ve IgG iki antikor tipi var.... IgG pozitifseniz de korkmayın.... bu sadece bu virüsle bağışıklık sisteminizin daha önceden tanışmış olduğunuzu gösteriyor .... önemli olan IgM pozitif olmasın .... ama buna da sonucta ilaç veriliyor diye biliyorum .... içinizi ferah tutun .... kadın Doğum veya dahiliye en TORCH tahlili yaptırmak istiyorum diye söyleyebilirsiniz ama kadındogum doktorunuz zaten 10. Haftaya kadar ister ...
merhaba bende bir şey sormak istiyorum belki açıkladınız ama kaçırmış olabilirim kusura bakmayın... benimde evimde kediler var ve şuan tüp bebek tedavisi görüyorum şuan iğnelere yeni başladım. bu testi transfer olmadan yaptırmamız mümkün mü? bir bilginiz varmı ?

Bu konu hakkında şunu söyleyebilirim kim ne derse desin herkesin vucudu aynı değil herkesin direnci aynı değil hepimiz hayvan seviyoruz hayvan sevmeyene insan denmez zaten ama kedinin de zararlı olduğu bilinen bişey benim arkadaşım doğumdan hemen sonra 15 gün kayınvalidesinde kaldı evlerinde de kedi varmış ve yenidoğan bebeğinin karnı şuan olması gerekenden daha fazla şiş ve doktor kediden dolayı enfeksiyon kapmış olabileceğini söylemiş kendinizi çöpe atın demez kimse diyemez zaten ama en azından hem kendiniz hemde bebeğinizin sağlığı için bu süreçlerde biraz uzak durmakta fayda var bence ben görüp şahit olduğum için söylüyorum
O zaman size göre veteriner hekim olan hiç bir kadının evlenmemesi ve çocuk sahibi olmaması gerek ?
Öyle mi ?

Ben de hamileyim benim de evimde köpeğim var .. hamile kaldığımda hem dahiliye hem veteriner hem de kadın doğum doğum doktoruma sordum asla ama asla zararı olmayacağını söyledi. Hepsinin söylediği 2 şey vardı
1) köpeğinizin dışkısına dokunmayın, eşiniz alsın; gerekiyorsa eldivenle alın
2) aşılarını ve iç dış parazitlerini ihmal etmeyin.

Bunlar yapıldıktan sonra hamilelikte ne anneye ne bebeğe herhangi bir zararı yok merak etmeyin.
herhangi bir bilginiz yoksa da araştırın bence.
İyi günler.

Sevgili konu sahibi,
Ablam 4 çocuk sahibi bir kadın ! en miniği henüz 2 aylık bile değil. Ve evde tam 3 tane kedisi var..
İnanın tam 3 tane.
Ama o kedilerin hiç bir bakımını aşısını parazitini ihmal etmiyor evlendiği günden beri kediler hayatında hep var. yeğenlerimin hepsinin de maşallahı var. hepsinin arasında 2-3 yaş var ve benim diyen insandan kat be kat fazla paylaşmasını biliyor. Vicdan sahibi hepsi en büyüğü 5 yaşında .
Kedinizin dışkısına dokunmayın
çiğ et vermeyin
aşılarını ve parazitlerini ihmal etmeyin

sağlıklı bir gebelik geçirmeniz dileğiyle.

Her gun boyleler

Eklentiler

• Screenshot_2020-01-22-17-41-47~2.png
    Screenshot_2020-01-22-17-41-47~2.png
    528,9 KB · Görüntüleme: 28
O zaman size göre veteriner hekim olan hiç bir kadının evlenmemesi ve çocuk sahibi olmaması gerek ?
Öyle mi ?

Ben de hamileyim benim de evimde köpeğim var .. hamile kaldığımda hem dahiliye hem veteriner hem de kadın doğum doğum doktoruma sordum asla ama asla zararı olmayacağını söyledi. Hepsinin söylediği 2 şey vardı
1) köpeğinizin dışkısına dokunmayın, eşiniz alsın; gerekiyorsa eldivenle alın
2) aşılarını ve iç dış parazitlerini ihmal etmeyin.

Bunlar yapıldıktan sonra hamilelikte ne anneye ne bebeğe herhangi bir zararı yok merak etmeyin.
herhangi bir bilginiz yoksa da araştırın bence.
İyi günler.
Bakan kör müsünüz acaba okuma yazmanız mı yok yada her bünye aynı değildir diyorum benim yakındaki bir insan yaşadığı için söylüyorum belkide o kedilerin aşıları yoktur yaşayan birini gördüğüm için konuşuyorum boş yere değil bende kedi köpek hatta bütün hayvanları severim niye sevmeyelim hayvan sevmiyormuş gibi muamele ediyorsunuz önce Bi yazdığımı anlayın sonra yorum yapın.
İyi günler.

Bakan kör müsünüz acaba okuma yazmanız mı yok yada her bünye aynı değildir diyorum benim yakındaki bir insan yaşadığı için söylüyorum belkide o kedilerin aşıları yoktur yaşayan birini gördüğüm için konuşuyorum boş yere değil bende kedi köpek hatta bütün hayvanları severim niye sevmeyelim hayvan sevmiyormuş gibi muamele ediyorsunuz önce Bi yazdığımı anlayın sonra yorum yapın.
İyi günler.
Yazarken düzgün konuşun ?
Kör derken ?
Her neyse sizinle münakaşaya girmeyeceğim, dengim değilsiniz :) direk şikayet ediyorum bu edepsiz üslubunuz yuzunden.
Hoşçakalın.

Yazarken düzgün konuşun ?
Kör derken ?
Her neyse sizinle münakaşaya girmeyeceğim, dengim değilsiniz :) direk şikayet ediyorum bu edepsiz üslubunuz yuzunden.
Hoşçakalın.
Benim halkıma girerek benim sizi şikayet etmem lazım beni haksız yere yargılıyorsunuz hatta bu konuşmanıza rencide bile ediyorsunuz buyrun birlikte şikayet edelim.

Benim halkıma girerek benim sizi şikayet etmem lazım beni haksız yere yargılıyorsunuz hatta bu konuşmanıza rencide bile ediyorsunuz buyrun birlikte şikayet edelim.
Ben sizin hakkınıza girmedim, sizi yargılamadım da sizi rencide edecek, hakarete yönelik söz yazmadım.
Yazdığınıza göre veteriner kadınların hamile kalmaması gerek dedim
KÖR yazan sizsiniz bu da bir hakarettir.
Üslubunuz çok çirkin, düzelmeyi deneyin.

Alıntılamayın daha.

Merak ettim sordum bi sıkıntımı olduki gebeyim kedim var benim gibi olan varmı nelere dikkat edilmeli diye konu açtım
Hamile değilim fakat bunun için tedavi görüyorum. Doktorumla bunu uzun uzun konuştum. Sadece kumunu sen temizleme dışkıdan uzak dur yeter dedi. Ve etrafımda kedisi olup bebeği olan insanlarda var çok şükür sapasağlam bebekleri

Ben sizin hakkınıza girmedim, sizi yargılamadım da sizi rencide edecek, hakarete yönelik söz yazmadım.
Yazdığınıza göre veteriner kadınların hamile kalmaması gerek dedim
KÖR yazan sizsiniz bu da bir hakarettir.
Üslubunuz çok çirkin, düzelmeyi deneyin.

Alıntılamayın daha.
Yok ya dengim değilsin diyerek aşağılayan benim demi tabi siz çok iyisiniz 10 numarasını

Daha bugün babam söyledi ; bir çalışma okumuş, hamilelikte evde kedisi olanların(köpek de olabilir sanırım genel olarak hayvanlar bu kısım çok önemli değil de) çocuklarında alerji riski daha düsük oluyormus 😍😍😍

merhaba bende bir şey sormak istiyorum belki açıkladınız ama kaçırmış olabilirim kusura bakmayın... benimde evimde kediler var ve şuan tüp bebek tedavisi görüyorum şuan iğnelere yeni başladım. bu testi transfer olmadan yaptırmamız mümkün mü? bir bilginiz varmı ?
Yaptırabilirsiniz ... toxo igg/igm.... zaten uzun zamandır yanınızdalarsa sorun yok ; önemli olan gebelik sırasında enfekte olmamak... benim öncesinde yaptırmamın sebebi transferden tam 1 ay önce yeni doğmuş yavruları ziyaret ettim kendimi tutamadım çok tatlılardı 😢😢 sonradan aklıma geldi ...yani bu aşamadan itibaren dikkat etseniz bile yeter aslında ...

Benim aslında sıkıntım daha sonrası icin .... çevresinde bebiş doğmuş kedileri olan arkadaşlara sorum (gerçi fotoğrafta gördüm ama😃) : kediler köpekler gibi degil , kestirilemiyor hareketleri , doğduktan sonra bebeklere yaklaşımları nasıl oluyor?

Benim hem kedim hemde köpeğim var 3 doktorada sorduk evdeki aşılı hayvanın hiç bir zararı yok, kedi tuvaletini gebelik sırasında başkası değiştirsin içiniz rahat olsun. Her kafada bilmeyen insanlarıda çok dinlemeyin ☺️

Back