Gebelikte kedi beslemek

incisena

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2025
33
13
3
29
Merhabaa ,gebeligimin ikinci trimesterindeyim .evimizde iki tane kedi var ,esim yillar once sahiplenmis. Ben de cok seviyorum onlari ,gebelikten once cok haşir nesirdim simdi toxoplazmadan dolayi korkuyorum cunku aşılari da yapilmiyor :( esime soyledim ama bir sey olmaz diyor. Ben kedi kumunu temizlemiyorum esim temizliyor ama kediler mutfak tezgahinda yemek masasinda vs . Endise ediyorum boyle bulasma ihtimali var mi diye .ben de bazen el yikamayi unutuyorum yemek yemeden once. Sizce kumla temas etmedigim surece endise etmemeli miyim?

Gebeliğin ilk haftalarında kedi beslemese de anne adayına toxoplazma testi yapılıyor zaten. Size yapılmadı mı? İlk tahlillerde var hatta. Yapılmadıysa hemen yaptırın geç kalmadan bence. Eğer negatif gelirse kedilerinizde zaten toxoplazma hiç yokmuş demektir. Pozitif gelirse de önlem alırsınız tedavisi var.

Gebeliğin ilk haftalarında kedi beslemese de anne adayına toxoplazma testi yapılıyor zaten. Size yapılmadı mı? İlk tahlillerde var hatta. Yapılmadıysa hemen yaptırın geç kalmadan bence. Eğer negatif gelirse kedilerinizde zaten toxoplazma hiç yokmuş demektir. Pozitif gelirse de önlem alırsınız tedavisi var.
Yurt disinda yasiyoruz ,ilk baslarda kan testi alindi ama ne yapildigini bilmiyorum doktor her sey normal demisti. Obur kontrolume de bir ay var :(

Size bir bilgi vereyim; toxplazma kedi dışkısından ziyade iyi temizlenmemis yesillikten daha çok bulaşıyor. Bu arada bu toxplazma testleri gebeliğin başında yaptırılıyor, yaptirmadiniz mi?

Bence hamileyken kedilerin aşılsrını mutlaka yaptırın özellikle iç dış parazit. Biz 3 ayda yaptırırken her ay yaptırmaya başladık. Bir de yalnız toksoplazma değil herhangi bir mikrop virüs riskine karşı hijyene ekstra dikkat etseniz iyi olur. Ben obsesif gibi davranıyorum 🤦🏻‍♀️

Yurt disinda yasiyoruz ,ilk baslarda kan testi alindi ama ne yapildigini bilmiyorum doktor her sey normal demisti. Obur kontrolume de bir ay var :(
Öyleyse hangi testlerin yapıldığı bilgisine ulaşamaz mısınız? İçinizin rahat etmesi açısından. Zaten ev kedisiyse dışarıyla teması da yoksa zannetmiyorum risk oluştursun eşiniz ilk sahiplendiğinde aşılarını yaptırmıştır. Topraktan bulaşma riski de var mesela bazı doktorlar bilmediğiniz restorandan salata yemeyi de yasaklıyor gebelikte.

Bence hamileyken kedilerin aşılsrını mutlaka yaptırın özellikle iç dış parazit. Biz 3 ayda yaptırırken her ay yaptırmaya başladık. Bir de yalnız toksoplazma değil herhangi bir mikrop virüs riskine karşı hijyene ekstra dikkat etseniz iyi olur. Ben obsesif gibi davranıyorum 🤦🏻‍♀️
Evett ,yakinda masumlar apartmani safiyeye dönmek uzereyim bendee. Bu ara daha cok titiz olmaya basladimm. 🥲

Ama tabi ki genede iç dış parazir yaptırın kedinize bebeğiniz sağlikla gelsin 🙏🏼

Öyleyse hangi testlerin yapıldığı bilgisine ulaşamaz mısınız? İçinizin rahat etmesi açısından. Zaten ev kedisiyse dışarıyla teması da yoksa zannetmiyorum risk oluştursun eşiniz ilk sahiplendiğinde aşılarını yaptırmıştır. Topraktan bulaşma riski de var mesela bazı doktorlar bilmediğiniz restorandan salata yemeyi de yasaklıyor gebelikte.
Yok ,ev kedileri . Ama bazen esim cig et veriyordu verme diye uyardim. Haklisiniz, neredeyse her sey bulas kaynagi

Merhabaa ,gebeligimin ikinci trimesterindeyim .evimizde iki tane kedi var ,esim yillar once sahiplenmis. Ben de cok seviyorum onlari ,gebelikten once cok haşir nesirdim simdi toxoplazmadan dolayi korkuyorum cunku aşılari da yapilmiyor :( esime soyledim ama bir sey olmaz diyor. Ben kedi kumunu temizlemiyorum esim temizliyor ama kediler mutfak tezgahinda yemek masasinda vs . Endise ediyorum boyle bulasma ihtimali var mi diye .ben de bazen el yikamayi unutuyorum yemek yemeden once. Sizce kumla temas etmedigim surece endise etmemeli miyim?
Selamlar, evde 2 bahçede 20ye yakın kedim var😊 yaptirabilirseniz iç dış parazit damlası, kilosuna gore vet.ten alıp enseden kendinizde yapabilirsiniz, kumun mutlaka günlük veya maks.2 günlük temizlenmesi önemli, kedilerde toxoplazma olmasa bile diskilar 3.gun bakteri üretimine basliyor, ama en önemlisi iyi yıkanmamış sebze meyve, özellikle yeşillikler kedilerden daha önemli 🙏 benim doktorumun bana önerileri bu şekilde, belki yardımcı olur, sağlıkla kucağıniza alın inşallah 🧿 🤗

C
Selamlar, evde 2 bahçede 20ye yakın kedim var😊 yaptirabilirseniz iç dış parazit damlası, kilosuna gore vet.ten alıp enseden kendinizde yapabilirsiniz, kumun mutlaka günlük veya maks.2 günlük temizlenmesi önemli, kedilerde toxoplazma olmasa bile diskilar 3.gun bakteri üretimine basliyor, ama en önemlisi iyi yıkanmamış sebze meyve, özellikle yeşillikler kedilerden daha önemli 🙏 benim doktorumun bana önerileri bu şekilde, belki yardımcı olur, sağlıkla kucağıniza alın inşallah 🧿 🤗
Cok tesekkur ederimm yorumunuz icin ,insallah🥰
tam esimle benim hayalim ,bahceli evimiz olsada yardima muhtac kedilere bakabilsekk. 🙏

C

Cok tesekkur ederimm yorumunuz icin ,insallah🥰
tam esimle benim hayalim ,bahceli evimiz olsada yardima muhtac kedilere bakabilsekk. 🙏
Umarım en kısa sürede gerceklesir, bizimkilerin de çoğu kurtarilma bebeler ve engelliler🤗evet çok büyük sorumluluk ama huzurlu ve mutlu halleri herşeye değiyor 😊

Bende gebeyim doktorum kan tahlilleri aldi. Doktorum Direk bana dediği hayvanlardan uzak duruyorsun dedi evde de bir tane erkek kedim var ama. Herşeyi ile ben ilgileniyorum çok da seviyorum keratayi 😂 iki gözümün çiçeğini 😁yanımdan hiç ayrilmaz oyun delisi bir çocuk yetmiyor sokak hayvanlarına elimden geldiğince bakıyorum. O yüzden ben şuna inananlardanim olaacak olduktan sonra yine oluyor sakınan göze çöp batar misali. 🫡😁

Hem evde kedim var hem de bahcede ilgilendiğim bir çok kedi var. Kedim çiğ et yemediği için problem yok bahçedekilerle de iletişim kurduktan sonra elimi iyice yıkıyorum.
Yok ,ev kedileri . Ama bazen esim cig et veriyordu verme diye uyardim. Haklisiniz, neredeyse her sey bulas kaynagi
Çiğ et veriyorsanız dikkatli olmalısınız ve aşılarını mutlaka yaptırmalısınız.

Hamileyken 2 huskym vardi ve baba ogul arada kavga ediyorlardi. Bi gun dolasmaya ciktigimizda yine birbirlerine grdiler. Aralarina grdim ayrirmak icin kucuk olan buyuge hamle yapicakken bacagima denk geldi disi ve bacagim oluk oluk kanamaya basladi. Hemn acile gttik. Asi kartini istediler. Asilari tam oldugu icin hc bir problem olmaz diyip pansuman yaptilar. Ben bahceyi de yeri geldi temizledim bu surecte kopeklerimle hep hasir nesirdim. Kedilerin asisi olmali. Tek problem bu suan.

Eşinizle konuşun kedilerin aşılarını tamamlayın hem sizin için hem de onların sağlıkları için kedilere kural koysaydınız keşke ilk zamanlar tezgaha çıkmalarına ve mutfağa girmelerine izin vermeseydiniz benim de kedim var asla mutfğa girmez masa, tezgah yerlere çıkmaz 3 aylık geldiğinde eğittik kural koyduk yeri geldi kızdım izin vermedim evde kurallara uyar arada şaşırsa da hehhe

Back
X