Merhaba, bende hamileliğimi yeni öğrendim. Yıllardır kedi besliyorum ve çevremde hamilelik sürecini kedisi ile tamamlayan arkadaşlarım da var. Aşılarını zamanında yaptırın mümkünse ve kumunu temizlerken eldiven yardımıyla temizleyip sonrasında elinizi yıkayın veya birinden yardım alın. Onun dışında bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorumKızlar hepinize selam. Biz bu ay bir yavru kedi sahiplendik ve 10 gün sonra gebe olduğumu öğrendim. Veterinere götürmüştük zaten ama yalnızca ensesine damlası yapıldı. Parazit aşısı için yarın götüreceğiz. Kedimiz sokak kedisi değil. Ama korkuyorum toksoplazma olayından. Yarın aşıları yapılacak ama şimdiye kadar bir şey olmuş mudur? Kumunu hiç ben temizlemedim hep eşim temizledi
Yaa ben de gebelik sürecinde sıkıntı yaşıycağımı düşünmüyorum ama sadece yavru ve aşısını yaptıramadık çok küçük diye ilk aldığımızda o korkuttu sadeceeMerhaba, bende hamileliğimi yeni öğrendim. Yıllardır kedi besliyorum ve çevremde hamilelik sürecini kedisi ile tamamlayan arkadaşlarım da var. Aşılarını zamanında yaptırın mümkünse ve kumunu temizlerken eldiven yardımıyla temizleyip sonrasında elinizi yıkayın veya birinden yardım alın. Onun dışında bir problem yaşayacağınızı düşünmüyorum
Kedinin bir rahatsızlığı olmadığı sürece problem olacağını düşünmüyorum ben, kumundan hastalık kapma riskimiz var, ona da dikkat ettikten sonrası kolay. Yavru kedilerde belli bir zamandan sonra aşıları yapılıyor, siz yine aksatmayın en azından iç dış parazit durumunuYaa ben de gebelik sürecinde sıkıntı yaşıycağımı düşünmüyorum ama sadece yavru ve aşısını yaptıramadık çok küçük diye ilk aldığımızda o korkuttu sadecee
Çok teşekkür ederimAşılarını yaptırın. Kumunu da siz değiştirmediyseniz bir şey olmaz. Benim 6 yıldır kedim var. Hala toksoplazmam negatif. Hiç bulaşmamış. Ki ısırır öperim yani.
Sokak kedisi değilse toksopşazöa yoktur kedicikte size de geçmemiştir merak etmeyin benim de 8 ve 6 yaşında iki kedim var hiçKızlar hepinize selam. Biz bu ay bir yavru kedi sahiplendik ve 10 gün sonra gebe olduğumu öğrendim. Veterinere götürmüştük zaten ama yalnızca ensesine damlası yapıldı. Parazit aşısı için yarın götüreceğiz. Kedimiz sokak kedisi değil. Ama korkuyorum toksoplazma olayından. Yarın aşıları yapılacak ama şimdiye kadar bir şey olmuş mudur? Kumunu hiç ben temizlemedim hep eşim temizledi
Yaa açıkçası bana hiçbir zararı yok şu anlık. Tabi bebeğimiz geldiğinde ekstra temizlik gerekecek tüyler için.Sokak kedisi değilse toksopşazöa yoktur kedicikte size de geçmemiştir merak etmeyin benim de 8 ve 6 yaşında iki kedim var hiç
Çıkarmam dışarıya,hamileyim 8 aylık ve toksoplazmam hep negatif,aklınızda şüphe varsa test yaptırın,ama kedi çok büyük sorumluluk istiyor şimdiden insanlar başlar birine ver diye,bebekler olunca be yapacaksın diye
Gittik kan istedi evetResmen şansıyla gelmiş kedicikBir şey olmaz endişelenmeyin. Toksoplazma olması için kedinin çiğ etle beslenmesi, dışkısının bir yolla ağzınıza bulaşması lazım demişti veterinerimiz. Yediğimiz sebzeler daha riskli minnak kedilerden Doktorunuza endişenizden bahsedin kan isteyecektir zaten gittiğinizde