• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte karında sertleşme ve bebeğin beyninde siyah nokta

nerimma

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2017
32
24
8
37
Merhaba hanımlar 20 haftalık hamileyim. 12 haftalıkken kanamam oldu 2 gün hastanede yattım. 16. Haftaya kadar şiddetli karin ve kasik ağrısı yaşadım. Iki haftadır karnımdaki ağrı ve kasiklarımdaki kasılmalar bitti. Fakat dün bebeğim göbeğimin üstüne toplandı ve sertleşti. Elimle dokunduğumda bebeği hissediyordum. Karnım son zamanlarda gerginleşiyordu fakat ben bunu gaza bağlıyordum. 5. Ayında sertleşme yasayanlar oldumu bu normal mi. Birde 4 hafta önceki kontrolümüzde doktor bebeğimin beyninde iki tane siyah nokta göründüğünü bu noktalarin 1 ay sonra yok olabileceğini söyledi. Kafam çok karışık benimle aynı durum yasayanlar yardimci olabilirmi.

Kasılmalar ara ara olmakla birlikte normal tabii ama kişiden kişiye görede değişir.
Bazılarında magnezyum eksikliğinden olabilir , bazısının yalancı kasılmalardır özellikle ilk bebekten daha sonraları.
Bazende erken doğum habercisidir. Doktorunuz en doğrusunu söyleyecektir... Umarım bebişin sağlıüı yerindedir , vakti saatinde hayırla gelsin...

Merhaba hanımlar 20 haftalık hamileyim. 12 haftalıkken kanamam oldu 2 gün hastanede yattım. 16. Haftaya kadar şiddetli karin ve kasik ağrısı yaşadım. Iki haftadır karnımdaki ağrı ve kasiklarımdaki kasılmalar bitti. Fakat dün bebeğim göbeğimin üstüne toplandı ve sertleşti. Elimle dokunduğumda bebeği hissediyordum. Karnım son zamanlarda gerginleşiyordu fakat ben bunu gaza bağlıyordum. 5. Ayında sertleşme yasayanlar oldumu bu normal mi. Birde 4 hafta önceki kontrolümüzde doktor bebeğimin beyninde iki tane siyah nokta göründüğünü bu noktalarin 1 ay sonra yok olabileceğini söyledi. Kafam çok karışık benimle aynı durum yasayanlar yardimci olabilirmi.
Benim 5. Aydan dogana kadar bir tarafta yumru gibi toplandı bebegim, öyle gerdiriyordu ki resmen canımı yakıyordu, nihayetinde gerdire gerdire 1 ay erken doğdu. Doktorunuza danısın bu tesadüfte olabilir, ama ben süphelenip doktordan ciğer gelistirici ipne yapmasını talep ettim 33. Haftada ki 35 te geldi. Küveze alınmadı bu sayede yavrum

Inşallah bi sorun yoktur diye umuyorum bende. Sadece dün göbeğimin üst tarafına toplandı fakat çok agri yapmadı. Devit3 ve decavit kullanıyorum fakat doktorum magnezyum vermedi daha. Çarşamba günü randevumuz var o gün herşey netleşecek.

Cok yakin arkadasim eylul ayinda erken dogum yapti. Sebebi karninin sertlesmesiydi. Anlam veremiyorduk bir gun fsrkli bir doktora gitti ve doktor erken dogum habercisi oldugunu soyledi ve bebegimiz 1 ay erken geldi. Cok sukur suan saglikli 3 aylik oldu ama erkenden onlem almakta fayda var.

Back