gebelikte karaciğer enzimlerinin yüksekliği?????

nevbahar___

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
59
0
arkadaslar gebelıgımın 35. haftasındayım ast ve alt degerlerımde artıs var ve bundan endıselenıyorum gebelıkte boyle bır durumla karsılasanınız var mı ???????lütfen cvp yazınn...

arkadaslar gebelıgımın 35. haftasındayım ast ve alt degerlerımde artıs var ve bundan endıselenıyorum gebelıkte boyle bır durumla karsılasanınız var mı ???????lütfen cvp yazınn...

Tansiyonun nasıl canım?Ben de 37.haftamda aynı problemi yaşadım fakat benim eş zamanlı olarak tansiyonum 18 e kadar yükseldi.Doktorum gebelik zehirlenmesinden şüphelendi ve riske atmamak için aynı gün sezeryana alındım.Doğumdan sonrada belli bir süre karaciğer enzimlerim yüksek kaldı sürekli takip edildi.Allaha şükür bebekte problem olmadı.Doktorun ne diyor bu duruma?Geçmiş olsun canım.

Arkadaslar benim de bundan üc yil önce karacigerim iflas etti enzim degerlerim 4500 lere kadar cikmisti evet yanlis yazmadim 450 degil 4500
24 saat icinde bir karaciger bulundu bana hollandadan helikopterle geldi organ bu arada ben almanya da yasiyorum doktorlar bana organ nakli olmadan yasama sansi vermemislerdi ama organ nakli esnasinda ya da sonrasinda ölme ihtimalimin de yüksek oldugunu söylediler aileme. Onlari öyle üzgün gördükce bir de o zamanlar 9 yasinda olan oglumu düsündükce üzülüyordum , onun disinda kendimi hic üzmedim Allah in dedigi olur diye kabullendim hemen herseyi . Ameliyattan hemen önceki kan tahlilinde cok az bir dusus görünce biraz beklemeye karar verdiler ve ertesi gün de ameliyattan vazgectiler
Sonra da hizla düzelmeye basladim
Simdi 20 haftalik hamileyi gecen hafta basladigim doguma hazirlik kursunu veren gebe beni cok korkuttu
Hangi haftalarda daha yüksek bir problem olacak olursa ortaya cikma ihtimali ? Bilgisi olan var mi?

kaşıntın var mı?
tansiyonunu sürekli takip et yükselirse çok tehlikeli bir arkadaşın yazdığı gibi gebeliğin sonlandırılması gerekiyormuş
biz daha yeni bu sebepten bir arkadaşımızı kaybettik bebek 27 haftalık doğdu ve küvezde hala
sakın ihmal etme
geçmiş olsun

Kasintim var evet , dün dahiliye uzmanina gittim ultrasonla bakti karacigerime bir sorun yok görünürde dedi ama benim doktorlara pek güvenim yok burda o zaman da karacigerimin % 95 yok oldugunu bana günlerce safrakesesi iltihabi diye antibiyotik verdikten sonra anladilar üstelik hastanede yattigim halde sonra da anlayinca hemen nakil icin üniversite hastanesine gönderdiler özel bir aracla cünkü kan degerlerim öyle kötüydü ki ic organlarimin hepsinin bir anda kanamaya baslamasi ihtimali vardi kan tahlilini iki hafta sonra jinekologum yapacak tansiyonum genelde düsük ilk kez birkac gün önce 14 e 10 cikti:KK43:

Basiniz sagolsun öyküm bebek nasil bu arada arkadasiniz hicbirsey fark etmemismiydi gec mi kalindi kurtarmak icin?

arkadaslar bende 4 haftalık hamıleyim ve alt degerim 98 cıktı cok endişeliyim bu düşüge sebeb olur mu doktor kullandıgın ilaçları bırak haftaya bida ölçelım dedi bilgisi olan varsa lütden yardımcı olsun

arkadaslar bende 4 haftalık hamıleyim ve alt degerim 98 cıktı cok endişeliyim bu düşüge sebeb olur mu doktor kullandıgın ilaçları bırak haftaya bida ölçelım dedi bilgisi olan varsa lütden yardımcı olsun

Canım ben de 8 haftalık gebeyim ve ast alt değerlerim günden güne artıyor şu an 100 ün üstünde ikisi de; yarın gitcem doktora tek kullandığım ilaç folik asit onun da normalde karaciğere etkisi yok; çok korktum ben de ne olcak bilmiyorum; sen hangi ilaçları kullanıyosun

bende 9 haftalık hamileyim geçen hafta ast degerim 40 alt degerimde 91 çıktı buğün tekrar tahlil yapıldı ve degerlerim artmış ast 72 alt 148 olmuş doktorum direk dahiliyeye sevketti özel hastanenin dahiliye doktoruna gittim ve biz bişey yapamayız degerin çok yüksek daha gebeliğin başında böyleyse degerin sonunu düşünemiyorum bian önce araştırma hastanesinde yatırılarak araştırılman lazım dedi çok korktum sizin sonuçlarınız ne oldu dokttorlarınız ne dedi

bende 9 haftalık hamileyim geçen hafta ast degerim 40 alt degerimde 91 çıktı buğün tekrar tahlil yapıldı ve degerlerim artmış ast 72 alt 148 olmuş doktorum direk dahiliyeye sevketti özel hastanenin dahiliye doktoruna gittim ve biz bişey yapamayız degerin çok yüksek daha gebeliğin başında böyleyse degerin sonunu düşünemiyorum bian önce araştırma hastanesinde yatırılarak araştırılman lazım dedi çok korktum sizin sonuçlarınız ne oldu dokttorlarınız ne dedi

Canım geçmiş olsun.. aynı durumu yaşadım iki haftada çöktüm resmen.. 7+4 de farkedildi enzim yüksekliğim iki günde bir gidip kan verdim değerlerim sürekli yükseldi hatta alt 300 lere ast 200 küsürlere çıktı... Beni de gastroenterolojiye sevkettiler orda daha çok moralim bozuldu çünkü değerler yükselmeye devam ederse gebeliğimi sonlandıracakkarını söylediler en sonunda bulunduğum şehrin en iyi gastroenteroloğunu buldum.. Prof. Kendisi; içimi çok ferahlattı gebeliğin bu döneminde preeklamsi olmaz ondan korkma dedi; farklı bi sıkıntı varsa da tedavi edilir dedi.. 9. Haftadayım şimdi Bugün yine kan verdim ve değerlerim çok şükür düşmüş normal değere düşmedi henüz ama bu da iyi bi gelişme düşmeye başladıysa normale dönecektir mutlaka siz de panik yapmayın iyi bi doktor bulmaya bakın farklı sorunuz olursa da cevap verebilirim

Canım geçmiş olsun.. aynı durumu yaşadım iki haftada çöktüm resmen.. 7+4 de farkedildi enzim yüksekliğim iki günde bir gidip kan verdim değerlerim sürekli yükseldi hatta alt 300 lere ast 200 küsürlere çıktı... Beni de gastroenterolojiye sevkettiler orda daha çok moralim bozuldu çünkü değerler yükselmeye devam ederse gebeliğimi sonlandıracakkarını söylediler en sonunda bulunduğum şehrin en iyi gastroenteroloğunu buldum.. Prof. Kendisi; içimi çok ferahlattı gebeliğin bu döneminde preeklamsi olmaz ondan korkma dedi; farklı bi sıkıntı varsa da tedavi edilir dedi.. 9. Haftadayım şimdi Bugün yine kan verdim ve değerlerim çok şükür düşmüş normal değere düşmedi henüz ama bu da iyi bi gelişme düşmeye başladıysa normale dönecektir mutlaka siz de panik yapmayın iyi bi doktor bulmaya bakın farklı sorunuz olursa da cevap verebilirim

sanada çok geçmiş olsun cnm bakalım yarına sıra buldum doktora ne dicekler görcez inş güzel şeyler söylerler

Canım yazalı çok olmuş ama değerlerin kendiliğimden mi düştü bende seninle ayni durumdayım :KK43:

Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum canım çünkü 10 haftalık hamileyim sürekli artıyo alt şuan 93 :KK43:
merhabalar kızlar evet kendiliğinden düştü yememe içmeme dikkat ettim bi de doktorum folik asiti bırakmamı istedi o şekilde düştü sizin iyi yine kızlar benim 500 lere çıktı bişey olmadı çok şükür 39. haftamda normal doğum yaptım bebeğim 8 aylık oldu şimdi :) ama kontrol altında olmakta fayda var geçmiş olsun

Merhaba ben de şu anda hamilelikte 7. Haftayı bitirmek üzereyim. İlk kan testimde kadın doğum doktorum alt ast değerlerin yüksek dahiliye görünmeni tavsiye ederim demişti. Araya bayram tatili girdi. Yaklaşık 15 20 gün sonra tekrar kan testi verdigimde değerler aşırı yükselmiş. Hatta özellikle alt degeri 317 oldu.daha önce hiç böyle bi sıkıntım olmamıştı. Şu anda cok korkuyorum. Pazartesi Gastroenteroloji için randevu aldım. O kadar stresliyim ki hep aklıma kötü şeyler geliyor. İnternette çok kötü şeylere rastladım. Anne ve bebek açısından çok riskli bir durum. Sadece senin durumun ile kendi durumumu benzer gördüm. Siz hangi doktora gittiniz ?

Merhaba ben de şu anda hamilelikte 7. Haftayı bitirmek üzereyim. İlk kan testimde kadın doğum doktorum alt ast değerlerin yüksek dahiliye görünmeni tavsiye ederim demişti. Araya bayram tatili girdi. Yaklaşık 15 20 gün sonra tekrar kan testi verdigimde değerler aşırı yükselmiş. Hatta özellikle alt degeri 317 oldu.daha önce hiç böyle bi sıkıntım olmamıştı. Şu anda cok korkuyorum. Pazartesi Gastroenteroloji için randevu aldım. O kadar stresliyim ki hep aklıma kötü şeyler geliyor. İnternette çok kötü şeylere rastladım. Anne ve bebek açısından çok riskli bir durum. Sadece senin durumun ile kendi durumumu benzer gördüm. Siz hangi doktora gittiniz ?

kardeşimin eşi 33 haftalık hamile.
bugün dr.u karaciğer enzimlerinin yüksek olduğunu söylemiş.
bu haftalarda riski erken doğum mudur?

X