Bir kaybiniz mi var peki hangi hastanede yaptırdınız acabaKızlar benden kan pıhlaşma testleri istedi çok pahalıydı özelde devlete gittim hem bunları yaptı hemde eşimli bana genetik test yaptı
Bende öyle oldum ilk defa ilaç içmedim ve cok şaşırdım rabbim isteyen herkese sağlıklı bebek nasip etsinBenim önceden çok ağrılı olurdu ilk defa bunkadar rahat bir regl geçirdim acaba faydası mı var bana kürtajın
Geçmiş olsun canım .zaman geçse de yaşanılan korku üzüntü unutulmuyor ne yazik ki . 8 haftalık kaybettim bebeğimi .kalbi durmustu ve sonrası kürtaj. Kürtaj sonrası çok fazla ağrım olduğu için tekrar hastaneye yatış vs .. Aslında doktorum 2 ay beklemenin yeterli olduğunu söyledi . Kaç haftalık sa o kadar beklemek iyi oluyormuş . Kürtaj sonrası 7 ay sonra tekrar hamile kaldım .37 haftalık bebeğim şu an .Allah dileyen dua eden herkese sağlıklı hayırlı bı bebek nasip eder inşallahhamile olduğumu adetim 1 gün gecikince 34 beta ile öğrenmiştim ilk gebeliğimdi
Sonrası malum 2 günde bir artış olacak mı telaşı
sonrası dış mı kimyasal mı normal gebelik mi derken SAT a göre 6+1 de keseyi gördük , ama doktor ultrasona göre 4 haftalık olduğunu söylemişti
sonrasında kalp atışı için bizi çağırdığından SAT a göre 7+3 olmuştuk yavaşta olsa kalp atışı duyulmuş ve bebek büyümüştü , aynı gün ultrasona göre 6+1 gözüküyordu
Bundan iki gün sonra farklı bir doktora gidip kalp atışı ile ilgili görüştüm bebek ultrasona göre 6+3 olmuştu kalp atışı var demişti
bu arada hiçbir zaman aşırı hamilelik belirtilerini yaşamadım kasık ağrım ve halsizlik gibi belirtilerim vardı 1 kez bile kusmadım diyebilirim
taaki eve daha yakın bir doktor arayışına girip doktorun beni çağırdı tarihten daha erken bir tarihte, başka doktora gidene kadar herşey çok güzeldi Sat a göre 8+4 haftalıkken gitmiştim
Kalp atışının olmadığını ultrasondan o söylemeden anlamıştım. Böyle dizlerimin titrediği, sıcak bastığı baygınlık gibi hisle kendimi hastaneden dışarı attım. Bildiğim yollarda yolumu bulamadım kayboldum... Öyle bir an hafızamdan kazıyıp söküp atmak istiyorum
Sonrasında 2. başka bir doktor ve 3. ilk takibi yapan doktorumda aynısı söyledi ...
Kürtaj olmam gerekiyordu , bebeği kaybetmenin yıkımı ve kürtajın korkusu....
tabi bu esnada ben 1 damla bile kanamadır lekelenmedir hiçbir şey görmedim
o günün gecesi önce 5 saat suni sancı aldım sonrasında müthiş acı ve ağrıların eşliğinde kürtaj oldum
1 hafta kadar sırayla , kırmızı bordo , kahverengi , sarı ve şeffaf olarak kanama akıntı oldu
kürtajdan 3-4 gün sonra büyük bir pıhtı attım o gün aşırı ağrım vardı
kanamalar kokuluydu ve doktor bunun normal olduğunu da söyledi
kanamalarım yeni bitti kürtaj olalı 8 gün oldu , doktorum ilk kürtaj günü 2 adet sonra tekrar gebelik planlayabileceğimizi söylemişti
Kontrole gittiğimde ise 3 adet dedi ne kadar beklemem gerekiyor tam olarak anlamadım
patolojiye gönderildi ama sonuçları henüz çıkmadı
kürtaj sonrası 21 tabletlik bir hormonal ilaç kullanıyorum
DÜZELTME: PATALOJİDEN BİR ŞEY ÇIKMADI
DÜZELTME 2 : KÜRTAJ SONRASI 24. GÜNDE REGL OLDUM
şimdi korkulu , ürkek herşeye ağlayan birisi oldum
umarım bir an önce atlatabilirim
Ve yeniden denemek istiyorum
Benzer şeyler yaşayanlar nasıl geçti nasıl atlattınız sonrasında ne oldu?
Umarım hepimizi güzelliklerle karşılaşırız
Rabbim sağ Salim kucağınıza aldırsın bende aynı şeyleri yaşadım kürtaj sonrası zamanında regl oldum elhamdülillah ama Ramazan aynı değerlendiremedim açıkçası kendimi çok boşlukta hissediyorumGeçmiş olsun canım .zaman geçse de yaşanılan korku üzüntü unutulmuyor ne yazik ki . 8 haftalık kaybettim bebeğimi .kalbi durmustu ve sonrası kürtaj. Kürtaj sonrası çok fazla ağrım olduğu için tekrar hastaneye yatış vs .. Aslında doktorum 2 ay beklemenin yeterli olduğunu söyledi . Kaç haftalık sa o kadar beklemek iyi oluyormuş . Kürtaj sonrası 7 ay sonra tekrar hamile kaldım .37 haftalık bebeğim şu an .Allah dileyen dua eden herkese sağlıklı hayırlı bı bebek nasip eder inşallah
2. Gebelik içim herhangi bir önlem aldınız mı yokda doğal gidişatında mıydı ? Test vsGeçmiş olsun canım .zaman geçse de yaşanılan korku üzüntü unutulmuyor ne yazik ki . 8 haftalık kaybettim bebeğimi .kalbi durmustu ve sonrası kürtaj. Kürtaj sonrası çok fazla ağrım olduğu için tekrar hastaneye yatış vs .. Aslında doktorum 2 ay beklemenin yeterli olduğunu söyledi . Kaç haftalık sa o kadar beklemek iyi oluyormuş . Kürtaj sonrası 7 ay sonra tekrar hamile kaldım .37 haftalık bebeğim şu an .Allah dileyen dua eden herkese sağlıklı hayırlı bı bebek nasip eder inşallah
evet 8+5 de bebeğmin kalbi durdu çam sakura istanbulBir kaybiniz mi var peki hangi hastanede yaptırdınız acaba
Beta sifirlanana kadar bekledim .sonrasinda ortalama 3 ay kadar kendim önlem aldım .2. Gebelik içim herhangi bir önlem aldınız mı yokda doğal gidişatında mıydı ? Test vs
Allah sağlıklı ömürler nasp etsin
nasıl bir önelm aldınız ?Beta sifirlanana kadar bekledim .sonrasinda ortalama 3 ay kadar kendim önlem aldım .
Çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah benimde bir kaybim var devlet hast yapmıyor diye biliyodum kendiniz mi talep ettiniz testleri nasıl ilerlediniz anlatabilirseniz çok sevinirim Allah'ım sağlıklı bebek nasip etsinevet 8+5 de bebeğmin kalbi durdu çam sakura istanbul
evet 8+5 de bebeğmin kalbi durdu çam sakura istanbul
Hangi bölüme randuvu alamamiz gerekiyor aydınlatabilir misiniz acabaevet 8+5 de bebeğmin kalbi durdu çam sakura istanbul
Bende bugün kontrolde öğrendim kalbi durduğunu. Canım kürtaj oldun dimi, ne kadar süre sonra gebe kaldın?Merhabalar bende kontrole diye gidip bebeğinin kalp atışının durmasını öğrenip kahrolanlardanım o anı bir ben birde benim gibi aynı şeyi yaşayanlar bilir benim gebeliğim çok güzel geçiyordu hatta bebeğin gelişimi olması gerekenden çok daha iyi ilerliyordu ben ellerini ayaklarını hareketlerini görürüm diye 10. Haftamda gittiğimde doktor gelişimi 8. Haftada durmuş kalp atışı yok dedi eşimle yıkıldık o an zaten gözlerimiz kıpkırmızı olmuştu çıkıp arabaya bindiğimizdeki o ağlama krizimizi düşündükçe ağlıyorum Allahım kimseye yaşatmasın ve ben uzun zaman sonra bu mutlu haberi almıştım bebeğim öleli 6 ay oldu ben dayanamayıp aşılama yapmak istedim çünkü inanılmaz üzülüyordum ve ağlıyordum benimle beraber hamile kalanlar sosyal medyada bir sürü yeni doğan fotoğraflar attıkça kahroluyordum benim de bebeğim doğacaktı benimde evim bebek kokusu dolacaktı düşüncelerinden alıkoyamadım kendimi hatta üzerine bebek fotoğrafı atanlara sinir oluyordum çokta yakın olan eşimin tarafından bir akrabamız yeni doğmuş bebeğini görüntülü arayıp arayıp hergün gösterdi olmayanları kimse düşünmüyor diye psikolojik olarak zaten çok etkilenmeye başlayınca tedavilere başvurdum şuan 6 haftalık hamileyim şükürler olsun ama ödüm kopuyor aynı şeyleri yaşamaktan Allahım hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin sağlıcakla doğurmamızı nasip etsin
Canım çok geçmiş olsun. Bende 2. Aşılamayla gebe kalmıştım. Bugün kalbinin durduğunu öğrendim. Çaresiz kaldım. Kürtaj diyorlar yarın için. Çok üzgünümMerhaba aynı şeyleri birebir yaşamışız 2. yılda 2.aşılamayla olmuştu herşey çok güzel ilerliyordu sadece aşılama oldugu için 1 hafta küçük gidiyordu 2 kez kalp atışını duydum sonra biraz kasıgım agrıdı belimin bir noktası agrıdı doktorla konuştuk çagırdı o sedyeye yattım içimden kötü bir şey oldugunu hissetmiştim doktor açtı bebek büyümüştü elleri ayakalrı gözüküyordu ama kan akışı bebeğin içinde yoktu anladım ağlayamadım bile ilk hayır dedim ya olamaz kalbi durmuş dedim sonra o odadan nasıl çıktım bilmiyorum hıçkıra hıçkıra saatlerce agladım eve gittim ertesi gün kürtajdı bebeğimin ölüsüyle yattım bebeğim artık yaşamıyordu kürtaj için hastaneye geldim fitil vs yapıldı 1 damla kan bile gelmedi zorla tutunması için binbir emek çekdiğim yavrumun benden ayrılması için uğraştım psikolojim düzelir gibi olsada geceleri hep hatırlıyorum her zaman bebeğim aklımda şimdi yaşasa cinsiyetini bile öğrenmiştim 17 haftalık olmuştu rabbimden tek duam bir daha sağlıklı gebelik yaşatsın bu acıları yaşatmasın şimdi her o sedyeye yattıgımda ultrason için içim yanıyor kalbim acıyor acısı asla geçmiyor
Geçmiş olsun canımBende bugün kontrolde öğrendim kalbi durduğunu. Canım kürtaj oldun dimi, ne kadar süre sonra gebe kaldın?
Amin kuzum sanada geçmiş olsu rabbim hepimize nasip etsin benden özel hastanedeki doktorum kan pıhtılaşma testleri istemişti baya bi ücret çıktı devletten randevu aldım şansımı denemek için gittik anlattım olayı birde aşılama ile gebe kalmıştım zor hamile kalıyordum bunlarıda anlatınca sizi genetik kromozom testi yapalım dedi eşimede kayıt açtı ve yaptı aslında ilk gebelikte yapılmıyor dedi ama burdaki hastane yapıyor buralardaysan deneyebilitdinÇok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın inşallah benimde bir kaybim var devlet hast yapmıyor diye biliyodum kendiniz mi talep ettiniz testleri nasıl ilerlediniz anlatabilirseniz çok sevinirim Allah'ım sağlıklı bebek nasip etsin
çok geçmiş olsun kuzum benimle aynı şeyleri yaşıyorsun rabbim bize tekrardan sağlıklı evlatlar nasip etsin çok zor bi durum içinde kopan fırtınaları bilirim insanın canı acıyor ama vardır bundada bi hayır kuzum belki rabbim bizde çiçeklerimizi aldı ama önümüze çiçek bahçeleri serecektir her şey için şükür etmeliyiz yaşadıgımız her şerde bi hayır vardır. Rabbime bu duyguyu tattırdığı için şükürler olsun 2 ayda olsaCanım çok geçmiş olsun. Bende 2. Aşılamayla gebe kalmıştım. Bugün kalbinin durduğunu öğrendim. Çaresiz kaldım. Kürtaj diyorlar yarın için. Çok üzgünüm
Hangi bölüme aldınız acaba birde eşiniz de yaptırdı mi yoksa sadece siz mi cevaplariniz için teşekkür ederimAmin kuzum sanada geçmiş olsu rabbim hepimize nasip etsin benden özel hastanedeki doktorum kan pıhtılaşma testleri istemişti baya bi ücret çıktı devletten randevu aldım şansımı denemek için gittik anlattım olayı birde aşılama ile gebe kalmıştım zor hamile kalıyordum bunlarıda anlatınca sizi genetik kromozom testi yapalım dedi eşimede kayıt açtı ve yaptı aslında ilk gebelikte yapılmıyor dedi ama burdaki hastane yapıyor buralardaysan deneyebilitdin
rica ederim kuzum tıbbı genetik bölümü eşimede yaptırlar ben sadece kendime randevu almıştımHangi bölüme aldınız acaba birde eşiniz de yaptırdı mi yoksa sadece siz mi cevaplariniz için teşekkür ederim
Ben doğal yolla hamile kalmistim acaba bana da yaparlar mı tecrubenizden faydalanmak istiyorum sizinrica ederim kuzum tıbbı genetik bölümü eşimede yaptırlar ben sadece kendime randevu almıştım