Gebelikte kabızlık ne zaman başlar?

meraba kızlar ben 23 haftalık hamıleyım benım baslrda cok olmustu bu kabızlıgım ama bu olay hamıleler ıcın gecerlı bı sorun degıl normal ınsanlardada oluyo 1 senedır bı alıskanlıgım var hamılelıgım bu yonden sıkıntım cok olmadı sabah kalkar kalkmaz ıkı tane kuru kayısı bır bardak ılık su oh ıcım rahat onerırımalsanaalsanasmileopuyorumnanaktan

Merhaba
Bende 8 haftadayım 4 haftadan itibaren kabızlık sorunu başladı. Demir hapı da kullandığım için kabızlığı
daha fazla arttırıyor. Büyük abdestime çıkarken çok zorlanıyorum. Basur da oluşmaya başladı. Bu basurlar büyür ve daha fazla sorun olmaya başlarsa doğum sırasında ıkınma nasıl olur bilemiyorum.
Sabahları gün kurusu kayısı ve bir bardak su içiyorum. Akşamları yemeklerden sonra çok kötü olursam boşaltım yapmak için sinamaki otunu öğütüp balla karıştırıyorum. Bir tatlı kaşığı bundan alıyorum.
Bu karışım sabah rahat bir şekilde boşaltım yapmayı sağlıyor. Bende 2 ayımdayım ama karnım çok şiş
2 ayda 5 kg aldım. Bunun çoğu kabızlık ve gazdan kaynaklanıyor. Herhangi bir ilaç da kullanmak istemiyorum. Çok şikayeti olanlar boşaltım yapmak için çok sık olmamak kaydıyla sabahları magnezyum sülfat (ingiliz tuzu) kullanabilirler.

30. haftamdayım.
hamileliğimin ilk haftalarında aksine bağırsaklarım çok çok qüzel çalışıyordu ama 24. haftam itibariyle (demir ilacınında etkisi olabilir) bariz kabızlık çekmeye başladım.bi arkadaşım ıkınırken kesesini patlatmıştı, ondan çok etkilenmişim herhalde ıkınmaya bile korkar oldum.

Ben de 6+ 3 haftadayım canım. Bu gün kabız oldum. Ben genelde normal hayatımda nadiren kabız olurum. Bu konuda şanslıyım. Ama bundan sonra nasıl olur bilmem. Doktorum a söyleceğim. Hangi gıdaları yemem gerek diye.

Şuan 4 haftalık hamileyim ve aşırı derecede sancım ve ağrım var bu kabızlık yüzünden özellikle geceleri karın ağrısıyla uyanıp 1 saatimi klozetin üzerinde geçiriyorum neredeyse ağlıcam karnımın altı düşcekmiş gibi oluyor ama tuvaletimi bitirdikten sonra ağrıdan eser kalmıyor nane çayı içiyorum bi nevi rahatlatıyor inşallah geçer yoksa dayanamayacağımo_O

Şuan 4 haftalık hamileyim ve aşırı derecede sancım ve ağrım var bu kabızlık yüzünden özellikle geceleri karın ağrısıyla uyanıp 1 saatimi klozetin üzerinde geçiriyorum neredeyse ağlıcam karnımın altı düşcekmiş gibi oluyor ama tuvaletimi bitirdikten sonra ağrıdan eser kalmıyor nane çayı içiyorum bi nevi rahatlatıyor inşallah geçer yoksa dayanamayacağımo_O

Hamilelikte bitkisel caylar kullanmayin aman diyim.
Kuru kayisidan sekersiz komposto falan yapip icin.

Back
X