Gebelikte kabızlık,hemoroid....Ne olur yardım edin arkadaşlar

smtekece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
137
37
Arkadaşlar 15 haftalık hamileyim ve aslında daha öncede var olan kabızlık sorunum hamilelik ve demir hapıyla çözümlenemez hale geldi. Bu arada tabi kronik hemoroid de var bu tür bir sıkıntıyla karşılaşan varsa ne olur bana fikir verin. Karnımın şişliği bebekten değil bu sorundan sanki 5 aylık hamile gibiyim yaaa lütfen yardımmmmmm

. yoğurdun içine zeytinyağı koyup yiyin. sabahları ılık suya bal koyup kahvaltıdan önce için. akşamdan iki kayısıyı suda bekletip yine kahvaltıdan önce yiyin. semizotu, fasulye, bamya gibi sebzeleri çok tüketin. sütü soğuk içmeyin. kefir için.

ben de birkaç gün önce bu sorunu yaşadım o şişlik kötü gerçekten.. sabahları aç karna kayısı hoşafı içtim bide yemeklerin yanına acı biber turşusu yedim iyi geldi

Kızlar az evvel başka bir başlıktada yazdım.Hiç boşuna ağrı mağrı çekmeyin.İlaçlar sadece hemoroidi beklemeye alıyorlar.Bırakınca tam gaz devam.Vakit kaybetmeden gidin tedavinizi yaptırın.Bekledikçe dahada büyüyor ve çektiğiniz azap acı yanınıza kar kalıyor.Ben afm hemoroid merkezi diye bir yerde tedavi gördüm.Adamlar bu konuda uzamanlaşmışlar zaten.Kanamalı, ağrılı, iltihaplı hiç farketmiyor.Zaten bekleyen herkes türkiyenin farklı yerlerinden kalkıp gelmişler.benimle beraber 2 hamile bir de 12 günlük bebeği olan bir bayan vardı.Hijyenle ilgili de çok hasaslar.bebekli bayanlar için emzirme odası bile yapmışlar.Hamilelere uzanmaları için oda var.Doktorumuzda çok kibar ve tane tane anlattı.Psikologları dahi var.Güle güle girdiğim tedaviden güle güle çıktım.Doktorun her söylediği çıktı.Bundan sonra kanama asla olmayacak dedi.Olmadı da.Şu ana kadar aradan 6 aydan fazla zaman geçti.Beyaz pantolon da giyiyorum, acı da yıyorum.Hepsinden Allah razı olsun bin kere.Hem ilgileri hem bilgileri söylenecek bişey yopk.Ertelemeyin. Allah hepimizin bebeişini bağışlasın sağlıkla kucaklamayı nasip etsin inşallah.

Valla bi kabizlik olustumu artik yedigin ictigin fayda etmiyor bendu uc haftadir kabizim ilk cikisima kdr neler cektim ben bilirim artik hamileler icin olan lavmani kullandim cunku ikinmaktan agrilarim cigalmisti.... sonrasinda yedigine ictigine tabiki dikkat et... hala devam etsede ilki gibi sikinti yapmadi cok zor hamileykn ozellikle bebege zarar verecek dye streste oluyorsun

Bol su ve bol lifli gida ve hareket.Günlük duzenli spor yaparsaniz kabizliginiz azalir hareketsizlik de kabızlık yapiyor.

Aynı sorun hamileliğimin başından beri bende de var. Doktorum Duphalac diye bir şurup verdi, hamilelikte kullanılabiliyormuş. Ancak kullanmadan önce bir eczacıya ya da doktora danışmalısınız mutlaka. Bu şurup iki üç gün düzenli kullanınca bende işe yarıyor ama doktor tavsiyesi de olsa, ilaçlarla aram pek iyi olmadığı için doğal yollara geri dönüyorum.

Mesela armut çok iyi geliyor bağırsaklara, doktorum da söylemişti bunu, ama olgun olmalı. Yemeklere birkaç diş çiğ sarımsak atıyorum, o da güzel çalıştırıyor. Herkeste işe yarayan kuru kayısı bende hiçbir işe yaramıyor. Çok su içiyorum, çok sebze yiyorum ama bunlar da nafile. En iyi çözümü armut, sarımsak ve Duphalac'tan aldım kısaca.

Bende ayni sorunu yasiyordum gebelikle dahada artti. Duzenli wcye cikmakla cozersin sorunu. Aksam suya koydugun 2 inciri sabah ac karnina 1 yemek kasigi zeytin yagi ve limon suyu sık ezip ye iyi geliyor. Kayisi vs de bana iyi gelmiyordu zaten krem de kullanamayacagin icin denemende fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…