Gebelikte ilaç maruziyeti sebebiyle genetik anabilim dalına giden var mı?

amanoff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2016
353
436
34
Hepatit b hastasıyım ilaç kullanıyordum beklenmeyen bi hamilelik oluştu doktorum cerrahpaşa genetik anabilimdalına yönlendirdi ilaç bebeğe zarar verir mi vermez mi diye araştırma yapmak için. Enfeksiyon hastalıkları doktoruma sordum ilacı değiştirdi, tedirgin olacak bi durum olmadığını ama içim rahat edecekse yaptırmamı söyledi. Cerrahpaşaya gittim bugün eşim yanımda olmadığı için kaile almadılar. Açıkçası kendimi yıpratmak da istemiyorum. Başına böyle bir durum gelen varsa yardımcı olabilir mi

Canım merhaba bende hepatit b taşıyıcısıyım ve kronik aktif şuan ilacını değiştirdiğinde doktor hangi ilacı verdi ve kullandınmı kullandıysan şuan hamilelikte bebek nasıl benimde ilacımı degiştirdi ve kullanmam gerektiğini söylüyor doktor bende korktuğum için içemiyorum ama doktor korkmamam gerektiğini söylüyor lütfen bilgi verirmisin banada

Viratit kullanıyordum bebekten sonra Mivux diye bi ilaç kullanıyorum şu an canım bebeğim düştü malesef ilaç yüzünden mi başka bi sebepten mi bilmiyorum ilk çocuğumda sebivo kullanıyordum hiç bi sıkıntı yaşamadım ama ilacını kesmemen gerekiyor ilaç kullanımına ara verirsen virüs ilaca karşı direnç gösterebiliyor sonra ilaç kullansan da bi fayda etmez o yüzden ihmal etme

son adet tarihinden, adet gününüz geçene kadar oluşan süreçte alınan ilaç ve radyasyonun herhangi bir anomali veya etkisi bulunmuyor. bu döneme ya hep ya hiç dönemi deniyor. bu süreçte eğer bebekte etkilenme oldu ise zaten düşükle sonuçlanıyor, etkilenme olmadı ise bebek sağlıklı bir şekilde devam ediyor. ilacı hangi süreçte içtiğiniz önemli. 5. hafta ile 10. hafta arasında organ gelişimi olduğu için risk var ama yüksek değil. Dr. nuz ile görüşmenizde fayda var. Dr. unuzun açıklaması sizi tatmin etmiyor ise GETAM a başvurabilirsiniz. ama bu şekilde ilaç, yasaklı madde vs. kullanan çok var ve hiçbir problem olmadan sağlıklı şekilde doğum yapmışlar. bu mesajları okumanızı öneririm.

Düşük yaptım zaten çok sürmedi yine de teşekkür ederim cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…