• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte İdrar Yolu ENFEKSİYONU!

Merhaba,konunuzu okudum öncelikle geçmiş olsun:KK43: Hemşireyim ve böyle şikayetleri çok fazla duymaktayım antibiyotiğe başlamadan önce bu şikayetleri yaşamamanız için ayaklarınızı sıcak tutmanızı öneririm 10 dakika bile soğuk kaldığı takdirde idrar yolu enfeksiyonu riskiniz kat kat armış demektir.iyi akşamlar
Teşekkür ederim bu bilgiyi bizimle paylaştığınız için :) bebeğim 6 aylık oldu hamilelik kalmadı ama benm kiçüklüğümden beri var

Merhabalar , bende 29 . haftada idrar yolu enfeksiyonu oldum , doktorum vajinal fitil verdi toplam 5 tane . ilaclar bittiginde hepsi geldi geçti gitti. ama minik.bir tavsiye doktorlarin dedigi gibi bol su icmek asiri faydali ve sik sik hatta haddinden fazla degisilen camasir . gecmis olsun tekrardan .

İdrar tahlili ile idrar kültürü aynı şey mi,değil mi?yoksa kültür daha ayrıntılı bir şey mi?
Ayrıca gebelikte bu idrar kültürü aç mı yapılıyor yoksa fark etmez mi?
Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin.
İdrar kültürünün açlıkla toklukla ilgisi yoktur. O yüzden yemeğinizi yiyin güzelce, aç kalmayın hamilesiniz. Kültürde sizin idrarınızda hangi mikrop türeyecek ona bakıp ona göre antibiyotik veriyorlar. Yapılması şart olmayıp, iyidir. Tekrarlayan enfeksiyonlarda yapılmalı bence. İdrar tahlili ve idrar kültürü aynı şey değil. Sık sık su için ki böbreklerinizde sıvı devir daim yapsın sürekli. Ayaklarınızı ve kendinizi sıcak tutun. Doktorunuz gerekli görürse bazı antibiyotikleri verebilir, sakıncası olmaz. Sistit tedavi olmazsa iltihaplanma böbreklerinize ciddi zararlar verebilir dikkatli olun.

İdrar kültürünün açlıkla toklukla ilgisi yoktur. O yüzden yemeğinizi yiyin güzelce, aç kalmayın hamilesiniz. Kültürde sizin idrarınızda hangi mikrop türeyecek ona bakıp ona göre antibiyotik veriyorlar. Yapılması şart olmayıp, iyidir. Tekrarlayan enfeksiyonlarda yapılmalı bence. İdrar tahlili ve idrar kültürü aynı şey değil. Sık sık su için ki böbreklerinizde sıvı devir daim yapsın sürekli. Ayaklarınızı ve kendinizi sıcak tutun. Doktorunuz gerekli görürse bazı antibiyotikleri verebilir, sakıncası olmaz. Sistit tedavi olmazsa iltihaplanma böbreklerinize ciddi zararlar verebilir dikkatli olun.
Demek aç ya da tok fark etmez.ben de sabah su falan içersem idrarım seyreldiği için sonuçlara etki eder düşüncesiyle aç gitmenin daha doğru olacağını düşünüyordum.
Bunu yaklaşık 1.5 ay önce yazmıştım ve ikisini de yaptırdım.Allaha şükür sonuçlar temiz çıktı ama dr um yine de yeşil akıntı devam ederse söyle fitil vereyim dedi.
Gebelikte erken doğuma neden olduğu için idrar yolları enfeksiyonunu önemaiyor dr lar.
Günlük 3 lt su içmeyi kendimize amaç edinirsek inşallah bı iletten ömür boyu kurtuluruz :)

Demek aç ya da tok fark etmez.ben de sabah su falan içersem idrarım seyreldiği için sonuçlara etki eder düşüncesiyle aç gitmenin daha doğru olacağını düşünüyordum.
Bunu yaklaşık 1.5 ay önce yazmıştım ve ikisini de yaptırdım.Allaha şükür sonuçlar temiz çıktı ama dr um yine de yeşil akıntı devam ederse söyle fitil vereyim dedi.
Gebelikte erken doğuma neden olduğu için idrar yolları enfeksiyonunu önemaiyor dr lar.
Günlük 3 lt su içmeyi kendimize amaç edinirsek inşallah bı iletten ömür boyu kurtuluruz :)
sabah ilk idrar hem idrar tahlili için hem de idrar kültürü için her zaman için iyidir. Çünkü gece vücutta beklemiş ve yoğun olan idrardır. Seyrelmesi iyi değildir. Geçmiş olsun, kolay doğumlar

sabah ilk idrar hem idrar tahlili için hem de idrar kültürü için her zaman için iyidir. Çünkü gece vücutta beklemiş ve yoğun olan idrardır. Seyrelmesi iyi değildir. Geçmiş olsun, kolay doğumlar
O zaman idrara çıkmadan istediğimizi yiyip içebiliriz.doğru mu anladım?
Şimdiden çok teşekkür ederim.hayırlısıyla sağlıkla o haftalara gelebilsem keşke.daha önce düşük yaşadığım için biraz tedirginim.

O zaman idrara çıkmadan istediğimizi yiyip içebiliriz.doğru mu anladım?
Şimdiden çok teşekkür ederim.hayırlısıyla sağlıkla o haftalara gelebilsem keşke.daha önce düşük yaşadığım için biraz tedirginim.
hamileyken insanın o kadar zaman tuvalete gitmeden durabilmesi zor tabi, kendimden biliyorum. O kadar titizlenme içini ferah tut bence. Bu daha önemli. Ben de doğumu beklerken zaman hiç geçmiyor gibiydi ama doğumdan sonra acayip bir maraton başlıyor. Hiç anlayamadan bebeğim 17 aylık oldu bile. Benim de ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı. Endişelerimden kurtulup sadece bebeğimin büyümesini zevkle, mutlulukla izlemeyi öğrenmem epey zamanımı aldı maalesef. İlk anne olduğunda insan her şey adına o kadar çok endişe ediyor ki psikolojisi bozulabiliyor. Bebek de hissediyor endişeyi gerginliği. Mutlulukla sağlıkla dolu bir annelik dönemin olur inşallah. Sadece idrar tahlili ve kültürü için aç kalmaya hiç gerek yok. Ama kan şekeri ve bazı başka kan tahlilleri için aç olmak lazım. Doktoruna aklına gelen her şeyi çekinmeden sor, içinin rahat olması lazım. Selamlar

Üromisin şase verildi bana da ilaç kullanılmayınca maalesef kana geçiyor o tehlikeli bende öyle oldu aman ihmal etmeyin yükseklik oranı önemli az yüksek ise su ile geçer acil olarak crp yüksekliğine de baktırmanızı ısrarla baktırın öneririm benim de idrar denildi ancak crp çok yüksek çıktı hastaneye yatış yaptım aman dikkat edelim önce Allah sonra dualara emanetiz inşallah

Back