• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte İdrar Yolu ENFEKSİYONU!

ben de bugün bu sorunla doktora başvurdum, cam batması gibi hafif mesane ağrım oluyodu ilk 3 ayda ilaç veremem bol su iç çamaşırlarını ütüle ve hijyene dikkat et dedi. çok tedirginim :(

7 haftalik hamileyim gecen hafta idrar yanması ile doktorum tahlil verdi idrarimda bakteri çıktı su an antibiyotik kullaniyorum.ilac kullanmasam olmaz mi dedim düşük yapma riski var mutlaka tedavi olman lazim dedi.

arkadaşlar merhaba benim de idrar enfeksiyonum ilk haftalarda vardı toz kullandım geçmişti şuan 20 haftalık hamileyim ara ara yine oluyor korkmaya başladım böyle yeşil akıntı da geliyor yarın doktora gidecem inşallah bir sıkıntı yoktur bebeğim de

8 hafta 3 gnlük hamileyim bugün rutin kontrollerime gittim. Dr öylesine bi idrara bakalm dedi ileri derecede enfekaiyon çıktı böbreklere sıçramak üzere dedi birsürü ilaç verdi ama bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum. Buscopan,hıppurun,cıprasıd diye ilaçlar verdi ama korkuyorum kullanmaya.

8 hafta 3 gnlük hamileyim bugün rutin kontrollerime gittim. Dr öylesine bi idrara bakalm dedi ileri derecede enfekaiyon çıktı böbreklere sıçramak üzere dedi birsürü ilaç verdi ama bebeğime birşey olacak diye çok korkuyorum. Buscopan,hıppurun,cıprasıd diye ilaçlar verdi ama korkuyorum kullanmaya.
Doktor idrar enfeksiyonunun dusuge neden olduğunu soylemedi mi ? Ustelik ilerlemiş hem bebeginden hem bobreklerinden olursun Allah korusun.Zaten doktorun hamile olduğunu bildigi icin ona gore ilac vermiştir. Ihmal edersen ilerler ve sonuclari ağır olur.Geçmiş olsun.

Doktor idrar enfeksiyonunun dusuge neden olduğunu soylemedi mi ? Ustelik ilerlemiş hem bebeginden hem bobreklerinden olursun Allah korusun.Zaten doktorun hamile olduğunu bildigi icin ona gore ilac vermiştir. Ihmal edersen ilerler ve sonuclari ağır olur.Geçmiş olsun.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Doktorun konuşmaları beni tedirgin etti yazmak zorundaym filan dedi. Günlük 3 litre kadarda su içiyorum ama faydası olmadı sanırım birde yazdıkları hep antibiyotik ilaçlar olduğu için korktum. çok üzgünüm inşallah bebeğime birşey olmaz daha çok küçük.

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Doktorun konuşmaları beni tedirgin etti yazmak zorundaym filan dedi. Günlük 3 litre kadarda su içiyorum ama faydası olmadı sanırım birde yazdıkları hep antibiyotik ilaçlar olduğu için korktum. çok üzgünüm inşallah bebeğime birşey olmaz daha çok küçük.

Bende kullandim 1 ay once.plesentaya geçmeyen antibiyotik veriyorlar zaten ilacin prospektusunu okursan görürsün ama enfeksiyon cok tehlikeli Allah korusun ilerlerse atesin cikar enfeksiyon kana karisir ondan sonra ilac kullansan bile geri dönüşü olmaz ve bebegini kaybedebilirsin hemen baslamalisin ilaclara bende kullanmak istemedim ama dktor bebek için cok tehlikeli dedi mecbur kaldim

bende çok kullandım enfeksiyon için antibiyotik uzman doktorlar yazsın onlar zaten en uygun olanı bilirler...

Verilen ilaçları kullanın arkadaşlar korkmayın, doktorlar bile bile bebeginizi tehlikeye atacak vebale girmezler.. Prospektüs var internet var açın bakın korkuyorsanız. Ama için. Ben bugun öğrendim hiç bir şikayetim yoktu tetanoz aşımı olurken istendi yaptıgımda çıktı. Henüz doktoruma gitmedim yarın gideceğim ama ne verirsede kullanacagım.önce Allaha sonra ona emanetim ve güveniyorum. Çok su içen birisi değildim günde 2 bardak anca, sanıyorum ki o yüzden oldu. İleri safhada oldugunu düşünmüyorum belirtisi olurdu yoksa. Gebelikte sık görülüyor özellikle 24 haftalarda ve gebeliğin başında.. Eger gebeliğin başında olur ve enfeksiyon fazla ise bebek düşebiliyormuş. İleri haftalarında görülüyorsa bebegin erken doğuma ve gelişme geriliği riski varmış o yüzden su ve ilaç alımınıza dikkat edin bebekleriniz için !

Ben antibiyotik kullandım, duya katılan toz dan da kullandım, simdi yine başladı yanma ve ağrı :((((

Kimilerinin yakasını bırakmıyo bu lanet enfeksiyon ilkokuldan beri çekiyorum geçen gün acile gittim preeklampsiden şüphelendiler yine enfeksiyon çıktı yine antibiyotik yine monurol Allah beterinden saklasın kçük hastalık geçiyo ama sıkıldm valla artık. Birde gnlük en az 3 litre su içerim siz düşünün içmesem nolurum acaba :KK57:

Kimilerinin yakasını bırakmıyo bu lanet enfeksiyon ilkokuldan beri çekiyorum geçen gün acile gittim preeklampsiden şüphelendiler yine enfeksiyon çıktı yine antibiyotik yine monurol Allah beterinden saklasın kçük hastalık geçiyo ama sıkıldm valla artık. Birde gnlük en az 3 litre su içerim siz düşünün içmesem nolurum acaba :KK57:
madem o kadar çok su içiyorsun o zaman başka bir sıkıntı mı var acaba? Tıp Fakültesi hastanesinin üroloji bölümüne gitsen iyi olur bence, bu kadar sık antibiyotik kullanmak vücudunu harap eder, kesin çözümü olmalı.

Gittim canım idrar yolu enfeksiyonu ve idrarda kristal çıkıyo aynı şeymi bilmiyorum ama bunlar başka bişey yok hayırlısı bakalım Yqsemin Yqsemin

KIZLAR BENDE 9 HAFTALIK HAMILEYIM RUTIN KONTROL İÇİN DOKTORUMA GİTTİM ÖYLE KONUŞURKEN İDRAR YOLLARIMDA YANMA VAR DEDIM DÜŞÜGE SEBEP OLUR DEDİ TAHLİL YAPMADAN ZINNAT 500 MG HAP VERDİ İÇİM RAHAT ETMEDİ TAHLİL YAPMADAN İLAÇ VERMEK

Hamileliginde 5 kez yakalandim bu enfeksiyona ve haftaya dogumum olmasina ragmen suan 6. Kez ilac kullaniyorum, yakami birakmadi maalsef :( bazi gebeliklerde olabiliyormus arkadaslar, icinizi ferah tutun ben hamileligin basindan bu yana kullaniyorum bu ilaclari :(

Hamileliginde 5 kez yakalandim bu enfeksiyona ve haftaya dogumum olmasina ragmen suan 6. Kez ilac kullaniyorum, yakami birakmadi maalsef :KK43: bazi gebeliklerde olabiliyormus arkadaslar, icinizi ferah tutun ben hamileligin basindan bu yana kullaniyorum bu ilaclari :KK43:
merhaba,
doğumunuz kolay geçti mi?
bebek düşük ağırlıkta ya da erken geldi mi? yoğun bakıma gerek kaldı mı?
yani bu enfeksiyonun bebeği etkilemesi gibi bir durum var mı onu merak ediyorum.

merhaba,
doğumunuz kolay geçti mi?
bebek düşük ağırlıkta ya da erken geldi mi? yoğun bakıma gerek kaldı mı?
yani bu enfeksiyonun bebeği etkilemesi gibi bir durum var mı onu merak ediyorum.
Bebegim 37+5 te dogdu, kilosu dusuk degil 3670 dogdu ama erken dogmasinin sebebi enfeksiyom degil gebelik koleztazi. Mekanyumunu yuttu acil aldilar ameliyata. Simdi cok iyiyiz merak etme ben hamileligin son haftasina kadar antibiyotik kullandim bebegim cok sukur cok saglikli. Sakin bunlari dert etmeyin asil sıkıntilar dogunca basliyor o yuzden gebeligin tadini cikarin :)

İdrar tahlili ile idrar kültürü aynı şey mi,değil mi?yoksa kültür daha ayrıntılı bir şey mi?
Ayrıca gebelikte bu idrar kültürü aç mı yapılıyor yoksa fark etmez mi?
Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin.

İdrar tahlili ile idrar kültürü aynı şey mi,değil mi?yoksa kültür daha ayrıntılı bir şey mi?
Ayrıca gebelikte bu idrar kültürü aç mı yapılıyor yoksa fark etmez mi?
Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıcakla kucaklarımıza almayı nasip etsin.
Aynen canm kültür daha ayrıntılı

Merhaba,konunuzu okudum öncelikle geçmiş olsun:( Hemşireyim ve böyle şikayetleri çok fazla duymaktayım antibiyotiğe başlamadan önce bu şikayetleri yaşamamanız için ayaklarınızı sıcak tutmanızı öneririm 10 dakika bile soğuk kaldığı takdirde idrar yolu enfeksiyonu riskiniz kat kat armış demektir.iyi akşamlar

Back