Gebelikte İdrar Yolu ENFEKSİYONU!

arkadaşlar 7 haftalık hamileyim. kan ve idrar tahlili verdim. idrarda bol lökosit çıktı. benim ne ağrım ne sızım ne idrardan sonra yanma hiç bişi yoktu, günde 2-3 litre su içerim ama doktor idrarın mikrop kaynıyo dedi ağlattı beni( monurol ve adını hatırlamadığım bi antibiyotik verdi. hamilelikte kullanılan güvenli bi ilaç dedi. ama prospektüsünde ilk 3 ay ilaç kullanmayınız yazıyo. napıcam bilemedim..

bende de 7. haftamda bol lokosit cıktı ve 10 gün largopen adlı antibiyotiği kullandım..bence doktoruna güven.çünkü onlar gebelikte zararı olmayan antibiyotiği veriyorlar.karıştırmış olamaz bu sorunla cok sık karşılaştıkları için mutlaka zararsız olanı vermiştir

bende 8 haftalıkken monurol verdi,başka bir doktora daha gittim aynı şeyi verdi,kullandım,hiç sorun yok şimdi çok şükür,,ilerlemeden kullanın..ben oğluma hamileyken 34. haftamda idrar yolu enfeksiyonu geçirdim,antibiyotikte içtim antibiyotikli serumda yedim,mutlaka doktorunuza güvenin,yoksa erken doğuma sebep oluyo hem..

ilginize teşekkür ederim arkadaşlar .. başladım içmeye, artık hayırlısı. bebeğim allaha emanet.. sizlere de çok geçmiş olsun..

arkadaşlar ben de aynı derttten muzdaribim bu beladan bi türlü kurtulamıyorum
neredeyse her ay antibiyotik kullanıyorum ama tekrarlıyor hep...

doktorum mikrop kapmayla üşütmeyle olmaz vücut kendi üretiyo dedi. zaten en çok gebelerde görülürmüş..
neyse ki az kaldı doğuma

merhaba kızlar :) bebek düşünüyorum.. kondomla korunmayı bıraktıktan sonra bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı felaket yanıyorum artık soguk terler boşalıyor.. özellikle sabah tuvalete gittigimde oluyor... neyse ebe arkadaşım var iki ay öncede aynı şey olmuştu monurol şase verdi gerçektende süper işe yaradı... malesef iki gündür yine yanmalar var.. bebek düşünüyoruz acaba zararı varmıdır.. lütfen cevap yazınnn bu gece alcam ilacı karar veremedim

merhaba,
hamilelikte idrar yolu enfeksiyonları dikkatle takip edilmesi gereken bir mevzu doktorunuzda ara ara sizden bu konuda gerekli testleri isteyecektir. Bu konuda doktorunuza güvenin verdiği ilaçları korkmadan güvenle kullanabilirsiniz tedavi edilmediği taktirde idrar yolu enfeksiyonu erken doğuma neden olabilmekte. Yani sonuçları daha ağır olabilir. Hamileliğinde hayatımda hiç almadığım kadar antibiyotik kullanmıştım. Kullanırken hep tereddütlerim olmuştu acaba bebeğime bir zararı olur mu diye. Şimdi dünya tatlısı Allaha şükür sağlıklı bir kızım var. Lütfen doktorunuza güvenin. Keyifli ve sağlıklı bir dokuz ay dilerim.

Bende de 21 haftamdayken çıktı monuel şase kullandım bir halta yaramadı ikinci testte gene çıktı sonra idrar kültürü yaptırdım temiz çıktı.Doktorum ilaç yazıcaktı istemedim.Bol bol su içtim ayaklarımı sıcak tuttum kendiliginden geçti.Ha birde yedigim şeylerin çok hijyenik olmasına özen gösteriyorum.Örnegin yeşillikleri falan sirkeli suda bekletiyorum.Çok faydalı oluyor

kızlar bende 16. haftamdayım bugün doktor idrarıma baktı mikrop kaynıyor dedi( idrar yolu enfeksiyonu olmuşsun dedi ve sef 500 mg verdi birşey olur mu bebeğe dedim, olsaydı vermezdim dedi. başka bir doktora da sordum o da birşey olmaz dedi ama ben yine de tırsıyorumm:18::18::18: hamile değilken de olmuştum hem de daha ağırdı o zaman antibiyotik+monural vermişti geçmişti. o kadar dikkat ettim hiç ilaç içmedim içeceğim varmış birşey olmaz değil mi yaaaa fikri olan? bir de hiç yanma falan yoktu bende sadece karnımda ağrı,sancı.......

çocukluğumdan beri sık sık idrar yolu enfeksiyonu olurdum. şuan 34 haftadayım bende de bakteri üremesi başlamış.
Duyarlılık testi yaptılar çoğuna karşı bağışıklığım varmış bir kaç duyarlılığım çıktı
senin kullanman söylenen ilaçı bilmiyorum ama bana şimdi sulperazon iğne verdiler 7 gün sabah akşam.

doktorun yazdığına göre kullanmalısın bebeğe zararlı olsaydı öyle bir risk alamazlardı diye düşünüyorum.

benim lökosit değerim 17 çıktı, bir önceki ay 4 çıkmıştı. 17 haftalık hamleyim. doktor monorol sase verdi. kullanmasam suyla telafi edemez miyim acaba?

Hanımlar 25 haftalık hamileyim. Ben de çocukluğumdan beri hep idrar yolu enfeksiyonları ve sistit gibi hastalıklarla uğraştım durdum hep. 6 aydır çok dikkat ediyorum hasta olmamak için ama geçen idrarımda çok çok su içmeme rağmen koyuluk ve sanki ilaç kokusuna benzer koku farkettim. Vitamin, demir ilacı ve omega3 kullanıyorum ama idrara etki etseydi daha önceden ederdi. 2-3 aydır kullanıyorum. Sanırım biraz da üşütmüşüm. Böyle durumlar yaşadınız mı hiç? 10 güne kadar gebelik takibinde doktoruma da sorucam tabi ama önce sizden bi bilgi alayım dedim.

Ben de 24 haftalıkken bir gün boyunca şiddetli karın ağrısı çektim.Çok korktum bebeğime bir şey mi oldu diye.Ertesi gün doktora gittim.Ağrılarım falan geçmişti ama doktor idrar tahlili yaptırmamı istedi.İdrar yollarında enfeksiyon var dedi ve Prefix 500 mg ilaç verdi.İlacı aldım ama ağrım sızım olmadığından kullanmadım.1 hafta sonra doktorumu arayıp anlattım.İdrar yolu enfeksiyonu illlaki ağrı yapmaz tedavi edilmezse erken doğum riski olur dedi.Korktum ve hemen kullanmaya başladım ilacı.Bu ay kontrole gittiğimde tekrar idrar testi yaptırdım.Sonuç iyiydi.Ama yine de tek kullanımlık suda eriyen bir toz ilaç verdi bunu da kullan dedi.Onu da kullandım.

bende 8 haftalık hamileyken idrar yolu enfeksiyonu çıktı. idrar kültüründe coli basili varmış. hamilelikte antibiyotik vermediler yerine penisilin ilaç verdiler. 7 gün kullandım umarım geçmiştir.

arkadaşlar merhaba ben zırt pırt enfeksıyon ve sıstıt oluyorum. 8 haftalık gebeyken gene oldu dr monural verdı kullandım. bunun dısında hergun 1 lımon suyu sıkıp ıcıyorum ve bol su yaklasık 3 lt. cok sukur bu sabah tahlıl yaptırdım temız cıktı. ama ben lımona baglıyorum ıdrar yolları enfeksıyonunda bırebırmıs

arkadaşlar gebelikte idrar yolu enf olmamam lazımdı çünkü erken doğum tehdıdıdm ve rahımde dikişim vardı.bunun için bol su içtim ve yarım lt pet şişeye bır kapak sirke koydum ve onunla gunde bır ıkı kez temızledım .temızledım derken peçeteye dokup suruyodum ve çok faydası olmuştu.tavsiye ederım

Hamilelikte karnıbahar kürünü yapan yok mu? Lütfen cevap verin. Ben bu küre başlıycam da..

arkadaşlar benim de idrarımda bol bakteri çıktı. erken doğuma neden olduğu söyleniyor, bu yüzden erken doğum yapn var mı? monurol içtim dün gece, doktor 3 gün sonra tekrat içebilirsin dedi. monurolu bu şekilde iki kür halinde kullanan var mı? çok korkuyorum bebeğime zararı olur diye

taze sarimsak kürü,mucize etki ediyor.ilaca bile gerek yok.günde 3-4 dis orta büyüklükte ye yada yut.benim mantar enfeksiyonumu ve disimdeki agrili abseyi ilacsiz atlatmama yardim etti.afedersin bende sürekli idrar yolu enfeksiyonu ve vajinal mantar enfeksiyonu oluyordum.yok oldu gitti.kura ara verdim,simdi yine basladim sikayetim olmadigi halde.tekrarlamasin diye.acil sifalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…