• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Hızlı Kilo Alımı

21 haftada 10 kilo haftaya doktor kontrolümüz var sanırım ozaman 11 kilo almış olarak gidicem :53:yediklerim sizler gibi benimde her hamilelerin yediklerinden:1:ama bana yarıyor.hamileliğimin 2 .ayından beri yüzüklerim olmuyor parmağıma alyansalarıma veda ettim:4:Bebeğim için çok uğraş vermeme rağmen çevrenin laflarından dolayı kendi kendi sıkıntıya sokuyorum aldığım kılolardan dolayı:50:eee yemiyorum diyorum ama sanırım artık yavaş yavaş acıkmaya başladım özellikle sabah ezanıyla midem guruldamaya başlıyor inat edip uyuyorum ama 7 dedimi kavaltımı yapmış oluyorum:1:doktorum kilo alımı çok hızlı sende benim gibi 25 kiloyla doğuma gıdıceksın kendını frenlemessın dedi ama yapcak bişeyim yokki:50:olsaydı doktorum kendısı uygulardı degılmı:9::9:boy 160 57 ile hamıle kaldım 67 olmuşum bile :24:yürüyen topaç olurum derdim hep ama sanırım artık yuvarlanan topaç olucam :27::27:

21 haftada 10 kilo haftaya doktor kontrolümüz var sanırım ozaman 11 kilo almış olarak gidicem :53:yediklerim sizler gibi benimde her hamilelerin yediklerinden:1:ama bana yarıyor.hamileliğimin 2 .ayından beri yüzüklerim olmuyor parmağıma alyansalarıma veda ettim:4:Bebeğim için çok uğraş vermeme rağmen çevrenin laflarından dolayı kendi kendi sıkıntıya sokuyorum aldığım kılolardan dolayı:50:eee yemiyorum diyorum ama sanırım artık yavaş yavaş acıkmaya başladım özellikle sabah ezanıyla midem guruldamaya başlıyor inat edip uyuyorum ama 7 dedimi kavaltımı yapmış oluyorum:1:doktorum kilo alımı çok hızlı sende benim gibi 25 kiloyla doğuma gıdıceksın kendını frenlemessın dedi ama yapcak bişeyim yokki:50:olsaydı doktorum kendısı uygulardı degılmı:9::9:boy 160 57 ile hamıle kaldım 67 olmuşum bile :24:yürüyen topaç olurum derdim hep ama sanırım artık yuvarlanan topaç olucam :27::27:
hıc kafana takma canım bende 26 kılo aldım bazen bır ayda 4 kılo alıyordum ama hepsı hızla gıttı hamılelıkten dolayı vucudun su topluyor olabılır boyle olunca daha cabuk verılıyor sonucta yavas ve saglam kılo degıl bu odem.benım lohusalık bıttıgınde 16 kılo gıtmıstı dusun yanı.

hamilelğim boyunca 7 kilo aldım oda sadece göbüşümden

53 kiloyla hamile kaldım 60 doğuma girdim çıktım 54 kiloydum.ama göbüşüm büyük olduğundan herkes baya bir kilo almışım sanıyolardı :37:

hıc kafana takma canım bende 26 kılo aldım bazen bır ayda 4 kılo alıyordum ama hepsı hızla gıttı hamılelıkten dolayı vucudun su topluyor olabılır boyle olunca daha cabuk verılıyor sonucta yavas ve saglam kılo degıl bu odem.benım lohusalık bıttıgınde 16 kılo gıtmıstı dusun yanı.

darısı başıma yazsaatim:46::46:

ben de bu kilo konusunda takıntılı oldum ya okudukça k.k. ya yazanları 24 haftalık 2-3 kg almış hatta birisi 1 kg almış ben 61 kg hamile kaldım şu an 25. haftadayım ve dr da bugün yemekten sonra tartıldım 72,5 kg yim :18:
dr üst sınırda biraz dikkat et dedi ama napıyım 3 aydır ayda 3 kg alıyorum ilk üç ay 1 kg almıştım çvremdekiler normal diyor ama işte çok böyle konuları okudukça diyorum ya anormal miyim oldum :)
çok abartmıyorum ama yemeyi ferro sanol ve elevit kullanıyorum işte onun dışında da sabah kahvaltılarım biraz dandik tost simit filan yemek zorunda kalıyorum bir elmayla ondan mıdır ki bi diyetisyene gitmeli miyim sizce?

ben de bu kilo konusunda takıntılı oldum ya okudukça k.k. ya yazanları 24 haftalık 2-3 kg almış hatta birisi 1 kg almış ben 61 kg hamile kaldım şu an 25. haftadayım ve dr da bugün yemekten sonra tartıldım 72,5 kg yim :18:
dr üst sınırda biraz dikkat et dedi ama napıyım 3 aydır ayda 3 kg alıyorum ilk üç ay 1 kg almıştım çvremdekiler normal diyor ama işte çok böyle konuları okudukça diyorum ya anormal miyim oldum :)
çok abartmıyorum ama yemeyi ferro sanol ve elevit kullanıyorum işte onun dışında da sabah kahvaltılarım biraz dandik tost simit filan yemek zorunda kalıyorum bir elmayla ondan mıdır ki bi diyetisyene gitmeli miyim sizce?

Ne kadar erken dikkat etmeye başlarsan o kadar iyi. Ödem de birikiyor olabilir. Hamilelik ilerledikçe kilo alım hızı da artıyor. Ben de 30 kilo almıştım. Doğumdan sonra 10 kilo gitti. Şimdi 8 kilo daha gitti. 12 kiloyu boşuna almışım diyorum. Mutlaka bir diyetisyene görün. Çocuğa yarasın diye farkında olmadan gereksiz şeyler yiyoruz.

arkadaşlar bende 33. haftada 17 kilo aldım, üzülüyorum ileride veremicem diye. böyle çok çok alıpta tamamını verebilen var mı?

merhaba arkadaşlar, sanırım bende bir sorun var. çok hızlı kilo alıyorum ve bunun nedenini bir türlü anlayamadım.
hamileliğin ilk 3-3,5. ayında kan sülandırıcı iğneler vuruldum, elevit kullandım ve 6 kilo aldım.
hemen diyetistyen kontrolüne aldılar beni ama nafile, kilo alımım devam etti.
doktor iştahımı açtığı için eleviti kesti. ama bu sırada da kan hapına başlandı.
kan hapıylada kabızlık sorunu ortaya çıktı ve kilo alımı hızla devam etti.

kabızlık sorun olduğundan, kan hapını 10 gün kestim 3 kilo verdim ama içmem şart olduğundan tekrar başladım..

şuan 30 haftalık hamileyim ve 20 kilo aldım. har hafta yarım kilo alıyorum. kendime diyet günlüğü oluşturdum. yediğimi içtiğimi yazdım ama nafile. diyetisyen, yürüğüş, plates, su herşey tamam ama kilo alım devam. hamile kamadan önce sigara içiyordum günde 1,5 paket hamile kalmak için bırakmıştım. hamilelik boyuncada hiç kullanmadım.

merak ettiğim benim gibi ne yaparsa yapsın kilo alımını önleyemeyen arkadaşlar var mı?
doktor randevumuzda doktaruma bu konu hakkında ne söyleye bilirim. (kan hapım değişti ve kabızlık sorunum 2 haftadır yok) dikkat et diyor ediyorum ama yakında cinnet geçiricem.
yıllarca beni zayıf tutan şey sigaramıydı???
bu durumu kafama çok takmalımıyım, tutmasam 40-50 kilo almış olurum doğuma kadar :(
ben ilk ve son vaka olmak istemiyorum, yardım ve tüm fikirlerinize açığım..

çok şükür yanlız değilmişim :9::9::9: bende 1.73 boyundayım, 70 kiloyla hamile kaldım. şuan 90 kiloyum. hayatımda börekler çörekler yaşpastalar kekler yok, ekmek yiyen biri bile değilim. diyetisyenim yüzünden yemeklerde 1-2 dilim ekmek yemeye başladım. elimde olmayan bir nedenden dolayı kilo alıyorum. hani desemki ben şunu yapıyorum, bundan vazgeçemiyorum ve sonuçta kilo alıyorum. böyle bişide yok. 30 yaşındayım ve hayatımda görmediğim bi hızda kilo alıyorum. ben bu kadar zaman yaptığım şeyden farklı birşey yapmıyorum ki, bu kilo artışı neden???

doğumdan sonra bi mucizeye kaldı işim, umarım vucudum su topluyordur, bi anda iner bu şişlikler. çok sinir bozucu bi durum çok..

Canım şimdi durumun nasıl peki? Aldığın kiloların ne kadarını verebildin ve neden aldığın belli oldu mu?

25. haftam da kontrole gittiğimde dr.uma 9 kilo aldım dedim, çok fazla dedi. Özellikle tuzu azaltmamı söyledi. Bol bol da su içiyorum. Şu anda 27. haftanın içindeyim 10 kilo aldım :/

Canım şimdi durumun nasıl peki? Aldığın kiloların ne kadarını verebildin ve neden aldığın belli oldu mu?

1 yılda 68 i gordüm şimdi 74 kiloyum kişın biraz saldık kendimizi. tabi o kadar esnedikletn sonra 3-5 geri alınıp veriliyor :P

vucut odemde topluyor olabilir; sıkıntı yapmayın bebek için faydalı olanları yiyin. diyetisyen bile yardımcı olamamıştı bana sanırım bazı bünyeler hızlı kilo almaya musait oluyor. dogum sonrası cok abartmadan beslenmenize dikkat edin aynı hızla veriliyor kilolar. 80 lerde 90 larda kalmadım şükür verdim. hiç kafanıza takmayın; saçma sapan üzüldüğümle kaldım..

doktorada aldırış etmeyin, her gittiğimde tartarlardı. çok kilo almışsın vs. canım sıkılırdı :5:

1 yılda 68 i gordüm şimdi 74 kiloyum kişın biraz saldık kendimizi. tabi o kadar esnedikletn sonra 3-5 geri alınıp veriliyor :P

vucut odemde topluyor olabilir; sıkıntı yapmayın bebek için faydalı olanları yiyin. diyetisyen bile yardımcı olamamıştı bana sanırım bazı bünyeler hızlı kilo almaya musait oluyor. dogum sonrası cok abartmadan beslenmenize dikkat edin aynı hızla veriliyor kilolar. 80 lerde 90 larda kalmadım şükür verdim. hiç kafanıza takmayın; saçma sapan üzüldüğümle kaldım..

doktorada aldırış etmeyin, her gittiğimde tartarlardı. çok kilo almışsın vs. canım sıkılırdı :5:

ben sağlıklı besleniyorum tuz kullanmıyorum yürüyüş ve pilates de yapıyorum tam 28 kilo almışım.
kabus gibi bir durum benim için. iştahım açık olsa anlarım ama şeker vs de yok bu kadar çok kilo ödem olamazmış en fazlası 10 kgsi ödem oluyomuş, dr umu değiştitreceğim 30 kg benim şartlarımda bir insan için aşırı çünkü

seni gördüğüme sevindim desem ...
17 haftalık hamileyim tam 11 kilo aldım evet yiyorum ama öyle bal börek değil ...
meyve ve normal yemek..
sigarayı bıraktım haraketlerim biraz kısıtlandı evet ama BUKADAR KİLO ALANINIDA DUYMADIM .
NE OLACAK BENİM HALİM 40 KİLO İLE DOĞUMA GİDİCEM GİBİ DURUYOR .o kldarada çok yemiyorum ama
2yil i geçmiş yazali ama merak ettm bende 20 haftalık hamileyim 13 kilo aldm ne yapcm bilmyrm almamaya calisiyrm ama yine aliyrm acaba en son ne oldu haliniz 81 kiloyum suan kac kilo ile doğum yaptınız ne kdr sürede ne verdiniz cevap verebilirsnz cok sevnrm

Hamile olmadan once sigarayi biraktim ve tam 5 kilo aldim! Hamilelige +5le basladim yani :) 14 haftalik hamile olcam nerdeyse simdiye kdr 1.6 kilo aldim.

:))) 75 kilo ile hamile kaldim dusuk tehliken var yat dediler ilk 3-4 ay sonunda 18 kilo aldim sonra erken dogum riskin var yat dinlen dediler yedim ictim yattim bunun yaninda dusuk olmamasi icin ilaclar kulllandim ayrica kan sulandirici kulllanmak zorunda kaldim sonrasi tam bi dehset doguma 40 haftada gitttim ve tammmmm 120 kilo ile 1 hafta sonrasinda eve geldigimde 104 kiloydum 28 gun oldu ve hala 104 kiloyum nasil kilo verecegim bilemiyorum engin goruslerinize ihtiyacim var :)))

Arkadaslar Merhaba doğum yapalım 4 ay oldu 74 le hamile kaldım 105 kiloyla doğuma girdim 100 kiloyla doğumdan çıktım sezaryen oldum 40 gün bile sürmeden 22 kilosu gitti nasıl gitti bende anlamadım aslında kilo yu ödem olarak alıyorsunuz ben 6 aya kadar sadece 6 kilo aldım ve sonrasında balon gibi ne yesem yarıyordu nasıl vericem diye düşünüyordum ama hepsi gitti nedense doğumdan hemen sonra inanılmaz şu içme isteyi oluyor ve bu ödemler idrarla gidiyor sorun yapmayın şimdiden hepinize hayırlı doğumlar :)

Bende yaklaşık 32 haftamdayım 13 kilo aldım, inş. daha da fazla almam :( 15 kg ile hamileliğimin bitişini planlamıştım ama olmuyor maalesef istemsiz bi şekilde çok yemesekte alıyoruz işte. Neyse bebişlerimiz sağlıklı olsun da kilo bir şekilde veriliyor. Çok takmıyorum ben kafama yapacak bişiy yok. Bünye meselesi birazda.

Arkadaslar Merhaba doğum yapalım 4 ay oldu 74 le hamile kaldım 105 kiloyla doğuma girdim 100 kiloyla doğumdan çıktım sezaryen oldum 40 gün bile sürmeden 22 kilosu gitti nasıl gitti bende anlamadım aslında kilo yu ödem olarak alıyorsunuz ben 6 aya kadar sadece 6 kilo aldım ve sonrasında balon gibi ne yesem yarıyordu nasıl vericem diye düşünüyordum ama hepsi gitti nedense doğumdan hemen sonra inanılmaz şu içme isteyi oluyor ve bu ödemler idrarla gidiyor sorun yapmayın şimdiden hepinize hayırlı doğumlar :)
Ygmralya canim ya nasil verdin bende yapisti kaldi inanki artik baskule cikmak istemiyorum cok ta kafama takiyorum sutumde doyurmuyo bebegi hem emzirmeye calisiyorum hemde mama veriyorum lohusayim diye yan gelip yatmiyorumda hareketliyim disari fazla cikamasam bile ilk dort gunden sonra ev islerine basladim ama gitmiyor lanet kilolar yapisti kaldi hamilelikten once bos bol gelen pantolonlarimin icine giremiyorum esimin yaninda bile kocaman duruyorum simdi iki gundur yogurt kurune basladim iki hafta sonra faydasi olur diyolar yilmadan bikmadan devam edecegim 30 kilo fazlam var ben 20 kilo verssem oda yeter :(

Kilom suyu çok yağlı ve inek gibi geliyordu ödemde vardı hep şu içtim rezene falan hem kilosu boşver sütünü yaglandir bebek anda emse doyar boza, ve Tahinli çörek ye peki sütun bol mu az mı ?

Kilom suyu çok yağlı ve inek gibi geliyordu ödemde vardı hep şu içtim rezene falan hem kilosu boşver sütünü yaglandir bebek anda emse doyar boza, ve Tahinli çörek ye peki sütun bol mu az mı ?
Sütum cok degil canim doymuyor ek mama veriyorum suyu cok iciyorum zaman zamanda bitki caylarindan iciyorum

Back