merhaba arkadaşlar, sanırım bende bir sorun var. çok hızlı kilo alıyorum ve bunun nedenini bir türlü anlayamadım.
hamileliğin ilk 3-3,5. ayında kan sülandırıcı iğneler vuruldum, elevit kullandım ve 6 kilo aldım.
hemen diyetistyen kontrolüne aldılar beni ama nafile, kilo alımım devam etti.
doktor iştahımı açtığı için eleviti kesti. ama bu sırada da kan hapına başlandı.
kan hapıylada kabızlık sorunu ortaya çıktı ve kilo alımı hızla devam etti.
kabızlık sorun olduğundan, kan hapını 10 gün kestim 3 kilo verdim ama içmem şart olduğundan tekrar başladım..
şuan 30 haftalık hamileyim ve 20 kilo aldım. har hafta yarım kilo alıyorum. kendime diyet günlüğü oluşturdum. yediğimi içtiğimi yazdım ama nafile. diyetisyen, yürüğüş, plates, su herşey tamam ama kilo alım devam. hamile kamadan önce sigara içiyordum günde 1,5 paket hamile kalmak için bırakmıştım. hamilelik boyuncada hiç kullanmadım.
merak ettiğim benim gibi ne yaparsa yapsın kilo alımını önleyemeyen arkadaşlar var mı?
doktor randevumuzda doktaruma bu konu hakkında ne söyleye bilirim. (kan hapım değişti ve kabızlık sorunum 2 haftadır yok) dikkat et diyor ediyorum ama yakında cinnet geçiricem.
yıllarca beni zayıf tutan şey sigaramıydı???
bu durumu kafama çok takmalımıyım, tutmasam 40-50 kilo almış olurum doğuma kadar
ben ilk ve son vaka olmak istemiyorum, yardım ve tüm fikirlerinize açığım..
slm cnm merak etme yalnız değilsinbende 35+4 deyim 20 kilo aldım ( hamileliğim başında düşük için ilaçlar kullandım 2.aydan da kan kapına başladım elevitde tuzu biberi oldu..6-7 aydır günde 2 tane kan şurubu içiyorum..bende dikkat ettim ama aldım hep sonra bıraktım abartmamak üzere sonuç yine aynı..artık kiloya takılmıyorum 68 dim 88 oldum boyum 175 hala kiloyu rahatlıkla taşıyorum ama doktorlar kızıyo yapıcak bişey yok kilo hızım haftada 1 oldu şişiyomuyum kilomu alıyorum bilmiyorum..
şuan tek düşündüğüm bebeğimi bi şekilde dünyaya getirmek onu kucağımda görmek inan kilo artık umrumda değil bebeğime sağlıkla kavuşim tek isteğim o..allah yardımcımız olsun ne dimmbebişlerimizin tosuncuk gibi hükümet gibi anneleri olucak
işin kötü tarafı sen kendini nekadar savunursan savun kimse dikkatli beslendiğine inanmıyo pis boğaz olarak bakıyo bu çok sinir bozucu
bu arada yakın zamanda 4 den sonra uyanıyosun halime bak gece uykusu yok zombi gibiyim wc de cabası:18::18::18:
çok şükür yanlız değilmişimbende 1.73 boyundayım, 70 kiloyla hamile kaldım. şuan 90 kiloyum. hayatımda börekler çörekler yaşpastalar kekler yok, ekmek yiyen biri bile değilim. diyetisyenim yüzünden yemeklerde 1-2 dilim ekmek yemeye başladım. elimde olmayan bir nedenden dolayı kilo alıyorum. hani desemki ben şunu yapıyorum, bundan vazgeçemiyorum ve sonuçta kilo alıyorum. böyle bişide yok. 30 yaşındayım ve hayatımda görmediğim bi hızda kilo alıyorum. ben bu kadar zaman yaptığım şeyden farklı birşey yapmıyorum ki, bu kilo artışı neden???
doğumdan sonra bi mucizeye kaldı işim, umarım vucudum su topluyordur, bi anda iner bu şişlikler. çok sinir bozucu bi durum çok..
seninle aynı yaşda aynı kilolardayız kilo alış gidişatımız bile aynı resmenbenim tek bulduğum sebep kan şurupları 7 aydır içiyorum kan değil vücudumda löp et yaptı :))) dikkat et kan şurubu içmeyenler daha yavaş ve daha az kilo alıyo ben buna inandım..bu aralar benim tek dikkat etmediğim sadece akşamları eşime bakıp ya albeni gofret yemek yada çekirdeğinden biraz atıştırmak bişeyler arıyorum resmen..doktorda 20 kilo aldığım için kızdı nutella çikolata yasak dedi tek lüksüm akşamları çikolata kaşıklamak oda son haftalarda çıktı irademi tuttum şimdi dayanamıyorum
Eğer başlangıç kilonuz düşük ise daha çok kilo alırsınız. Mesela 45 kilo ile hamile kalan biri 65 kilo ile hamile kalan birinden çok daha fazla kilo alır.
Bir de hızlı kilo alımında gebelik şekerinin etkisi olabilir. Ben mesala ilk 6 ay çok hızlı kilo aldım. Şekerden şüphelenmişti doktor, bebek de iriydi. Ama şükür çıkmadı birşey. Sonrasında kilo alımım yavaşladı. Sizin şekerinize bakıldı mı? Bakıldıysa da tekrar mı bakılmalı acaba?
sizin kadar hızlı olmasa da ben de kilo alımı konusunda fena değilim
25. haftada 9-9,5 kilo aldım
sizlere tavsiyem kan hapı olarak nutriwayin çiğneme tabletini kullanabilirsiniz
iştah açıp kilo yapmıyor tavsiye ederim
demir hapsız olmaz elbet
arkadaşlar kendinizi bu kadar sıkmaya hiç gerek yok bebişler sağlıklı olsun da
doğumdan sonra elbet verilir kilolar
merhaba arkadaşlar, sanırım bende bir sorun var. çok hızlı kilo alıyorum ve bunun nedenini bir türlü anlayamadım.
hamileliğin ilk 3-3,5. ayında kan sülandırıcı iğneler vuruldum, elevit kullandım ve 6 kilo aldım.
doktor iştahımı açtığı için eleviti kesti. ama bu sırada da kan hapına başlandı.
kabızlık sorun olduğundan, kan hapını 10 gün kestim 3 kilo verdim ama içmem şart olduğundan tekrar başladım..
şuan 30 haftalık hamileyim ve 20 kilo aldım. har hafta yarım kilo alıyorum. kendime diyet günlüğü oluşturdum. yediğimi içtiğimi yazdım ama nafile. diyetisyen, yürüğüş, plates, su herşey tamam ama kilo alım devam. hamile kamadan önce sigara içiyordum günde 1,5 paket hamile kalmak için bırakmıştım. hamilelik boyuncada hiç kullanmadım.
merak ettiğim benim gibi ne yaparsa yapsın kilo alımını önleyemeyen arkadaşlar var mı?
doktor randevumuzda doktaruma bu konu hakkında ne söyleye bilirim. (kan hapım değişti ve kabızlık sorunum 2 haftadır yok) dikkat et diyor ediyorum ama yakında cinnet geçiricem.
bu durumu kafama çok takmalımıyım, tutmasam 40-50 kilo almış olurum doğuma kadar
seni gördüğüme sevindim desem ...
17 haftalık hamileyim tam 11 kilo aldım evet yiyorum ama öyle bal börek değil ...
meyve ve normal yemek..
sigarayı bıraktım haraketlerim biraz kısıtlandı evet ama BUKADAR KİLO ALANINIDA DUYMADIM .
NE OLACAK BENİM HALİM 40 KİLO İLE DOĞUMA GİDİCEM GİBİ DURUYOR .o kldarada çok yemiyorum ama
beni anlatmışsınız resmen:) 27. haftamdayım ve tam 16 kilo aldım. 69 kiloydum 85 kilo oldumhızla da almaya devam ediyorum. ferrum fort ve elevit bence hızla kilo aldırıyor. ayrıca hamile kaldığımda sigarayı bıraktım onun da etkisi büyük. ve genetik bence.. öyle çok fzla yediğim de yok sizin de dediğiniz gibi. kafama çok takıyordum ben de ama yavaş yavaş alışmaya başladım. gerçi hala kendimi çok rahatsız hissediyorum. gebelik şekerim de normal çıktı. doktorum yapacak bişeyin olmadığını söylüyor, ilaçları asla bırakmamalıymışız ayrıca..
birbirimize destek olalım lütfenn..
hiç üzülme, sıkıntıyada girme, bebeğin için sağlıklı olan besinleri almaya devam et. ilaçlar kilo yapmıyor emin ol. çünkü aynı ilaçları doğum sonrasıda kullanıyorsun. eleviti sık sık yazdır, doğum sonrasında devlet ödemiyor. sütüne baya faydası olacak ve zayıflamanada. aynı ilaçlarla 2 ayda 20 kilo verdim. vucudunda ödem oluşuyordur. öyle sadece el ayak değil tüm vucudunda oluşuyordur. ben gece 1 bisküvi yerdim sabaha 1 kilo alırdım. çok üzülüyordum ama hepsi geçti. geri kalan 12 kiloyuda yavaş yavaş veririm artık. sonuçta bu kadar kiloyu 9 ayda aldım, bi 9 aydada geri veririm..
seni gördüğüme sevindim desem ...
17 haftalık hamileyim tam 11 kilo aldım evet yiyorum ama öyle bal börek değil ...
meyve ve normal yemek..
sigarayı bıraktım haraketlerim biraz kısıtlandı evet ama BUKADAR KİLO ALANINIDA DUYMADIM .
NE OLACAK BENİM HALİM 40 KİLO İLE DOĞUMA GİDİCEM GİBİ DURUYOR .o kldarada çok yemiyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?