• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte Hemoroid

Orientura

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
15
2
86
İstanbul
Merhaba arkadaslar

ben 16+2 haftalik hamileyim ve bir süredir diskilamada sorun yasiyorum, cok asiri derece olmasa da kabizligim var ve diskilama esnasinda anüs sanki yirtiliyormus gibi aci hissediyorum ve bu aci hafif sekilde tüm gün kaliyor. hani acili birseyler yersiniz de sonrasinda diskilamada yakar ya aynen öyle. tam gecti derken bir sonraki diskilamada yine aynisi... kan falan gelmiyor ama. acaba hemoroid (basur) baslangici olabilirmi??
doktorum da 1 aralik'a kadar izne ayrilmis.. wc'ye gitmeye korkuyorum :(
böyle bir sorun yasayan oldumu aranizda???

hemoroıd baslangıcı olabılır canım. gebelıkte hemoroıd olması muhtemel bır sorun. bende daha onceden hemoroıd vardı ozellıkle 5 ve 6. aylarımda asırı kabızlık yasadım,ıkınmaya da korkuyor ınsan hamıleyken. kayısı suyu, nar sureklı su ıcmek ve yuruyus ıyı gelebılır. Ben bunları yapmama ragmen bazen kabızlık yıne yasadım doktorum fıtıl ve duphalac verdı. cıkamadıgım zaman fıtıl ı kullandım. cok gecmıs olsun canım :3:

hemoroıd baslangıcı olabılır canım. gebelıkte hemoroıd olması muhtemel bır sorun. bende daha onceden hemoroıd vardı ozellıkle 5 ve 6. aylarımda asırı kabızlık yasadım,ıkınmaya da korkuyor ınsan hamıleyken. kayısı suyu, nar sureklı su ıcmek ve yuruyus ıyı gelebılır. Ben bunları yapmama ragmen bazen kabızlık yıne yasadım doktorum fıtıl ve duphalac verdı. cıkamadıgım zaman fıtıl ı kullandım. cok gecmıs olsun canım :3:

tesekkür ederim, cok kötü bisey bu ya.. hissettigim kadaryila sanirim meme de olusmus, ben en iyisi pazartesiyi bekleyip acil bir doktora görüneyim :( daha önce hic böyle sorunlarim olmamisti ama gülü seven dikene katlanir misali bebisler icin herseye katlaniyor insan :)

Bende geçen hafta aynı sorunu yaşadım. 39+lardayım. Aynı dediğin gibi hissettim ve memelerde oluşmaya başlamış. Kayısı, erik işe yaramadı.
Doktorum bana Magnesie calcinee diye bir toz verdi. 2 ölçeği suda karıştırıp yatmadan önce içtim. Ertesi sabah rahatcana çıkabiliyorsun.
Bilseydim, zorlamadan önce bunu kullanırdım....
prospektüsünde gebelerde kullanalıabilnir yazıyor.
Geçmiş olsun

canım benim de senin gibi 16 17 haftalık hamileyken kullandığım demir ilacı kabız etmişti beni ve sonrasında hemoroid oluşmuştu.meme yaptı.şu an 34.haftam bitmek üzere geçen kontrolde doktorum baktı ama yapılacak bişey yok dedi.artık doğum sonrasına kaldı.yani merak etme.hamilelikte oluyormuş..geçmiş olsun.

tesekkür ederim arkadaslar, evet demir hapi malesef iyice tetikliyo kabiz yaptigi icin.. ama iki gündür iyi bir care buldum galiba, her wc ye gidisimde ic ve dis olmak üzere o bölgeye saf zeytinyagi sürüyorum ve iki gündür hicbir agri, aci hissetmedim cok sükür, sanirim iyi geldi.. en azindan yumusatiyo galiba ve artik wc ye gitmekten korkmuyorum :)) ama insallah ilerlemez tabi, yarin olsun da bir doktora görüneyim bakalim...

bende aynı sorunu yaşadım halada ara ara yaşıyorum.. hamilelikte normalmiş.. oluşan memeleri her dışkılama sonrası mutlaka içeri itmen gerekiyormuşki yenileri oluşmasın... zeytinyağını iyi düşünmüşsün.. benim doktorum iyice dayanılmayacak hale gelirse ancak o zaman krem verebilirim ama arada bir çok şıkısınca zorlamamak adına duphalac kullanabileceğimi söyledi.. kabız yapan gıdalardan uzak durup bol su içmek önemli... ( ben günde 1 kilo salatalık yerdim ... meğer salatalık acayip kabızlık yaparmış aklında bulunsun)....

hadi yaa bende salatalagi cok severek yiyorum ama madem öyle, zaten mevsimi de gecti :) zeytinyaginin gercekten cok faydasi var, keske önceden yapsaymisim... öyle iceri itilecek kadar büyük meme yok henüz, hatta olup olmadigindan da emin degilim, ama simdilik bir agri aci yok cok sükür..

bende de tam anüs kısmında böle sivilce gibi bişey var...bu normalmidir biraz yanma yapiyo ve kaşima istegi oluyor bazen...siğil mi acaba ve normalmi bu..doktora gosterdim cogalirsa haberimiz olsun dedi ve ne olduguna dair yorum yapmadi...sizce siğilmidir ve neden olur bu?yaşayan bilen varmi?

Cnm ınsallah sıgıl degıldır. Sıgıl olunca normal dogum yapılamıyor sanırım. Ama sıvılceden bıraz daha yaygn bısıyse hemoroıd baslangıcıdır bı de yanma var demıssın. sıgıl gıbı kucuk olup acıyanlar da genıtal herpes mı ne oluyormus.mutlaka doktoruna danıs hayatım

merhaba kızlar bende 16 haftalık hamileyim bende aşırı derecede kabızlık yaşıyorum bol suda içiyorum ama pek faydası yok sonrada acayip yanma oluyor zeytin yağını deniycem inşallah faydasını görürüm:21:

ben de 27 haftalık gebeyim hafif kabızlıkla bu sorunu yaşamaya başladım
:28::28::28::28:
tatlı isteğime ve kabızlığa bir çözüm buldum belki arkadaşlarında işine yarar
özellikle gebelik şekeri olan arkadaşlar için tatlı niyetine
1 bardak yy süt içine
1 kuru incir 2 kuru kayısı doğra
iyice ısıt
meyveler yumuşayınca
blenderla iyice parçala
1 tatlı kaşığı tarçın koy
lezzet muhteşem ve tatlı isteğimi ciddi oranda azalttı,bağırsaklarımı da çalıştırdı

nihayet doktora göründüm vee cok sükür benimki hemoroid degilmis, sadece kabizliktan dolayi ufak tefek yirtilma oluyormus, ciddi bisey yok cok sükür, zeytinyagina devam... :)
bu durumda tek care kabizligi önlemeye calismak.. doktorum bana magnezyum haplari önerdi, barsaklarin calismasina yardim ediyomus..

melocum arkadasim tarifini deniycem insallah, kayisi zaten barsaklarin en iyi dostu :)

Günaydın kızlar ve hepinize geçmiş olsun. Orientura bak ne güzel hemoroid değilmişsin. Ben de 8-9 senedir var bu sorun. Abim de bundan ameliyat olduğu için biliyorum bendekinin de hemoroid olduğunu.Üniversiteye hazırlık zamanlarının hatırası.Çok oturmak hareketsizlikle oluyor ha bir de yanlış beslenme, kabızlık, tuvalette zorlanma vs. Çözümü ameliyat. Abimin anlattığına göre tırstım tabii. Tekrarlayabiliyomuş.
Bu arada ben de Allahın izniyle hamileyim. SAT 'a göre 23 haftalık ama bebek 1 hafta öndeymiş. Allahım hepimizi korusun İnşallah.
Geçenlerde wc de abdest kanlı geldi anlayacağınız.O yüzden yediklerinize çok çok dikkat edin baharatı abartmayın. Kontrolde söyleyecem ben de doktora. Tekrar geçmiş olsun hepimize

offff,bende de çıkmış bişeyler...3-5 gündür farkındayım.napıcam şimdi yaaaaaa:58:

Back
X