Gebelikte genital siğiller

seval24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2024
1
0
32
Herkese merhaba,
32 haftalik gebeyim ve bundan 2-3 hafta once kanamam olmustu, bebegimin hareketlerini hissettigimden cok ustune dusmemistim fakat 1 hafta icinde genital bolgemde ciddi sekilde sigil olusmaya basladi. :,( Dr.’ma muayene oldugumda hpv virusu oldugumu ogrendim dogum esnasinda sigillerin yakilip lohusalik doneminden sonrada smear testi yaptirmam gerektigini soyledi :,( internette o kadar cok bilgi var ki korkuyorum acikcasi :,( bu durumla karşılaşan var mı? Lütfen yaşayan varsa durumunu yazabilir mi uykularım kaçtı artık :,(

hpvde normal doğum yapılamıyor diye biliyorum. doğumdan sonra tedaviye başlanır. aşılarınızı olup bağışıklığınızı güçlü tutarak atlatabilirsiniz bu durumu. kontrollerinizi alsatmayın, aşılarınızı ve tedavilerinizi olun.

Eşinizden hpv virüsü almışsınız, hamilelikte bağışıklık düştüğü için siğil oluşmuş. Korkmayın ama hpv testi mutlaka verin çünkü siğil yapan hpv düşük riskli ama aynı zamansa yüksek riskli de almış olabilirsiniz. Smear testi de verin. Muhtemelen sezaryen doğum yaptırırlar bebeği korumak için. Eşinizin de gidip muayene olması lazım siğil var mı yok mu diye. İkiniz de mutlaka aşı olun. Doğumdan sonra tedavinizi olursunuz.

X