• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelikte diş apsesine çözüm lütfen !!!!!!!

kocami_seviyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2
Puanlar
118
Yer
Bursa
gebeliğin ilk üç ayında diş tedavisi sakıncalı diye duymuştum. 5ay oldu ama ben hala çok korkuyorum bebeğe zarar gelecek diye. dişlerim inanılmaz kötü. kökler apseli, damak yara. doktora gitmeden evdeki yöntemlerle tedavi edemezmiyim kendimi. sizlerin bildiği evde uygulanabilecek yöntemler var mı ?

canım diş tedavini aksatma, katlanılabilecek bir şey değil. Çünkü daha sonraki aylarda şikayetlerin daha da artabilir. ben 3,5 aylık hamile iken apse nedeniyle antibiyotik tedavisi gördüm. zaten gebelikte kullanılabilecek antibiyotiklerden verir doktorun.

canım diş tedavini aksatma, katlanılabilecek bir şey değil. Çünkü daha sonraki aylarda şikayetlerin daha da artabilir. ben 3,5 aylık hamile iken apse nedeniyle antibiyotik tedavisi gördüm. zaten gebelikte kullanılabilecek antibiyotiklerden verir doktorun.

randevu aldım haftaya ama ilaç kullanma konusunda çok tereddütteydim. eczanede çalışan hamile bir arkadaşım var. değil antibiyotik bulantı ilaçlarını bile kullanmadı. biz sektörün içindeyiz falan dedi. korktum bende. gerçi doktorların hiçbiri bebeğe zarar verecek bir durum oluşturmaz ama sanırım anne yüreği dedikleri bu olsa gerek :(

Bende çok endişelenmiştim ilk başka. dişçim kendi kadın doğum doktoruma yazdırmamı söylemişti. Bir problem olmadı çok şükür.
Şimdiden geçmiş olsun.

canım merak etme sorun olmuyor benimde dişim inanılmaz ağrıdı ve sonunda apse yaptı doktoruma sordum hemen tedavi olablirsin demişti bu şekilde zaten bekleme gerekli tedaviyi ol dedi ve 7 aylık hamileydim düşün, dişçime gittim ve baktı apse yaptığı için antibiotik verdi gebelikte ve bebeklerde kullanılan ilaçlar var sorun sıkıntı olmadı 4-5 gün kullandım indi ve diş tedavimi oldum allahın izniyle bişey olmuyor aklına kötü şeyler getirme zaten morfin vurduğu için kendi doktorumda dedi lokal anestezi olucaksın bebeği etkilemez dedi ve tedavimi oldum şuan sıkıntım yok şükür sende apseli diş ile bekleme çünkü enfeksiyon var daha kötü yani

canım merak etme sorun olmuyor benimde dişim inanılmaz ağrıdı ve sonunda apse yaptı doktoruma sordum hemen tedavi olablirsin demişti bu şekilde zaten bekleme gerekli tedaviyi ol dedi ve 7 aylık hamileydim düşün, dişçime gittim ve baktı apse yaptığı için antibiotik verdi gebelikte ve bebeklerde kullanılan ilaçlar var sorun sıkıntı olmadı 4-5 gün kullandım indi ve diş tedavimi oldum allahın izniyle bişey olmuyor aklına kötü şeyler getirme zaten morfin vurduğu için kendi doktorumda dedi lokal anestezi olucaksın bebeği etkilemez dedi ve tedavimi oldum şuan sıkıntım yok şükür sende apseli diş ile bekleme çünkü enfeksiyon var daha kötü yani

evet apsenin tedavi edilmediğinde daha zararlı olduğunu bende duydum. kısmetse çarşamba gidiyorum diş doktoruna. teşekkür ederim.

Slm. Konu çok eski ama merak ettim bebeginiz için sorun oldu mu ve ne gibi bir tedavi uygula n di ?
gebeliğin ilk üç ayında diş tedavisi sakıncalı diye duymuştum. 5ay oldu ama ben hala çok korkuyorum bebeğe zarar gelecek diye. dişlerim inanılmaz kötü. kökler apseli, damak yara. doktora gitmeden evdeki yöntemlerle tedavi edemezmiyim kendimi. sizlerin bildiği evde uygulanabilecek yöntemler var mı ?[/QUOTE

antibiyotik falan vız geliyor beynime vuruyor rahatlatacak bir şey bilen yok mu ?

Back