Gebelikte diofol kullanan var mı 🥲

nilayyss

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2022
248
188
23
Merhaba arkadaşlar hamile kalmadan önce folik asit içmiştim şimdi hamileyim doktor diofol yazdı. Bunu içmem gerekiyor ama otizm yapıyormuş falan diyorlar.
Hamilelikte bunu içen varmı ?

Ben bunu içiyorum canım hiçbir şey demedi doktorlar bu konuda. Sen nerden öğrendin otizm yaptığını?

Merhaba arkadaşlar hamile kalmadan önce folik asit içmiştim şimdi hamileyim doktor diofol yazdı. Bunu içmem gerekiyor ama otizm yapıyormuş falan diyorlar.
Hamilelikte bunu içen varmı ?
B12 ve folik asit fazla alımı otizm yapıyor.
Burada özelden yazıştığımız bir arkadaş vardı, o bi konuda çok bilgiliydi akrabasının başına gelmişti…
İlk 3 ay 400 mgc folik asit kullanılıyor sadece, aklına yatmadı ise eczaneden sadece 400mgc folik asit al.

Bu arada yanlışın var, folik asit ve b12 otizm yapmaz FAZLA miktarda alımı tetikleyip yapabiliyor…

B12 ve folik asit fazla alımı otizm yapıyor.
Burada özelden yazıştığımız bir arkadaş vardı, o bi konuda çok bilgiliydi akrabasının başına gelmişti…
İlk 3 ay 400 mgc folik asit kullanılıyor sadece, aklına yatmadı ise eczaneden sadece 400mgc folik asit al.

Bu arada yanlışın var, folik asit ve b12 otizm yapmaz FAZLA miktarda alımı tetikleyip yapabiliyor…
Anladım teşekkür ediyorum. Başına ne geldi onu tam anlayamadım

Hatta şöyle bir bilgi de ekleyim, b ve c vitaminleri suda çözündüğü için fazla alındığında vücuttan atılıyor. Folik Asit de bir b grubu vitamin

Anladım teşekkür ediyorum. Başına ne geldi onu tam anlayamadım
Bunlar depo vitamin grubu, gebelikte ne gibi bi etkileşime girer bilemiyorum detay cok bilmiyorum.
O üyenin akrabasının çocuğu otizmli idi.
Anneye gebelik te değişik ne gibi şeyler yaptın kullandın vs diye soruluyor araştırılıyor.

Benim vücudun b12 ve folik asit üretmediği halde ki damarlarım tıkanıyor, kan pıhtılaşma hastasıyım. Bana dahi oğlumun gebeliginde çok kullandırtmadı perinatoloji doktoru zararlı vs diye anlatmıştı.
Kesin kullanmam gerekiyordu bana bile haftada iki kez dil altı formu kullandırttılar.

3. Aydan sonra zaten gerekli olan tüm vitaminlerin olduğu takviye kullanacaksınız.

Back
X