• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte devit-3 ampul

bebitoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2020
40
6
36
29
Merhaba kızlar, bugun muayenem vardı kan ve idrar tahlili istedi doktorum 7 haftalık hamileyim b12 ve d vitaminim çok dusuk çıktı d vitaminim 7,48 5 kutu devit-3 300.000 ampul verdi doktorum haftada 1 ampul sizce kullanmalı mıyım bazı yerlerde çok düsük olduğunda kullanılabileceğini bazı yerlerde de toksik olabileceğini okudum kafam karıştı sonuçta doktorum verdi ama bilgisi olan cevaplarsa sevinirim

Valla içmezsen yükselene kadar değerin ilaç vermeye devam ediyorlar doktor verdi sonuçta. Bana da kan değerim düşük diye ekstradan fazla ilaç vermişti ki şükür onun sayesinde normale dönmüştü

Ben de ekstradan günde 2 doz demir ilacı içiyorum ve haftada 1 kez B12 iğnesi vuruluyorum

Ben de ekstradan günde 2 doz demir ilacı içiyorum ve haftada 1 kez B12 iğnesi vuruluyorum
Benim de D vitaminine ek haftada bir kez B12 iğnem var zararlı olsa vermezler heralde diye düşünüyorum ama nette çok bilgi kirliliği var kafa karıştırıyor

Yani doktorunuz kullan demisken bizim burda soylediklerimize mi itimaat edeceksiniz ?
D vitamininiz nerdeyse yok bu cok tehlikeli bir durum bagisiklik sistemi icin ozellikle hamileyken tabikii icin hemen baslayin zaten yuksekselmesi oldukca zaman aliyor.

İnternet bilgi çöplüğüdür. Doktorunuzun verdiği bütün ilaçları kullanın. D vitaminin bir zararı olmaz. Kadınların zaten genelde düşük çıkıyor d vitamini.

Çok düşükse yükleme dozu veriyorlar yani yüksek doz. Haftada 1 kullanacağınız için toksik olmaz. Hergün üst üste içerseniz toksik olur. Doktorunuzun önerisine uymalısınız.

Back