Gebelikte Demir eksikliği

Enisa-

Kızım ^"Oğlum^"Süpriss Yumurtam^":)
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
113
31
13
Kızlar selam hamıle kalmadan 1 ay öncekı tahlıllerımde depomda Demir eksikliği çıkmıştı tedavı olamadan hamıle kaldım cuma günkü kontrolümde doktor bana sadece kan hapı verdı 12 haftam yenı bitti doktora sordum ama meyvelerden sebzelerden al onu ilaç tavsıye etmıyorum dedı vitamin içinde ilaç vermedi sizler 12 haftadan sonra hangı ılacları kullanmaya başladınız benım gıbı depo da demır eksıklıgı olupta hamıle kalan hamişler varmı varsa takvıye yapıldımı merak edıyorum

16.haftadan sonra demir ilacını veriyolar zaten çunku nefes darlığıı ve çarpıntı yapıyor..siz daha erken kullanırsınız muhtemelen.

16.haftadan sonra demir ilacını veriyolar zaten çunku nefes darlığıı ve çarpıntı yapıyor..siz daha erken kullanırsınız muhtemelen.
demir ilacımı nefes darlıgı ve carpıntı yapıyor yoksa demir eksikliğimi
ben hamılelıgımın ılk gununden ıtıbaren nefes darlıgı ve carpıntı yasıyorum okadar sordum doktorlara
kımı normal dedı kımı panık atak var senden oluyor dedı

Demir eksikliği yapıyor canım ilacı değil miden hassassa ilaç biraz dokunuyor o kadar..bende panik atak anksiyete var demirin yani kansızlığın çarpıntısı ve nefes darlığı farklı panik atakta korkarsın ardından çarpıntı gelir..demir eksikliğinde direkt çarpıntı ve tıkanıklık oluyor.

Bu arada evet doktor için normal

ay canım nasıl aydınlattın benı bılemessın yanı korkmadan durduk yere nefes darlıgı carpıntısı yasıyorum
bazen 2 adım yuruyorum yıne carpıntı esıme soyluyorum senden oluyor dıyor doktrlar yanında panık atak dedi birkere
anlatamıyorsun hamıle kaldım kalalı evı temızlıyemıyorum kalkamıyorum bıle hıc halım yok hemen yorulmalar
iyi oldu söylediğin canım çok sağol

Estağfurullah aile hekimine git doktorun daha yazmadıysa aile hekimim sana decavit vitamin ve demir ilacını yazar..daha iyi olursun ama ara ara olacak o nefes darlığı ve çarpıntı hatta son aylar illaki olacak ruhunu ferah tut anne olmak kolay değil kimseye kulak asma

Enisa Merhaba Bende 5+3 günlük Hamileyim benim de demir eksikliğim var ve kan ilacı kullanıyorum Ferblex Fol alıyorum onun dışında vitamin ve folic.. sormak istediğim şu : Sen hamileliğinin kacıncı haftası içmeye başladın sabah akşammı demir hapını alıyorsun

selam canım ben 12 haftamı yenı bıtırdım cuma gunku kontrolumde kan ılacını verdı doktorum ferrum fort
ne demir ilacı verdi nede başka birşey sordum ama beslenerek al ilaçlarla degıl dedi
bende beslenemiyorum bulantılarım cok fazla ve gecmedi yediğimide çıkarıyorum sana erken başlamışlar
vitamin ve demir ilacı sendemi benim gibisin zormu geciyor hamılelıgın 12 haftaya kadar follic kullandım 12 haftada bıraktım ben başka birşey vermediler

benim hamileliğim varla yok arası bişey ne bulantı ne kusma sadece çok çabuk yoruluyorum bide arada kasıklarım ağrıyor 7 yaşında bi kızım var ona gebeyken kanamalı geçmişti 6 ayımda o yüzden crinnon jel kullanıyorum birde bende teraddüt içindeyim bu kadar erken demir takviyesi bebeğe zarar vermezdir inşallah

bnm demırım 3 bn de de çok çarpıntı yapıyor ki aylardır ilaç kullanmama rağmen yükselmiyor

benim çarpıtım yok fakat nefes darlığı çekiyorum sende sanırsın 8 aylık hamileyim doktorlar bişey olmaz diyor da demir ilacına genede ben tedirginim

canım doktor tahlıllerınde ciddi demir eksikliği gördüyse ve depondada yoksa normaldır erken baslaması ama yınede bır arastır derim
hamılelıgının belırtılerı daha baslamaması gayet normal canım benım 9 haftadan sonra baslamıstı kusmalarım bebek canlanınca hıssedılıyor genelde bende oncesınde hıssetmemıstım kalp atımı başlayınca yanı

bnm demırım 3 bn de de çok çarpıntı yapıyor ki aylardır ilaç kullanmama rağmen yükselmiyor
benim depomda hiç yokmuş ve 5yasındakı oglumunda deposunda yokmus benden gecmıs
normalde hamılelıkte demırı bebek depodan alıyormus öyle okudum 12 hafta bıtımındede demır eksıklıgınde takvıye şartmıs ayrıca sadece demır eksıklıgı degıl balık yagı falanda kullanmak lazımmıs yada haftada 1defa balık yememız gerekıyormus bıraz arastırıyorum ben ama yınede yanlısmı bılgı edınıyorum bılemedım
tam emın olmak ıcın yaşadıklarımızı paylaşaım belki zamanında böyle arastırsaydım oglumun deposundada demır eksıklıgı olmazdı doktorların herbırı farklı bırsey soyluyor

Teşekkür ederim canım ben bidaha sorayım doktora Allah sağlıcakla kucağına bebeğini almayı Nasip etsin İnşallah Seninle birlikte tüm Annelerin ve benimde cevaplar için sağolasın hayırlı akşamlar diliyorum

Amin canım hepimizin insallah Hayırlı akşamlar canım

ya bana dr israrla demir onemli deil dio bende demir eksikligi anemisi var hamilelik basinda 7 idi sonra 4 simdi de 3 e dustu kansizlik da var 11 den 8 e dustu kanim en kotu dogum sonrasi kan verilir dio dr ama demirin uzerinde pek de durulmadi yani bu randevumda sorucam ins yesik yaprakli sebzeler yesil mercimek ye dediler bana da olmadi demir kemiricem yani kahve cay yasak bi kere kahve ictim de bayildim yani o derece

canım inan bir doktorun dediğini öteki farklı söyluyor bak ben cuma gunu ıkılı tarama ıcın özel hastaneye gıttım
kontroller yapıldı ense kalınlıgına burun kemıgıne vs vakıldı kanımı verdım geldım
geçe mıgdem kotulestı bugun acıle gıttık serum bulantı ılacı vs taktılar doktor ılac ne kullanıyorsun dedı 12 hafta bıttı ya
bende kan ılacı verdı doktorum dedım ya bız oyle yapmıyoruz dedı
önce bır kan sayımı kan dusukse kan ılacı verıyoruz bızım ıcın vıtamın önemlı dedı bende demır eksıklıgıde var ama doktorum ılac vermedı dedım ben bılemem dedı:) gelırsın bakarız tahlıl vs dedı kendı doktorumda yok vıtamıne gerek yok yok demır tedavısını dogumdan sonra yapttır falan dedı :) yarın bakalım aile hekımıne gıdecem o ne dıcek sende bir arastır derim hepsi bi cins farklı farklı seyer söluyorlar

ben 8. haftada basladım demır hapına, o zamana kadarda folbıol kullandım su an sadece demır hapı alıyorum gunde 2 adet. normalde kan rezervım ıyı ama talasemı tasıyıcısıyım o da kansızlık yapabılıyor malum su an gebelıkten oturu bebekte bızım depolardan beslenıyor , bende bıraz mıde sıkıntısı yapıyor hap ama dayanılmayacak kadar degıl..
vıtamıne gelınce benım yememde bır degısıklık yok, her besın grubunu tuketıyorum su an 11. haftadayım yaklasık 2 kıloda aldım. doktorumda kılo aldıgın ıcın vıtamın vermeyecegım dedı ama demır hapını 9 ay boyunca kullanacagım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…