Gebelikte cinsel ilişki

GEBELİKTE 11. HAFTA CİNSELLİK
Gebeliğin ilk ayları cinsel isteğinizin azaldığı bir dönem olabilir. Gebelikte 11. Hafta cinsellik,Bu süreçte yaşanılan mide bulantısı, yorgunluk, sık sık uyuma isteği, duygu durum değişikliği vb. durumlar anne adayını cinsellikten soğutabilir. Bu durumun nedeni hormonlarda meydana gelen değişimlerdir. Gebeliğin ikinci döneminde normale dönecek, cinsel isteğinizde artış meydana gelecektir.

alıntı

Gebelikte cinsel ilişki yaşamanın bebekte sakatlık oluşmasına veya bebeğin ölümüne neden olabileceği gibi yaygın yanlış bir inanış vardır.
Hamileliğin ilk haftalarında cinsel ilişki düşüğe neden olur mu sorusu, anne baba adaylarını aklını kurcalayan sorular arasında yer alır. Gebelikte cinsel ilişki yaşamanın düşüğe neden olacağı söylentileri sadece kulaktan dolma sözlerden ibarettir. Doktorlar gebelikte herhangi bir sorunun olmadığı durumlarda hamileliğiniz boyunca cinselliği yaşayabileceğinizi belirtirler. Hamileliğinin ilerlemesiyle anne adayı durumuna daha da adapte olmaya başlayacaktır. Bu da cinsel isteğinde artış meydana getirebilir. Eğer her şey normal ise son dört haftaya kadar gebelikte cinsel yaşamınızı aktifleştirmek sizin elinizdedir.

İlişki esnasında rahim kanalınızın mukus tıkaç ile tıkalı olması sperm veya bakterilerin rahim içine geçmesini engeller.
Bu nedenle ilişki sırasında bebeğe herhangi bir temas söz konusu değildir. Bebeğiniz, rahim kasları, amniyon sıvı ve kesesi tarafında korunmaktadır. Gebeliğin birinci döneminde cinsellik de ilişki sırasında zorlama ve derin ilişkiden uzak durulmalıdır. Mukus tıkacı hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Gebeliğiniz ilerledikçe büyüyen karnınız seks pozisyonlarınızda zorlanmanıza neden olabilir.
Gebelilkte cinsel ilişki için doktorunuza danışarak size en uygun pozisyonu bulabilirsiniz. İlişki sırasında karın bölgesine baskı yapılmamalıdır. Eğer vajinada kanama, amniyon suyunun gelmesi, servikal yetmezlik, erken doğum ve düşük ihtimali veya önceki gebeliğinde bu tür sorunları yaşamış olması, plasenta previa gibi durumlar ortaya çıkmışsa o zaman doktorunuz cinsellikten uzak durmanız gerektiğiniz söyleyebilir.

alıntı

Doktorunuz br skntı görmedyse yaplıyor. Bzde br skntı görmemşti aynen devam etmştik :halay:

12. Haftaya kadar yasak dedi. 12. Haftadan sonra sonra nasıl yaparız diye de düşünüyorum. Aldığım geri dönüşlere göre bı sakıncası olmayacak o zaman. Mastürbasyon bu haftada sıkıntı olur mu acaba. Kafamın rahatlaması lazım. Hormonlar tavan😂😂

üniversite çağlarında tıp okuyan bir kızla tanışmıştım gebelikte cinsel ilişki çocuk sağlığına bile iyi gelir demişti ama hiç detaya girip sohbet etmemiştim aklımda onun cümlesi canlandı ne kadar gerçeklik payı vardır bilemem :)

Gebelikte cinsel ilişki nasıl olmalı. Gebelikte mastürbasyon yapan var mı? 11haftalik hamileyim. Malûm hormonlar tavan yaptı
Riskli gebelik olmadığı ve doktor aksini önermediği sürece hiç bir sıkıntı yok. Merak etmeyin. Yapma bence diyenlere de bakmayın. Riskli gebeliğiniz yoksa zaten sıkıntı yok, aksi durumda da dr sizi uyarırdı zaten.

12. Haftaya kadar yasak dedi. 12. Haftadan sonra sonra nasıl yaparız diye de düşünüyorum. Aldığım geri dönüşlere göre bı sakıncası olmayacak o zaman. Mastürbasyon bu haftada sıkıntı olur mu acaba. Kafamın rahatlaması lazım. Hormonlar tavan😂😂

Doktor yasak koymadığı sürece cinsel hayatınız önce nasılsa öyle devam edebilirsiniz tabi karnınız büyüdükçe bazı pozisyonlar imkansız olcak 😁 benim libidom hiç düşmedi 8inci ayıma girdim 😬

Gebelikte cinsel ilişki nasıl olmalı. Gebelikte mastürbasyon yapan var mı? 11haftalik hamileyim. Malûm hormonlar tavan yaptı
Eğer kanamanız, düşük tehdidiniz veya rahiminizle alakalı bir durumunuz yoksa hepsi serbest :halay: Boşuna eziyet çekmeyin.. Doktorum bana hiç yasaklamadı.. Hiç de sorun yaşamadım çok şükür..

Genelde ilk 3 ay yasak diyor doktorlar riski azaltmak açısından.. sonrası serbest :) 11 haftalıkmışsınız, salın gitsin :)

X