Gebelikte çamaşır suyu kokusu

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.523
24.153
Arkadaşlar malum; çamaşır suyunun sağladığı hijyeni hepimiz biliyoruz. Evin genel temizliğinde şaşmadığım tek yardımcımdır. Hamile olunca içgüdüsel olarak daha az haşır neşir olmaya başladım tabii. Ama yine de kirli tuvaleti çamaşİr duyundan başka birşeyle temizleyip dezenfekte etmek neredeyse imkansız. Bir veya iki kere bu işlemi uygularken yoğun çamaşır suyu kokusuna maruz kaldım(anlık).
Daha sonra hiçbirşşey olmadı zehirlenme belirtisi vs.
Zaten içmeden yutmadan direkt olarak sadece anlık kokudan bebek etkilenmez sanmıyorum ama bir de sizlere sormak istedim.
Herhangi bir bilgisi veya yorumu olan varsa yazabilirmi lütfen?
Teşekkürler şimdiden

Ben de bir kere koklamıştım mecburen. Herhangi bir sorun olmadı. Ancak dikkat etmende fayda var. Uzun süre kokuya maruz kalma. Eline değdirmemeye çalış.

Ben de bir kere koklamıştım mecburen. Herhangi bir sorun olmadı. Ancak dikkat etmende fayda var. Uzun süre kokuya maruz kalma. Eline değdirmemeye çalış.

Canim uzun süre degil bir anlik o keskin kokuyu soludum. Sonra zaten burnumu agzimi su ile calkalayip cama ciktim. Elimi az da olsa sürsem bile hemen bol su ile yikiyorum ve evet uzak durmakta fayda var elbette ki..

walla kızlar bu konuda ben kendimi tutamıyorum bulaşık yıkarken bile çamaşır suyu cif karıştırıyorum lavaboyu yapmak için temizlik desen yine öyle şimdiye kadar bi zararını görmedim ama yine de insanın içinde tereddür oluyor napim içime sinmiyor öbür türlüde

bu konu benimde çok kafamı karıştırıyor.
görümcem geçenlerde benim banyomu temizlemeye kalkmış.
bir litre porçözle çamaşır suyunu karıştırmış kapıyıda kapatmış girmiş içeri
kokusu dışarıya kadar geliyordu açtım bi baktım napıyosun burda ölceksin dedim yok çıkmadı.
sonrada sabaha kadar zehirlenecek gibi soludu. yemek yiyemedi. baygın baygın baktı.
bende haliyle onunla konuşurken anlık etkilendim ve o koku günlerce banyomdan çıkmadı.
temizlik güzel birşey illaki yapılırda. hamile bi insanım o kadar fazla porçöze çamaşır suyuna ne gerek var. hem kendi ölecek gibi oldu hemde beni korkuttu.

Ah canim insan kemdini tutamiyo ki. Hamileyiz iki kere sorumluyuz ama kadinlik cok hassas bir denge. Biz alismisiz pislige tahammul edemiyoruz ki.. Yinede karistirip fazla solumamak mümkün oldugunca havadar ortmalarda yapmak lazim.. Eldivensiz yaptigim da oluyor bazen. O kafa karistirici iste

Ah yahu o da fena yapmis. Temizlik guzel bisey elbette ki ama İkisini karistirmak resmen zehir gibi olmustur. Hamile degilken bile ben duramiyodum o kokuda.. İnsallah bi sey olmamistir kadincagaza.. Sen nasilsin iyi misin? Off dikkat etmemiz lazim canim vallahi..:44:

çamaşır suyu çok zor durulanıyor insanın elleri bile yağlı gibi defalarca yıkıyorsun ki çıksın,bulaşıklarda kullanmak iyi değil bence alışkanlık yapıyor her bulaşıkta sonra.kullanmayın çok kokan yemekler yada sararmış bulaşıkta tamam da diğer türlü yazık ya.domestos daha çabuk durulanıyor sanki bulaşıkta onu tercih etmek daha mantıklı bence.ben de hamileyim ve açık deterjan satıyoruz dükkanda.düşünün ki dükkandaki metal eşyalar paslanır gibi oluyor.deterjan aldığımız firma dükkanın içinde olduğu için deterjan yapıyor diyor.düşünün bedenimize nasıl zarar veriyoruzdur solurken ellerken...en aza indirgemeye çalışın ben öyle yapıyorum yumoşu falan bile nadir kullanıyorum artık..

o hamile değil canım da bana dokunmuştu bir anlık. ama iyiyim çok şükür o kadar etkilenmedim.

Sanirim bizim gösterdigimiz bu fazlaca dikkat ve özeni en iyi bizler anlariz baska kimse bilemez. Annelik beraberinde cesitli sorumluluklar da getiriyor ve bunlarin en basta geleni yavrumuzun sagligi. Birsey olmayacaksa da kafaya takiyor uzerinde kirk kere düsünüyoruz.. Senin isin de zor canim. Aralarda dükkandan disari cikip bolca oksijen cek icinde. Herseyin agzi kapaliysa sorun olmaz ama insan yine de endise ediyor tabiki. Allah saglikla kucagimiza almayi nasip eder insallah

Iyi gunler. Yazinizi okuyunca yazmak istedim. Bayram teemizligi diye bilincsizce camasir suyu kullandm. Tum gun ellerim ve boyun bolgem yandi resmen. Su an 5 aylik hamileyim bebege zarar olmusmudur diye cok korkuyorum. Sizde hamileyken kullanmisiniz. Ne yappabilirim? Bebeginiz saglikli mi? Simdiden sagolun

Son düzenleme:

Iyi gunler. Yazinizi okuyunca yazmak istedim. Bayram temizlgi diye camasir suyunu bilincsizce kullandim. Tam gun ellerim ve boyun bolgem yandi resmen. Su an 5 aylik hamileyim. Bebegime birsey olmusmudur diye cok endiseliym. Bir kere kullanmakla birsey olur mu? Ama cok etklendim kokusundan cildim de yandi. Ne yapacam bilemiyorum.

Canim.bebek.gayet saglikli zarari olmuyomus sadece bizim.cigerlerimiz etkilenirmis bende evham.yapip cok takmistim.ama. hic bisey olmadi canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canim.bebek.gayet saglikli zarari olmuyomus sadece bizim.cigerlerimiz etkilenirmis bende evham.yapip cok takmistim.ama. hic bisey olmadi canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

arkadaslar bugun ayni hatayi bende yaptim. once cif camasir suyu lavabolari temizledim.sonra kucuk banyom vardi oldukca dar. camasir suyu cif ve kirec cozucu doktum bir suru temizlemek icin tum evi cok kotu koku sardi. dedim hemen yukayim girdim ama nefes zor aliniyo 3-4 dak. durdum.sonra biraktim ama suan icim icimi yiyo. 7 haftam yeni doldu. zaten zor hamile kaldim. bisey olmaz degilmi. bende bisey yok ama bebegede bisey olmamistir insallah

bende evde bazı yemek kokularına dayanamıyorum mesela yumurta kokusuna özellikle tavayı yıkarken domestos dökıüyorum zararı var mıdır bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla internette bebeğe değilde anneye zararı varmış tabi internetten öğrendiğim bu ama ilk fırsatta doktoruma soracağım

Sakın bir daha bu kadar kimyasali karıştırma daha onceden yaptığım için biliyorum çok kötü zehir gibi aman haa..hele kireç çözücü por cöz mu ,temiz yapıyor ama kullanma hepsini birşey olmamıştir inşallah

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Kızlar klozete çamaşır suyu sıkmıştım yoğun miktarda suyla giderdim ama koku vardı etrafta alt taraftan Bi zararı olur mu bebeğim

Arkadaşlar, doktorum çamaşır suyunu eve bile sokma diyor, siz mutfaktaki kap kacağı yıkamaktan bahsediyorsunuz, delirdiniz mi yahu? Kendinizi ve ailenizi kanser etmek istiyorsanız siz bilirsiniz tabi ama, yapmayın etmeyin. Hakikatten eğitim şart. Lütfen okuyun;
Tüm dünya genelinde ve ülkemizde büyük bir çılgınlıkla tüketilen çamaşır suyu ev hanımlarının mükemmel bir temizlik için vazgeçemediği temizlik maddeleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Özellikle klozet temizliği başta olmak üzere çamaşır, bulaşık ve genel temizlik alanlarında kullanılarak mikropların yok olması ve iyi bir şekilde temizlenmesi için tüketilen çamaşır suları bunların yanı sıra tehlikeli kimyasal maddeler içerdiklerinden dolayı insan sağlığını önemli ölçüde tehdit etmektedir.
Çamaşır suyu katkılı temizlik maddelerinin kullanımı sonrasında kloroform ve karbon tetraklorür adı verilen maddeler kolaylıkla açığa çıkmaktadır. Bu zehirli maddelerin ise özellikle kanser riskini artırabileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Çamaşır suyu katkılı ürünlerin özellikle kireç çözücü ve tuz ruhu gibi güçlü temizlik maddeleriyle birlikte kullanılması sonucunda klor amin ve klor gazının açığa çıkarak kullanılan ortamın oksijenini engelleyerek kişileri nefes alamaz bir ortamda bırakıyor. İnsan sağlığı için oldukça zararlı bu tür maddelerin aşırı derecede teneffüs edilmesi sonucunda akciğer ve solunum sisteminde önemli ölçülerde hasara neden olabilmektedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…