gebelikte baş dönmesi

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
kızlar şuan 30 haftanın içindeyim,gebeliğim boyunca hiç baş dönmesi yaşamamıştım taki son 2-3 güne kadar,bir sabah gözümü bir açtım duvarlar dönüyor acil hemen doktora gittik kan testi yapıldı tansiyona bakıldı bişey çıkmadı,bugün evi temizliyordum yine başım döndü korkuyorum niye döner ki,birde panik atak var bende şimdi sanki sürekli dönecek diye tetikte bekliyorum
sizlerinde zaman zaman başınız dönüyormu ,ne olur yorumlarınızı esirgemeyin benden..

kızlar şuan 30 haftanın içindeyim,gebeliğim boyunca hiç baş dönmesi yaşamamıştım taki son 2-3 güne kadar,bir sabah gözümü bir açtım duvarlar dönüyor acil hemen doktora gittik kan testi yapıldı tansiyona bakıldı bişey çıkmadı,bugün evi temizliyordum yine başım döndü korkuyorum niye döner ki,birde panik atak var bende şimdi sanki sürekli dönecek diye tetikte bekliyorum
sizlerinde zaman zaman başınız dönüyormu ,ne olur yorumlarınızı esirgemeyin benden..

Evet benim de başım dönüyor ama çok şiddetli değil.Baş dönmesi hamileikte normaldir zaten.Çok endişelenme.Sadece evde tekken duşa falan girme.Karnın da baya büyümüştür.
Bu da bir siteden alıntı :

Gebelikte rahmin fazla büyümesine bağlı rahime giden kan miktarı artar ve bundan dolayı beyin gibi diğer organlara anlık olarak kan pompalanmasında bir güçlük oluşabilir, bu da baş dönmesi veya bayılma hissine neden olabilir. Ayrıca büyüyen rahmin annenin kan damarları üzerine bası yapması da göz kararması, baş dönmesi ve bayılma hissine sebep olabilir. Baş dönmesi yatar veya oturur durumda iken ayağa kalkma sırasında olabilir buna durumsal kan basıncı düşüklüğü (postural hipotansiyon) denir. Kan basıncının hızla düşmesi sonucu birdenbire beyine daha az kan gitmesi bu duruma neden olur. Bu duruma engel olmak için çok yavaş ve dikkatli ayağa kalkmalısınız.

canım bende bugün 11+1 oldum ve bu sabaha kadar hiç böyle bir şey görmedim yataktan kalktım ve lavaboya gidene kadar döndü ve durmadı gözlerimi kapattım ve eşime seslendim hala dönüyordu ve miğdem bulandı kustum beni yatağıma götürdü 2 dakika kadar durdu ve ben uzanınca tekrar duvarlar hızla dönmeye başladı ve ben gözümü açamıyordum sabit bir noktaya bakamıyorum ki gene kustum ve şimdi daha iyiyim bende çok korktum ilk kez böyle şiddetti yaşıyordum bugün doktora gideceğim bakalım ne diyece hayırlısı ile kucağımıza almamızı nasib etsi Allahım inşallah..

Back
X