Gebelikte ani korku bebeğe zarar verir mi, çok endişe ediyorum fikri olanlar yardım edebilir mi ?

ciceksibiri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2024
82
47
30
Merhaba arkadaşlar çok acil yardıma ihtiyacım var
5+6 haftalık hamileyim , bugün bi nişan sonrası köy kutlamasında hiç beklemediğim anda tüfekler atılmaya başlandı ve çok ama çok korktum çığlık attım eşime dursunlar diye bağırdım sonra durdular eve geçtim ben ama aklım hep ya bi şey olduysa diye düşünüyor. Salı günü kendi tüp bebek doktorumda randevum var ama yarın başka bi doktora gidip baktırayım diyorum bi şey varsa belki müdahale edilir salıya kadar beklemiyim.

İlk sorum bu derece ani korku bebeğe zarar verir mi ?
İkinci korkum hem yarın başka bi doktora hem Salı günü kendi doktoruma vajinal ultrason yaptıracağım bu zarar verir mi ?

Sanmıyorum bişey olacağını ama leke falan olursa gidin. Zaten salıya randevunuz varmış. Ben hamileyken bıçaklı saldırının ortasında kalmıştım çok korkmustum sonrasında korkuyls kosmustum baya. Bişey olmadı o zaman. Bır kerede köpekler kovalamıstı korkmustum. Doktor bısey olmaz demıstı bende endıseyle gıtmıstm. İçiniz rahatlasın diye söylüyorum stres yapmayın. Anlık korkudan daha çok stres zarar verir.
Vajinal ultrason bebege zarar vermez. Verecek olsa drlar zaten yapmaz.Defalarca vajınal bakıldı benım gebelıklerımde. Bebege kadar ulaşmıyor merak etmeyin.

Vajinal ultrason hakkında bende öyle düşünüyorum sadece iki gün üst üste olunca zarar olur mu diye düşündüm.
Biraz bebeği zor bulduğumuz için çok endişeliyim tüp bebek süreci ilki başarısız oldu bu sefer ise bi şey olacak diye çok korkuyorum bu da üzerine tuz biber oldu. Sizde çok zor şeyler yaşamışsınız Rabbim korumuş. Benim lekem olmadı şu ana kadar ama inşallah olmaz. Yarın kendi tüp bebek doktoruma bir sorayım en iyisi belki gerek yok der

Kız yok ne olacak. Hamilelikte o aşırı korkma olayı herkeste oluyor bence. Ben de ilk aylarda her şeyden korkup sıçrıyordum hatta rüyamdan fırlayarak uyanıyordum bir şey olmadı

Ultrasonun zararı olmaz doktor zaten gerektiği sekılde bakar. Bende yıllar sonra kavustum anlıyorum endişenizı. İlk gebeliğimde korkular yasadım böyle ama onlar zarar vermedı ben cok sonra baska bı sebeble kaybettım onu. Daha yeni doğum yaptım dıger bebegıme bu gebelıgımde de korkular yasadıgım oldu şükür kucagımda şimdi yavrum. İnşallah sizde kavusursunuz bebegınıze saglıkla. Siz sorun yine içiniz rahat etsin ama kaygıyla uyumayın. Bebek düzgün yerlesmısse saglıkla tutunma olduysa yani bısey olmaz. Saglıksız gebelık olusunca agır kaldırma, düşme , korku vs bahanesı olur ama onlar sebep olmaz. Sakin kalın salı gün kalp atısını duyarsınız umarım.

Çok teşekkür ederim gerçekten sayenizde içime su serpildi bu saat oldu uyuyamamıştım. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim amin inşallah İnşallah bize de nasip olur sağlıkla kucağımıza almak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…