Gebelikte anemi ve beta hcg

sylviaRose

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2024
39
4
21
Merhabalar sırf merak ettiğim için 10+6 da beta hcg yaptırmıstım öylesine 43.411,0 çıktı mide bulantısının nedeni yüksek beta olabilir mi çünkü kansızlıgım var ve 11+3 deyim bugun hala gecmedi kan ilacı da doktor mide bulantısı gecmeden yazmıyor ben yine de sağlık ocağına gidip yazdırdım çünkü demir rezervlerim de çok çok düşüktü doktor beta düşmeye başlayınca mide bulantısı gecmeye baslar dedi o zaman kullan mutlaka dedi internetten baktım bazen tüm gebelik boyunca bulantı kusma devam eder yazıyordu bazı yerlerde ise 12. Haftadan sonra beta düşmeye baslar mide bulantısı gecer diyolardı gecmezse ne yapacagım yine de gecmese içeyim mi ilacı

Hamilelikte mide bulanmasi normal degil mi? Benim 12. Haftadan sonra pek kalmamisti ama tabi bunyeye gore degisir bazi arkadaslarimin 6-7 aylik olana kadar surmus.Ayrica 12. Haftadan sonra da mide bulantisi oluyodu ara ara.
Kan ilaci ve demir ayni sey degil mi zaten? Degerlerin dusuk ciktiysa doktor iç demedi mi bu nasil doktor anlamadim

Mide bulantın gecince iç dedi daha kötüleştirir ilac dedi bende dogustan anemi var zaten hamilelikte hem anemi hemde demir rezervlerim çok düşmüş ilaç kullanmam lazım ama doktor mide bulantısı gecince iç diyor sizce bekleyeyim mi içeyim mi cidden ilaç çok çok kötüleştirir mi durumu?

Bence yazdigi ilaca da bağlı. Benim 26 haftalik olana kadar hic degerime bakilmadi. O zaman kan ilaci kullanmaya baslamistim ve verdigi ilac gercekten mide bulantisi yapiyodu. Ayni gebelik haftasindaki arkadasimda hic bulanti falan yapmiyomus baska bir hap kullaniyodu.
Bence mide bulantisini geçmesini bekleme gecmeyebilir. Eger degerlerin dusukse kullanmaya başla baktin daha kotu yapti baska bir ilac yazdir onu dene istersen

İlac verdi haftaya bulantıların azalır basla dedi ferrum ilacını verdi günde 1 tablet ac karnına ama bulatı gecmesse de içeyim mi sonucta demir eksikliği bebegin gelisimini etkiler diye korkuyorum sırf midem bulanmasın diye bebegime zarar vermek istemiyorum

Mide bulantisinin tamamen gecmesini bekleme ama azalir bence. 1 hafta kalmis bekle istersen, gecmezse zaten her turlu iceceksin. 1 hafta beklemekle sorun olmaz bence. Anemi degilim ama ta 26da kullanmaya başladım bir sorun olmadı şükür

Tamam teşekkür ederim o 1 haftada bile gelisme geriliği olur diye korkuyordum ilk gebelik olunca ne olcagını tam bilemiyorsun iste o yüzden sormak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…