Hadi size moral olsun. Ben 123 kilo ile hamile kaldım. Herhalde 5 . ayda yatarım yürüyemem falan diye düşünmüştüm. Ama hiç öyle olmadı. Süper bir doktorum, süper bir diyetisyenim vardı. İlk 3 ay 7 kilo verdim ama tabi bebeğin ihtiyaçlarını diyetisyenim ayarladı. 2. Üç ay kilo almadım. Son 3 ay 10 kilo aldım ama korkunç ödem vardı. Cidden çok şiştim özellikle son 2 ay. Doğumda 6 kilo verdim. Sezeryan olduğu için ödem biraz geç gitti. Bebek 1 aylıkken 11 kilo vermiştim. Kilolu hamileysen normal doğum için dua edeceksin. Yoksa benim gibi karın yağlarında nekroz olur, oluk oluk iltihap akar. Ama çaremiz yoktu küçük hanım 39 haftalıkken doğdu daha doğrusu aldılar ve 4040 gr dı. Son ay bebek iri olduğu ve hava sıcak olduğu için zorlandım ama 38. Haftanın sonuna kadar tam mesai çalıştım. Diş hekimiyim günde 20-25 hasta bakıyordum. Sabah 10 dan akşam 8-9 hep çalıştım. Korkma rahat ol. Ama hormonlarını aylık mutlaka takip et. Benimki plansızı geç yasak gebelikti resmen. Endokrinden hamile kalmayın demişti doktorum. İlaçla korunmama rağmen gebe kaldım. İlk 5 ay bebeğin özürü var mı kolu bacağı kalbi beyni norml mi diye takip ettik. 5. Aydan sonra doğuracağım kesinleşti. Tiroid gerçekten önemli bir hormon ve hamilelikte ilacınız yeterli gelmeyebiliyor.