• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebeliklte 7,5 saat çalışma

muallaa

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2024
126
87
13
31
Merhaba
Özel bir şirkette çalışıyorum. Gebe çalışan 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz diye biliyorum. Özel şirketlerde de bu uygulama var mı ? Kullanan arkadaşlar aydınlatabilir mi ?

Merhabalar
yaptığınız işe göre değişiyor diye biliyorum. ben oturarak çalıştığım için 9 saat çalışıyorum.
ama işiniz ayaktaysa talep edebilirsiniz

İşim oturarak genelde. Teşekkürler cevap için.
bu arada benim dediğim şey kanunda yazan bir şey değil. kanunda 7,5 saatten fazla çalışamaz diyor. oturarak ayakta demiyor.
ama özel sektör malum
yinede şansınızı deneyin
her özel sektör işyeri aynı değil

bu arada benim dediğim şey kanunda yazan bir şey değil. kanunda 7,5 saatten fazla çalışamaz diyor. oturarak ayakta demiyor.
ama özel sektör malum
yinede şansınızı deneyin
her özel sektör işyeri aynı değil

Bizim şirketin de hiç böyle biz izin vereceğini sanmıyorum aslında ama şansımı deneyeceğim yine de :)

Merhaba
Özel bir şirkette çalışıyorum. Gebe çalışan 7,5 saatten fazla çalıştırılamaz diye biliyorum. Özel şirketlerde de bu uygulama var mı ? Kullanan arkadaşlar aydınlatabilir mi ?
Kanunen 7,5 saat den fazla çalıştıramazlar .Ama tabi özel sektör işveren işçi arasında farklılıklar oluyor cumartesi çalışmamak için filan 1 saat fazla çalışanlar var tabi hamileliğin hangi haftada olduğunda önemli benim mesai 8 -17.00 mesala ben sabah 9 doğru gelip trafiğe kalmamak için 7,30 çıkıyorum ama tabi ağırlaşınca ne olur bilmiyorum

Bazı firmalar 45 saati tamamlamak için cumartesi de çalıştırıyormuş. Biz cumartesi günü çalışmıyoruz normalde. Ben 45 saati tamamlamamış oluyorum ama kanun varsa vermek zorundalar o zaman.

Back