• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliklerimde sıkınti var . Ne yapmam gerek bilemiyorum

Vera tilly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2025
25
0
1
32
Merhaba hanımlar..
Aslında ben gebelik bölümünde açmıştım konu ama hiç bir dönüş alamadım.
Şöyle ki iki tane kızım var . Sagliklilar çok şükür. Biz üçüncü çocugumuzda olsun istedik . Fakat üçüncü gebeligimde trizomi 21 olduğu için 16. Haftada düşük yaşadım . Aradan 1 buçuk yıl geçti ve tekrar hamileyim 8. haftadayim şuan. Yine aksilikler peşimizi bırakmadı. Bilmiyorum vardır bunda da bı hayır ama üzülüyorum. Bu gebeligimde 4 haftalıkken hastaneye gittiğimde kesenin oluştuğunu çok küçük olduğunu söylediler. Sonraki hafta tekrar aynı şeyleri söylediler. 6+6 haftalıkken başka hastaneye gittim. Kesenin oluştuğunu sağlıklı gebelik olduğunu sıkınti olmadığını söyledi. Çok sevinmiştim fakat kısa sürdü. Bugün kalp sesini dinlemek için gittiğimde kesede bozukluk meydana geldiğini söylediler. Düşük riski olduğunu kalbini dinlemek için çok küçük olduğunu söylediler. Salı günü tekrar gel son kez bakalım dediler. Böyle olup sonra düzelen var mı ? Bilmiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Biraz dertleşmek istedim .

Sanırım erken ya, daha 6 haftalıksınız. Gelecek hafta kalp atışı da duyarsınız diye düşünüyorum arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla. Hatta 8.haftada falan daha net duyanlar var, kese şekli bozul diyip gelecek hafta düzelen var. Eğer gelecek hafta duymazsanız kalbi, bir de perinatoloğa gidin onların cihazları daha gelişmiş oluyor

Ben de 7. Haftada düşük yaptım. O kadar kötüyüm ki. Hamilelik aklımın ucundan bile geçmiyordu. Korunurken sürpriz oldu. Başta çok korktum hatta bu sorumluluğu kaldıramam diye istemedim. Dua saatine denk geldi derler ya öyle oldu herhalde. Tam alışmışken, onun için heyecanlanırken bıraktı beni. Psikolojim berbat durumda. Bi iyiyim bi kötüyüm. Çocuk sahibi olmak istemiyorken şimdi ya hiç çocuğum olmazsa diye korkuyorum. Ultrason fotoğrafındaki minik noktaya bakarak dakikalarca ağlıyorum. Benzer konu olunca biraz içimi dökmek istedim. Umarım tez zamanda dilediğiniz gibi olur her şey.

Eğer olumsuz sonuçlanırsa gen testi yaptırın. Genetik nir problem çıkarsa tüp bebeğe yönlendiriyorlar

Merhaba hanımlar..
Şöyle ki iki tane kızım var . Sagliklilar çok şükür. Biz üçüncü çocugumuzda olsun istedik . Fakat üçüncü gebeligimde trizomi 21 olduğu için 16. Haftada düşük yaşadım . Aradan 1 buçuk yıl geçti ve tekrar hamileyim 8. haftadayim şuan. Yine aksilikler peşimizi bırakmadı. Bilmiyorum vardır bunda da bı hayır ama üzülüyorum. Bu gebeligimde 4 haftalıkken hastaneye gittiğimde kesenin oluştuğunu çok küçük olduğunu söylediler. Sonraki hafta tekrar aynı şeyleri söylediler. 6+6 haftalıkken başka hastaneye gittim. Kesenin oluştuğunu sağlıklı gebelik olduğunu sıkınti olmadığını söyledi. Çok sevinmiştim fakat kısa sürdü. Bugün kalp sesini dinlemek için gittiğimde kesede bozukluk meydana geldiğini söylediler. Düşük riski olduğunu kalbini dinlemek için çok küçük olduğunu söylediler. Salı günü tekrar gel son kez bakalım dediler. Böyle olup sonra düzelen var mı ? Bilmiyorum. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Biraz dertleşmek istedim .
Hayırlısı tabi , benim bir arkadaşım benzer şey yaşadı hatta doktor bu hafta da kalp sesi duyamazsan kürtaj olman lazım demiş. Kızı bir buçuk yasında şuan. Güzel haber olur inş elinizden gelen özeni gösterdikten sonra bir hikmeti vardır herşeyin siz kendinizi strese sokmayın

Merhaba hanımlar..
Genetik testleri yaptırın doktorunuz sizi yönlendircektir muhtemelen genetik sorunu var belli ki bu yüzden sorun yaşıyosunuz. Daha önceki kayıptan hemen sonra genetik test hiç vermediniz mi eşinizle birlikte ?

Çok zor bı durum bende şuan öyle düşünüyorum sanırım birdaha bebeğim olmucak. İki tane kızım var ama bu bebek isteği başka bişey sanirim

Böyle şeyler yaşayanları ve olumlu şeyler duyunca daha çok umitleniyorum. Yani 10 gün önce kese çok iyiyken şimdi bozulmus olması biraz etkiledi beni . Korkuyorum sanirin

Benim köşemde bozuktu baya bir süre korkuttular dış gebelik olabilir boş gebelik olabilir kese bozuk görünüyor diye.Ama kesenin şekli öyleymiş gittiğim doktor rahatlamıştı beni kalp atisinida 9. Haftada duymustuk şu an 11 yaşında çok sukur.moralinizi bozmayın hakkınızda hayırlısı olsun insallah

Genetik testleri yaptırın doktorunuz sizi yönlendircektir muhtemelen genetik sorunu var belli ki bu yüzden sorun yaşıyosunuz. Daha önceki kayıptan hemen sonra genetik test hiç vermediniz mi eşinizle birlikte ?
2 çocuğu daha var, nasıl genetik oluyor? Yani cahilliğime verin ama sağlıklı gebeliklerden sonra da genetik bozukluk çıkıyor mu?

2 çocuğu daha var, nasıl genetik oluyor? Yani cahilliğime verin ama sağlıklı gebeliklerden sonra da genetik bozukluk çıkıyor mu?
Evet çıkabiliyor bir arkadaşımın 10 yaşında kızı var daha sonra hiç gebe kalamama nedeniyle tüp bebek yaptı her hamile kaldığında düşük oldu 4-5 kez sonrasında genetik sorun olduğu ortaya çıktı bu yüzden düşüklerin olduğunu söyledi doktoru. Mutlaka araştırılmalı

Ay gerçekten çok mutlu oluyorum böyle mesajlar görünce. İnşaallah benim bebeğimede dogmayi nasip eder Allah'ım .

Back
X