Doktor Bey,
Polikistikoverliyim.Adetlerim çok düzensiz.45-50 günde bir adet oluyorum.Son adet tarihim 5 Eylül.
3 hafta önce evde gebelik testi yaptım,pozitif çıkınca dr'a gittim.Kan testi yapıldı,burada değerim 3568 çıktı.Keseyi gördük,7 mm'ydi.Dr,kanama var,düşük tehlikesi mevcut dedi.Herhangi bir ilaç vermedi.Vereceğim ilaçlar ancak düşmeyi geciktirir dedi,istirahat de vermedi.
1 hafta sonra gittiğimde kese 17 mm oldu.Yolk sac olduğunu söyledi.Ancak daha yoğun kanamam varmış kesenin çevresinde,bu yüzden 4 gün sonra yeniden çağırdı.Bu sefer gittiğimde de kesenin hiç büyümediğini,tahliye edilmesi gerektiğini , zaten büyük bir ihtimalle düşüğün kendiliğinden Bayram'da gerçekleşeceğini söyledi.
Ertesi gün 2. bir doktorun tavsiyesini almak istedim ve gittim.
Vajinal ultrasonla bakıldı,şunlar yazıyordu raporda :
Uterus anntevert orta hattadır.
Uterus boyutları gebeliğe bağlı artmıştır.
Ortalama çapı 16 mm.(5 hafta 6 gün) ölçülen düzgün konturlu gestasyonel kese izlenmiş olup içinde düzgün konturlu yolk sak izlenmiştir.Embriyo bu aşamada izlenememiştir.
Üst düzlemde endometrial kavite içinde 12x47x2 mm boyutlarında sıvı ekosu izlenmiştir.
Bilateral overler normaldir.Douglas normaldir.
Gebeliği öğrendiğimden beri (3 hafta) ne bir kanamam,ne bir ağrım var.Hatta yavaş yavak bulantı ve tiksintilerim başladı.
Gittiğim dr'a göre kese büyümüyor ve hemen kürtaj olmam en doğrusu.Siz bu durumda beklememi önerir misiniz? Ben kendimi en kötüye hazırlamış durumdayım.
Kusura bakmayın,çok uzun oldu,sizin verdiğiniz cevapları düzenli olarak okuyorum ,tecrübenize dayanarak vereceğiniz tavsiye benim için değerli olacaktır.
Şimdiden teşekkürler.