merhabalar hocam,sorum biraz uzun;umarım çok vaktinizi almam.yardımınıza çok ihtiyacım var.vaktinizi aldığım için özür dilerim.31 yaşındayım 1;5 yıllık evliyim.hamileliğimin.5.haftasında lekelenmem oldu . 11 haftada çok yoğun bir kanama geçirdim ve hastanede yattım.ve nohuttan biraz küçük servikal polip alındı.ama uyuşturma yakma olmadı (ki uygulama böyle midir) kanamam 1 haftadır hala sürüyor.ayrıca doktorum ultrasonla baktı ve rahmin üstten çökük olduğunu, bikornuat uterus olduğunu söyledi.düşük tehlikem ve erken doğum riskim olduğunu bu kanamanın plesantadan da olabileceğini söyledi .başka sebepten çekildiğim 1 yıl önceki mr raporuna baktı.”burda bikornuat uterus tanısı yok” dedi .raporda yazılanları aktarıyorum;
uterus homojen yapıda ve normal büyüklükte izlenmektedir,uterus sola deviye izlenmektedir.endometrial çapı normal boyutlardadır.
Her iki over normal boyut ve konumda olup her ikisi içinde foliküllere ait kistik yapılar izlenmiştir.postkontras incelemede tarif edilen dominant folikül kontras tutulumu izlenmiştir.
Douglasta minimal serbest sıvı izlenmiştir
mesane düzgün konturlu olup ,intrarüminal patoloji izlenmemiştir
fakat raporun sonuna el yazısıyla “uterus arka duvarı konturları düzensiz” notu düşülmüştü.
Yine daha önceki bir ultrason sonucumda ise “ uterus 18x28x49mm boyutlarında olup,parankim ekojenitesi normaldir.endometrium çift duvar kalınlığı 4mm dir.her iki over boyut ve görünümü normaldir” yazıyor.
1 yıl önceki mr raporu ve ultrason fikir verebilir mi?ayrıca doktorum bu zaten riskli bir gebeliğimin olduğunu bu haftalarda böyle bir kanamanın ilerde daha fazla olacağını söyledi gebeliğin devamı için yüzde 50 şanş verdi.ilaçlar önerdi. Siz bu sonuçlardan nasıl bir çıkarımda bulunuyorsunuz?,bikornuat uterus olsa mrda çıkmaz mıydı,ultrasonda bikornuat uterus kesin farkedilir mi?böyle durumda olup da bebek dünyaya getiren örnekler var mı?gebeliğin devam şansı nedir,belirttiğim gibi kanamam hala leke leke var,içerde aktif kanama yok dedi doktorum ;bu kanama sadece polip alınması kaynaklı olabilir mi kanamam ne zaman sonlanır. Ben bu aşamada ne yapmalıyım ;işi şansa mı bırakmalıyım doktorumu mu değiştirmeliyim .kanama varken işime devam etmeli miyim?vaktinizi aldığım için çok özür dilerim.şimdiden çok teşekkür ederim.
tanıları ne olursa olsun tüm kanaması olan gebelerime aynı şeyi sölüyorum. "bebeğin iyi, kalp atımları var" "endişelenme".... Sorduğunuz sorunun yanıtını ancak medyum veya falcı bilebilir. Bana göre diğer hastalarım gibi siz de zamanında sağlıklı doğum yapacaksınız. Benim dileğim bu...