Gebelikle ilgili bilinmesi gerekenler

iamelfo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2024
32
6
28
Arkadaşlar merhabalar ilk gebeliğim ve neler yapmam gerekli vs bilmiyorum doktor bir folik asit verdi negenesis markası tavsiye eder misiniz yada önerebileceğiniz farklı bir marka var mıdır? Ve ben çok kahve tüketen biriyim 1 fincan türk kahvesi çok problem yaratır mı tamamen keseyim mi nelere dikkat etmeliyim ve bulantı az olması yada daha kolay atlatmak için neler yapmalıyım bugün biraz bulantı yaşadım henüz ilaç alamdım onun için ve o ilacı kullanmak mantıklımı bilgilendirirseniz çok sevinirim. :)

Oncelikle ilac, vitamin, takviye konusunda doktorunuz ne diyorsa onu yapin kimseden tavsiye istemeyin. Yan etki yasarsaniz, midenize dokunursa vs bunu doktorunuza belirtin degistirmesini rica edin lutfen kimseden ben bunu iciyorum mideme dokunmuyor diye tavsiye almayin.

Kahve ben de cok severim gebeligimin basindan beri gunde 1 turk kahvesi 1 nescafe seklinde devam ediyorum doktorumun izin verdigi miktar bu. Siz yine de bunu da kendi doktorunuza danisin.

Bulantiniz cok fazlaysa o malum ilaci kullanmanizda bir sakinca yok bence ama gununuzu zehir etmeyen bulantilarda gerek goremedim.

Agri kesici, mide yanmasi icin doktorunuzun onerdigi ilaclari kullanmaktan cekinmeyin. Gerekirse antibiyotik kullanimi da oldugu icin gebelikte dr onerisinde ilac kullanimina bu kadar ocu gozuyle bakmayin. Mide yanmalarimdan dolayi haftada 1 sise gaviscon bitiriyorum heralde.

Rahat bir surec diliyorum, hamilelik bir hastalik degildir bunun bilincinde olup tadini cikarin

Balık yağı kullanın mutlaka. Bol bol yürüyüş fotograf çekinmek ve uyumak. Bebeğinizi sevin onunla konuşun. Kendizi ayna karşısında sevin. Dinlediğiniz şarkıları bebek dogunca açın bir daha duysun bakın nasıl tepkiler veriyor.

Çok teşekkür ederim. Yarın doktorumla detaylı bir konuşma yapıcam burada bir şeyler okudukça etkileniyorum sanırım boş gebelik olabiliyormuş kalbi atmıyormuş dış gebelik falan psikolojik etkilendim yorumunuz iyi geldi teşekkürler

Çok teşekkür ederim dikkate alacağım tavsiyelerinizi

Hayırlı olsun beybi
Avokado ceviz kaşar peyniri bol bol tüket bol dinlenme doktorun verdiği ilaçları eksiksiz kullan Folik asit için bir şey diyemiyorum doktor ne dediyse o ağırlık kaldırma ani hareketler yapma bol bol yürüyüş

Aşırı bulantın olmadıkça tuzlu kraker leblebi tüket bence eğer tıkıyorsa yanında kefir ile çok güzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…