gebelikde kefir

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?

* Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.

* Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

* Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.

* Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.

* Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.

* Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.

* Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

* Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.

ben hamile kalmadan önce tüketiyordum.. hamilelikten sonrada druma sordum içebiliyorsan ne mutlu sana tuketebilirsin birsakıncası yok dedi..tabi tamamen tercih meselesi ama dr ok derse neden içilmesinki..

icerisinde cok az bi oranda alkol iceriyor 100 ml de yuzde1 ne biliyim alkol cok az derecede bulunuyormus ama sonucda alkol zarali bisey ama tekrarki randevuma gidince doktorumada soruyum

Gebelikte Kabız Sık Rastlanan Bir Vaka Olduğundan,
Ben Günde 1 Bardak İçiyorum..
Bol Kalsiyum Değeri Mevcut..

Gebe Arkadaşlarıma Tavsiye Ederim..:49:

aynı şekilde doktorumda bana tavsiye etti içmemi faydalı olduğunu söyledi magnezyum kullanıyordum onu direk olarak bıraktırdı doğal yollardan almaya bak dedi.ilk seferinde içmesi biraz zor gelmişti bana da ama artık daha rahar içebiliyorum

slm arkadaşlar
bende 28 haftalık hamileyim.ve kefir tüketenlerdenim.kendim mayalıyorum.ama markette hazır satılanlardan hiç kullanmadım bilmiyorum.
kefir mayası her yerde bulunmuyor.ben bi üniversitenin zıraat fakültesinden aldım.haftada bir litre mayalıyorum ve içiyorum.fazla abartmıyorum..hiçbir zararını görmedim.
zaten ayran gibi bişiy.öneren tanıdık doktorlarımızdanda onay aldığım için rahatlıkla tüketiyorum :)
kefirin en büyük özelliği hücre yenileyici özelliğinini olması :)

Ben ilk gebeliğimde 5.aydan itibaren düzenli olarak ictim bana iyi geldiğine inanıyordum normalde kabizlik ve en ufak usutmelerde gaz problemi yasardim oysa gebeliğimde kefir kullandığım süre içerisinde bu problemleri hiç yasamadım Allah uzun ömür versin sağlıklı bir kızım oldu şimdi iki yasında. Birde bende gebelik şekeri çıkmıştı kefire o donemde başlamistim tesadufmudur bilmiyorum ama testi yineledigim de seker değerlerim normale dondü .Dedigim gibi tesadüf olabilir ama ben kefir sayesinde olduğunu düşünüp doguma kadar icmeye devam ettim.

Kefiri ben de evde mayalıyorum pastörize sütle. Daha güvenilir geliyor. Bana da gittiğim diyetisyen önerdi. Günde 1 su bardağı. Faydasını özellikle farkedemedim. Ben kabızlık için kullanıyorum. Sonuçta iyi bir ca kaynağı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.

Ben dört buçuk aylik hamileyken kefir içtim ve bebeğimi kaybettim gebelikte denenmemeliymis maalesef :((

Back
X