Gebeliğe Hazırlık Gebelik zehirlenmesi yaşıyor olabileceğim söylenildi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

burcuesen11

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2022
37
9
1
Merhaba arkadaşlar Baş ağrılarım ve vücudumda anlamadığım anormallikler sonucu dr a gittim ve gebelik zehirlenmesi yaşıyor olabileceğim söylenildi. Çok korkuyorum bu süreci nasıl yönetebilirim nasıl başa çıkabilirim hiç bilmiyorum. Vücudum şişmiş durumda,başımı yastıktan kaldıramıyorum çok fazla ağrım var ve bunun gibi bir sürü sorun ile karşı karşıyayım.Bu konu hakkında daha önceden deneyiminiz var mı neler yaşadınız neler yaptınız, önerilerinizi vs merak ediyorum.

Gebelik zehirlenmesi yaşadığınız kesin değil yani? Şuan gebe olmanız da gerekiyor bildiğim kadarıyla. Belirtileriniz o yönde ama kesinleşmeden strese girmeyin

Belirtilerim o yöndeydi ama evet kesin bir durum yoktu kendimi çok kötü hissediyordum eşim ve ben çok korktuk.Gebelik zehirlenmesi nedenlerini araştırdım ve şu yazı karşıma çıktı çok beğendim sizde okumalısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim şimdi nasılsınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi biraz daha iyiyim çok şükür şu süreçleri atlatsam daha daha iyi olacağım.çok teşekkürler

Merhaba canım ben gebelik zehirlenmesi geçiren biri olarak 26 gün önce erken doğum yaptım. Tansiyonlarını ölçüyor musun kaç haftalık gebesin

33 haftalık. Bugün karnımda olsaydı 37+1 olacaktı.
Gelişim geriliği vardı 28.haftaya gerilemişti. 1180 gr doğdu. Dünkü kilosu 1580 zor toparladık. Dikkatli olmak gerekiyor tansiyon varsa
Bende şu an 27+2 deyim. Gelişim geriliği sebebi ile 2 hafta geriden geliyor. 30.haftayı görürsek şükredin diyorlar. Tansiyonum ilaçlara rağmen 150-100 civarı. Bebeğinizde gelişim geriliği dışında başka bir hastalık ya da bulgu var mıydı? Çok şükür 37ye ulaşmışsınız. İnşallah bundan sonra daha hızlı toparlar.

Idrarda protein varmiydi

Evet var, bugün şiddetli baş ağrısı ve gözlerde kararmalar yaşamaya başladım.
Öncelikle cok geçmiş olsun umarım simdi daha iyisinizdir.Ben de 9.haftada olmama rağmen 51 kilodan 59 a cıktım.İnanılmsz ödem var vücudumda acaba bende de olabilir mi bu sorun?Sizlerde ödem var mıydı?Tuz tüketiminiz nasıldı?Tansiyon hastalığınız var mıydı acaba?

İnşallah daha da ilerisini görürsünüz. Bence doğum öncesi bir perinatolog ile de görüşün.

Hayır iki doz ciğer geliştirici yaptılar 31.haftada
O da hızlandırdı anne karnındaki gelişimi. İlk günler sıkıntı yaşadık sonra toparladık yine yaşadık
Şükürler olsun ki şu an iyi.bugün 31.gün ve ilk defa emzirdim birkaç dk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…