Gebelik zehirlenmesi geçirip 2.ye hamile olanlar

dimen

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
482
498
18
30
Merhabalar
Zehirlenip ikinci gebeliğinde aynı durumu yaşayan ya da yaşamayan var mi? Merak ediyorum. Benim ilki erken doğdu 1kg. Bu sefer korkuyorum aynı şeyleri yaşamaktan. Var mi benim gibi kimse? Tecrübeleriniz moral veya fikir sağlayacak bana

Gebelik zehirlenmesi dediğiniz preeklempsi mi? Aşırı kilonuz var mı? Tansiyonunuz yüksek mi?

Preeklempside bir sonraki gebelikte de risk olabiliyor ama doktorunuz ne diyor bu konuda?

Gebelik zehirlenmesi dediğiniz preeklempsi mi? Aşırı kilonuz var mı? Tansiyonunuz yüksek mi?

Preeklempside bir sonraki gebelikte de risk olabiliyor ama doktorunuz ne diyor bu konuda?
Size cevap vermişken, benden sonrakilere de umut olayım.

Tansiyonum 20.haftadan sonra başladı yani hipertansiyon değil. İlk gebelik kilo 83 boy 168
2.gebelik kilo 82.
Evet biraz kilo var. Doğuma her iki gebelikte de 98 ile girdim.

Doğumum gerçekleşti. Bebeğim şu an 1 ay 15 günlük ve sağlıklı.

Evet preklampsi. İlk gebeliğimde geçirdim teşhisi koyup, doğumu yapan doktoruma gittim 2.gebeliğimi öğrenir öğrenmez. Bana coraspin verdi. Bir süre kullandım ama yersiz bi kanamam oluyordu. 16.haftada coraspini bıraktım. 20.haftada başlayıp 32.haftada yine bıraktım.

26-27 haftalıkken bebeğim 1 kg civarına geldiğinde doktorum kilo almasına devam etsin diye kan sulandırıcı iğne de verdi. Doğumdan 1 gün önceye kadar da onu kullandım.

Bebeğim sağlıklı 52 cm 3.440gr doğdu.

Merhaba ben de ilk gebeliğimde preklampsi yaşadım. Çok şükür hafif şekilde ve son anda oldu ve sağlıkla bebeğimizi kucağımıza aldık. Ama travması bende çok oldu çünkü bunun ağır halinde yaşanabilecekleri biliyor ve çok korkuyorum. Preklampsinin tekrar etme riski ikinci gebelik ilkinden çok daha uzak zamanda olunca artıyor diye okudum. Yani mesel 5 yıl sonra hamile kalınca tekrar etme ihtimali daha yüksekten 2 yıl sonra kalınca o kadar değil gibi. Böyle Bi şey biliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…