Gebeliğe Hazırlık GEBELİK VE YAPILMASI GEREKENLER

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

sevimmelismertrecep

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2015
65
28
38
35
Merhabalar;
4 yıllık evliyim bu ay bebek sahibi olmaya karar verdik belki geç kaldık ama nasip kısmet diyelim inş çokta beklemeden güzel haberleri alırız.
sat:16.11.2017 (4 gün)
bat:14.12.2017
şimdi bu tarihlere göre sat tarihinden önce 2 kez, sonrasına'da 3 kez korunmasız oldu.
Şimdi bugün yarın yumurtlama günü yarında doktor randevum var şimdi nasıl bir yol izliyorum, neler yapmalıyım. Bu konudaki fikirleriniz, yaptıklarınız nelerdir ???

merhaba 4 yıl korunduktan sonra korunmasız olarak devam etmek yani vücudun alışması gerekiyor bu yüzden doktorlar 6 ay 1 yıl vücut alışır diyorlar hemen olmayabilir folik asite başlayın mutlaka derim. birde hormon tahlili yaptırabilirsiniz dilerseniz yani size kalmış normalde 1 yıl sonra çocuğu olmayan kişiler başvuruyor tahlil tetkik vs.

Öncelikle yumurtlamayı net takip gerekiyor , yanı ovülasyon testi ile yada akıntıya göre filan . Ama işi riske atmayıp gün aşırı denemenizde fayda var . İkincisi eşinizle birlikte çok sağlıklı beslenmek hem öncesi hem sonrası içim çok önemli . Siz baya korunmuşsunuz inş uğraştırmaz Rabbim tez zamanda da nasip eder . Sonra da adet 7 8 gün sonra net çıkar olduysa bebek

yarin zaten doktor kontrolunuz varmis doktor yumurtalarinizn durumunu soylicektir bu haftayi degerlendirin.eger adet olursanizda 3.gunu mutlaka hormon testi yaptirin.degerinizde vs problem varsa onda cikar Allah tez zamanda nasip etsin

teşekkür ederim tabiki de hormon tahlili ve ultrasondan kontrole gittim sadece d ve b12 vitamin eksikliğim çıktı akabinde folik asite de başladım. inşallah güzel hayırlı haberler alma umuduyla :)

beslenme konusunda tahminimce sıkıntı yaşamıyoruz öyle aman aman afaki zararlı yiyeceklerden uzak duruyoruz ama kendimizce tabiki.. :)
Yumurtlamayı öyle testle falan değil ama klasik adetten sonra olması gereken tarihler olarak takipteyim umarım çok bekletmez :)

yarin zaten doktor kontrolunuz varmis doktor yumurtalarinizn durumunu soylicektir bu haftayi degerlendirin.eger adet olursanizda 3.gunu mutlaka hormon testi yaptirin.degerinizde vs problem varsa onda cikar Allah tez zamanda nasip etsin

doktordaki kontrolde herhangi bir problem çıkmadı ultrasonla bakmasında doktor gayet iyi bir sıkıntı görünmüyor dedi bu sanırım iyi birşey olsa gerek :)

doktordaki kontrolde herhangi bir problem çıkmadı ultrasonla bakmasında doktor gayet iyi bir sıkıntı görünmüyor dedi bu sanırım iyi birşey olsa gerek :)
cok sukur masAllah. ben yine de hormon degerlerinizi kontrol ettirmenizi oneririm zira belirtiyle yada ultrasonla vs anlayabilecegimiz bisey degiller en azindan iciniz rahatlar.bide bizim 6.ayimiz bu.kendim baslamadan once hemen bi on muayne icin dr a gtmstm mesela.ama esim bu ay gitti cok sukur bi sikinti yok ama olabilirdide keske ilk aydan gitseydik dedim kendimce bayanlar nasi gidiyorsa eslerde ilk aydan gitmeli. olmaynca zaten bekliyosun sonradan doktora gidilince bide tedavi icin bekliyosun

zaten hormon testide yaptı ondada herhangi bir sıkıntı yok benim tek korktuğum 4 yıl beklemiş olmamız sanırım

zaten hormon testide yaptı ondada herhangi bir sıkıntı yok benim tek korktuğum 4 yıl beklemiş olmamız sanırım
bnce oyle dusunmeyin eger hic bi problem yoksa neden olmasinki masAllah diyin yolunuza bakin gonul rahatligiyla Rabbim ne zaman isterse o zaman olur.akrabamz hic korunmadi dusun 16 yil sonra kendiliginden hamile kaldi.ne guzel sorununuzda yokmus

Canım konularını okudum ve aynı dertten bende muzdaribim eşimi ikna edemiyorum, son durumunu bilmiyorum ama bebek sahibi olmaya karar vermiştiniz, inşallah güzel hayırlı bir evlat sahibi olmuşsundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…