Gebelik ve tansiyon yüksekliği

darlingRose

Guru
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2010
491
2
Merhaba ikinci yavruma 14 haftalık hamileyim ve maalesef ilk doğumumu preklamsi (gebelik zehirlenmesi)olarak 36+6'da 10 yıl önce yapmıştım,ve bu koşullardan dolayı da ikinci çocuk düşüncesini hep ertelemek durumunda kaldım aynı sorunu yaşarım korkusu ile, maalesef ikinci gebeligimin başında da aynı sorunla karşılaştım tansiyon hastası değilim ama gebelikte bu sorunu yaşıyorum ve 11.haftadan beri tansiyon ilacı kullanıyorum günde 3 kez birde aspirin günde bir kez bu sorunu yaşayan arkadaşlarım var mı ? İlaç kullanmayı hiç sevmiyorum ama mecburi olarak kullanmak zorundayız sizde durumlar nasıl

Son düzenleme:
Benim bi arkadaşım normalde de tansiyon hastası gebeliklerinde tansiyonu tavan yapıyordu. İlk gebeliği ikizdi 17 tansiyonla doğuma girdi. İkiz olmasına rağmen 36. Haftada doğum yaptı, 2. Hamilelikte tek gebelikti ama 38. Haftada 20 tansiyonla doğuma girdi bir sıkıntı çıkmadı çok şükür. İlaçları düzenli alıyordu Allahın izni ile bir şey olmZ korkmayn Raabim size bağışlasın

Teşekkür ederim amin hepimize inşallah cidden hamileliğin tadını çıkarmak isterken biraz zorluyor maalesef

Teşekkür ederim amin hepimize inşallah cidden hamileliğin tadını çıkarmak isterken biraz zorluyor maalesef
Maslesef annelik böyle deli birşey.. en ufak meseleye bile kafanı takıyorsun. Anlayabiliyorum tedirginliğinizi. Ama düzenli kullanım çnkü tansiyon ilaçları genelde sadece tansiyonu olanlar için verilmiyo rahimde kasılması olanlarada veriliyor kasılma azalsın erken doğum riski azalsın die bunu içinde ekstra bi fayda almış olursunuz öyle düşünün. İyi düşünelim iyi olsun. Rabbim yiyecek ekmek verdiyse eğer ne olursa olsun gelir yavrularımız elimizden geleni yapıp Allaha emanet etmekten başka yapabilcepimiz birşey yok içiniz ferah olsun.

Merhaba benn 25 yasindayim tansiyon hastasıyım ve hamileyim şuan ilk gebeliğim çok ama çok korkuyorum ister istemez çok kötü hikayeler okudum burda iyi şeylerde okudum ama korkumu yenemiyorum suan 8+5 haftalik hamileyim ama sürekli doktora gitmek istiyorum bebeğimin durumunu merak ediyorum ister istemez
Günde iki tane alfamet kullanıyorum ilacın değil tansiyonun zararı var diyolar düzenli alıyorum ilacımı inşallah bir sorun çıkmaz
Aynı zamanda pıhtılaşmam olduğu için oksapar iğne kullanıyorum onunda iyi geldiğini düşünüyorum tansiyona ama bilemiyorum daha çok ilerleyen haftalarda yükseliyomus sanırım

Evet; bana da 18 hafta da doğum sancılarım başladığı için doktorum tansiyon ilacı vermişti. Günde 3 kez içiyordum.
Hemen etki ediyordu kasılma duruyordu.

Evet; bana da 18 hafta da doğum sancılarım başladığı için doktorum tansiyon ilacı vermişti. Günde 3 kez içiyordum.
Hemen etki ediyordu kasılma duruyordu.
Evet hatt ben tüp bebek tedavisi görürken transferden önce rahimde kasılmalarım vardı sırf kasılmalar bebeğin tutunmasını engeller die doktor nidicart tansiyon ilacı vermişti kullanmıştım. Benim tansiyonum hep düşük olduğu için bana çok ağır gelmişti ilaç tansiyon düşmesi için veriliyo genelde ce dahada düşürüyordu ama mecbur kullanmıştm

Evet tansiyonum düşüktür. Sorun oluyor ama ara ara…

Benim aslında kasılmalar; rahmimin bağırsak ve karın zarıma yapışmasından ve sol tüpüm problemliydi hidroselpenksti aldırmam gerekiyordu bağlattım, tüp tamamen kistleşim bağırsağıma yapışmasından dolayıydı. Neler yaşadım bir ben bir Allah biliyor. Ama tansiyon ilacı nidicard bana hiç birşey yapmadı saati gelsin diye beklerdim pamuk gibi yapardı karnımı.

(Gecen düşük tansiyon için kalp doktoruna bile ettim.
Sonuç tuzlu ye dedi.)

Açıkcası bni çok fena yaptı baş ağrısından öldüm sandım ve kalpte çarpıntı yaptı sırtıma kadar vurdu ağrısı. Ama işte bu yolda mecbur kullandm.. bu arada şuan me durumdasnz kasılmalarınız nasıl bir sorun yoktur umarım

Dogurdum oglumu su an gebe degilim.
Dogumdan sonra buyuk bi ameliyat gecirdim.
Sorunlar giderildi.
Sonra kızıma gebe kaldım.
Anatomik olarak vucudum hamilelik ve doguma asla uygun değil.
Ama yapışıklık sorunlari giderildigi, sol tüp alındığı icin ilkine kıyasla çok çok rahattim.

Bi de kızım oldu ikisi birden büyüyor.

Nidicard size belki yan etki yaptı. İlaci degistirmiyor mu doktor.
Ben oglumda yürütemediğim devamli oturdum ya da uzandım. Bas agrisi, çarpinti, sirta vuran agri olmadi. Ama tansiyonum normalde de düşük oldugu icin bazen cok düşerdi.

Çok geçmiş olsun şükür ki atlatmışsınız. Ben bunları 1 bucuk yıl önce yaşadım transfer sürecinde.. tüp bebek tedavilerim ile yaramadı vazgeçtiğim an doğal hamile kaldm şuan 17 haftalukok şükür Rabbim nasip ederse inşallah

Aynen öyle haklısınız ben ilk hamileliğimde bu durumu 7.ayimda yaşamaya başladım o zaman fark edildi ama bunda ilk başlarda ortaya çıktı bilemiyorum tabi yaşta ilerledi etkisi var mıdır ilkinde kaldigindan mıdır Rabbim hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah iyi düşünmeye çalışıyorum günde 3 kez aksatmadan içiyorum inşallah iyi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…