Günaydın yasakhayal
benim iki gebeliğimde de ne bir kanama ne de bir ağrım oldu, kalp atışı durduğundan önce düşük yaptırıp sonra kürtaj yaptılar. diyet listesi şuan yanımda değil ama aklımda olanlar; susam, çörek otu, çekirdek, fındık, fıstık, ceviz,soya yağı ve fasulyesi, brokloli, bezelye, bulgur, sarımsak, çikolata, kepek ve kepekli ürünler yasak, beyaz peynir sadece bir kibrit kutusu kadar yenecek hergün ve onun dışındaki peynirler yasak, yumurta haftada bir defa, süt ve yoğurt hergün en fazla 1 su bardağı kadar, et veya tavuk ise hergün bir köfte büyüklüğünde tüketilecek. akşam eve gittiğimde unutmayayım da eksik olanları yazayım sana.ama şunu belirtmek istiyorum ben doktorun verdiği yasaklar listesinin dışında ayrıca K vitamini diyeti de yapıyorum, K vitamini kanın pıhtılaşmasını sağlayan vitamin, normal şartlarda bir yerimiz kesildiğinde kanımızın durmasına yarayan vitamin. ama fazla tüketimi bizim gibi hastalar için iyi olmuyor bu nedenle özellikle yeşil sebzeleri tüketirken dikkat etmeni öneririm, bende diyetisyenin bana verdiği ölçüde tüketmeye çalışıyorum. internetten araştırırsan bilgiler bulursun diye düşünüyorum.