Rabb'im korusun. Hepsini yaptırmayı düşünmüyorum fakat içerisinde yaptıracağım birkaç tane aşı var.Menenjit Allah korusu öldürüyor ya da kesinlikle bir organ kaybi bırakıyor. Tetanoz , menenjit aşıyla hallolack şeyler
Ben testler yapılırken başında değilim fakat ben bilime güveniyorum. Kendi alanım değil bu alanda yetkin değilim ve bu alanda uzman kişilerin çakışmalarına güveniyorum. Araştırmaya yapmaya kalkan sizsiniz. Araştırmanızı da nasıl yaparsanız destekli olur onu belirttim.Şöyle ki sonuçta kendi ülkemiz üretmiyor bu aşıyı. Siz de sanki testten geçerken başında bekliyordunuz bilmiyormuşuz gibi test ediliyor şu bu. Mahkeme bile bu kararı aileye bırakıyorsa paşa paşa saygı duyacaksınız! Bu kadar basit ve net! Yeter bu kadar saçmalık.
Aynen nasıl üretildiğini gözümüzle görmüyoruz zaten en güzeli kendin üretip yemek ama imkanı olanlar için markette değil ama organik üretim yapan çiftlikler var oralardan alınabilir gezip dolasabiliyorsun ama yine de dediğiniz gibi insanın olduğu her yer de hile de olabilir maalesef.İlaçlanan ürünler de böcekleniyor referansınız bu olmasın böcekler de dirençli ya da ilaç etkisi geçip hemen yine böcek sarabilir ya da bilerek bile böceklerlerCem yılmazın filmi vardı organik görünsün gübrele yumurtaları diye.
Ne dicem ilaç yine masum kalır bazı yerlerde kanalizasyon suyuyla sulama yapılıyor bu direkt bir sürü mikrop ve bir sürü deterjan artığıyla sebzeyi kaplamak demek. Organik diye dümdüz marketten alıp üstüne fazla yazıp satan bile gördüm.
Ben bunları neden söylüyorum? Gerçek bunlar. Aldığınız şeyleri karbonatlı suda bekletmeden asla yemeyin.
Ağır geçmedi 2 gün ateşi oldu sadece ozaman huysuzluk yaptı biraz diğer günler keyfi yerindeydi kaşımak istiyordu sadece karbonatlı su, kantaron yagi surmustum yaralara 2 hafta içinde düzeldi. Su çiçeğini çocukken bende geçirmiştim nasıl geçirdiğimi çok hatırlamıyorum ama benimde kızamık aşım yok. Bizim zamanımızda bu kadar aşı yapılmıyordu zatenNasıl atlattınız ağır mı geçti süreç hafif mi?
Kızamıkta da fazlasıyla A vitamini yüklemek gerekiyor çocuğa
suçiçeği için çok bilgim yok yalnız suçiçeği aşısı olmamıza rağmen suçiçeğini gayet yatak döşek geçirmiştim ancak kızamık aşım yok.
Sebebi ablamın kızamık aşısı sonrası kızamıktan yatış almasıydı. Ağır bir travma olmuştu ailemde de ne bana ne abime yapılmadı
Aşılar hakkında tereddüt eden kimse aşı karşıtı olmuyor ilk olarak bunu söylemek istiyorum. Bilime güveniyorum,alanında araştırma yapan kimselere, emeği geçen herkese saygım sonsuz. Fakat geldiğimiz durum belli insan biraz da olsa gözünü açmalı ve ben bilime güveniyorum diye her şeyi onlara bırakmamalıyım. Kimseye güven olmaz bu devirde. Denetimlerden geçiyor olabilir evet,alerjik durumlar göz önünde bulunduruluyor olabilir evet ama bu durum bana hâlen mâsum gelmiyor ne yazık ki. Keşke güvene güvene yaptırabilsem de hem kenidmin hem de diğer ailelerin gönlü rahat olsa. Belirtmek isterim ki ülkemize çoğu şey dışarıdan giriyor keşke buna da mecbur bırakılmasak ve tâbii ki de araştırarak hareket ediyorum kullanırken ya da tüketirken. Ayrıca asla bu üslupla konuşacak birey değilim ama bu ve benzeri mecralar konudan alakasız yerlere sürüklendiği için zorunda bırakılıyorumm ;((Ben testler yapılırken başında değilim fakat ben bilime güveniyorum. Kendi alanım değil bu alanda yetkin değilim ve bu alanda uzman kişilerin çakışmalarına güveniyorum. Araştırmaya yapmaya kalkan sizsiniz. Araştırmanızı da nasıl yaparsanız destekli olur onu belirttim.
Ayrıca bir aşı ülkemizde üretilmezse de o aşı bu ülkede kullanılmadan öncede kendi kurullarımız ve bakanlığımız tarafından da denetimden geçiyor. Eğer uygun görülürse piyasaya sürülüyor. Yani ülkemizde üretilip üretilmemesi nasıl bir ayrım sizin için bilemedim. Bu mantıkta ülkemizde üretilmeyen hiçbir şeyi kullanmamanız lazım.
Ayrıca paşa paşa saygı duyacaksınız gibi bir üsluba asla saygı duymam. Bireysel hayatınızda ne yaptığınız beni ilglendirmez çocuk sizin inşallah yine de üzücü yaşamazsınız. Fakat toplu ortamda aldığınız kararlar beni ve çocuğumu etkilerse o zaman tabi ki söz söyleme hakkım olur.
Allah akıl dağıtırken napıyordun acaba çok merak ediyorum. Yazık ki sizin gibilerle aynı dünyayı paylaşmak zorundayız. İlerde çocuğun aşılanmadığı için bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa umarım yakalanmaz ve sana hesap sormaz. O zaman ne hesap vereceksin çok merak ediyorum.Ay size ne yaa sizene benim çocuğumdan sizene siz kendinizkilerle ilgilenin yeter tek başarınız burda laf sokmaya çalışmak mı
Çok geçmiş olsunAğır geçmedi 2 gün ateşi oldu sadece ozaman huysuzluk yaptı biraz diğer günler keyfi yerindeydi kaşımak istiyordu sadece karbonatlı su, kantaron yagi surmustum yaralara 2 hafta içinde düzeldi. Su çiçeğini çocukken bende geçirmiştim nasıl geçirdiğimi çok hatırlamıyorum ama benimde kızamık aşım yok. Bizim zamanımızda bu kadar aşı yapılmıyordu zaten
Hangi academic journalda yazıyormuş bu dobra anne?Hamileyim kendime de bebeğime de aşı yaptırmayacağım Instagramda hakikat bilgisi ve dobra anne paylaşım ve yorumlarını okuyunve prof dr Alişan yıldıran hocanın videolarını izleyin derim konuyu takipteyim
Hangi academic journalda yazıyormuş bu dobra anne?
Aynen bende duymuştum onu Alişan hocadan. Allah bizi o kadar aciz mi yarattı ki her şeyin aşısını yapıp bağışıklığı baskılıyoruz. Sonra da çocuklar sık sık hasta oluyor. Eskiler kızamık olan biri oldumu çocuklarını hasta olan çocuğun yanına getirirmis ki hastaligi geçirsin doğal bağışık kazansın diye. Şimdiki halimiz çok tuhaf gerçekten. Bu kadar hastalıklar artmisken alerjiler egzamalar sma vs bu kadar fazla değildi aşılar geldi sayıları arttı ne hikmetseÇok geçmiş olsun
Uzun ömürlü olsun
doğal yolla kızamık atlatanın kansere yakalanmayacağını söylüyor Alişan Hoca…
Zaten Almanya’da da bunun çalışmasını yapan Prof vardı.
Doğal yolla atlatanın bağışıklığı kansere karşı güçlüdür. 2014’lerde Almanya kızamık aşılı olanları tekrar aşı için çağırmıştı doğal yolla atlatanlarıysa aşılamaya çağırmamışlardı.
Kızamık aşısı zaten ömür boyu koruyuculuğu yok günümüzde hangi yetişkin KKK aşısı oluyor Türkiye’de, tuhaf…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?