• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik testini ne zaman yaptiniz

mahmir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2016
75
42
88
30
Gebelik testi adetten kaç gün sonra yaptınız ve testi sabah değil gece yapsak da sonuç doğru verir mi hanımlar

Bence regli gecikince yapın,benim şahsen bat gunumden önce elim gitmiyor teste :KK17: regli gecmeden yapmak biraz riskli belki geç döllenme olmus olabilir. Ama yok ben sabirsizim dersenizde ultra erken gebelik testleri bat gununden 6 gun onceye kada gosteriyor onlardan yapın 🤗 bol şanslar

Adetimden bir gün önce akşam üstü yaptım silik çizgi çıktı sabab ilk idrarla tekrarladım baya belirgindi

Gebelik testi adetten kaç gün sonra yaptınız ve testi sabah değil gece yapsak da sonuç doğru verir mi hanımlar
En doğru zaman adetiniz 2 gün geçtiğinde sabah ilk idrarla testi yapmanızdır.. Fakat ben adetime 5 gün kala akşama doğru yapmıştım testi çok silik ikinci çizgiyi görmüştüm ve gece 1 gibi dayanamayıp hastaneye gidip kan testi yapıp teyit etmiştim.. Beta değerim adete 4 gün olmasına rağmen 150 idi.. Yani bu yüksek bir beta normalde bu kadar yüksek olmayabilir o yüzden adetten çok önce bakıldığında çıkmayabilir.. Mesela değeriniz 50 falan olursa idrar testinde görme şansınız olmaz.. Hamilelik şüpheniz varsa kan vermek en garantisi adete bir hafta kala bile çıkıyor..

En doğru zaman adetiniz 2 gün geçtiğinde sabah ilk idrarla testi yapmanızdır.. Fakat ben adetime 5 gün kala akşama doğru yapmıştım testi çok silik ikinci çizgiyi görmüştüm ve gece 1 gibi dayanamayıp hastaneye gidip kan testi yapıp teyit etmiştim.. Beta değerim adete 4 gün olmasına rağmen 150 idi.. Yani bu yüksek bir beta normalde bu kadar yüksek olmayabilir o yüzden adetten çok önce bakıldığında çıkmayabilir.. Mesela değeriniz 50 falan olursa idrar testinde görme şansınız olmaz.. Hamilelik şüpheniz varsa kan vermek en garantisi adete bir hafta kala bile çıkıyor..
Benim adete 5 kala, erken gebelik testinde silik 2. Cizgiyi gordugumde kan sonucum 9’du. Normal gebelik testleri 15-20 bhcg’yi algiliyor benim bildigim kadariyla, erken testler daha da hassastir. Her testin uzerinde yaziyor hangi degerden iyibaren algiladigi.
Adete 1 hafta kala kanda da cikmaz tahminim, henuz hormon salgilanmaya baslamamis oluyor cunku

Ben adetten 8 gün geçince yaptım ve akşam üstü yaptım ve çok net çıktı bence sizde adetiniz geçmeyi bekleyin garanti olsun erken yapmayin sonra çok stres oluyor insan bhcg yukselir mi diye

Benim adete 5 kala, erken gebelik testinde silik 2. Cizgiyi gordugumde kan sonucum 9’du. Normal gebelik testleri 15-20 bhcg’yi algiliyor benim bildigim kadariyla, erken testler daha da hassastir. Her testin uzerinde yaziyor hangi degerden iyibaren algiladigi.
Adete 1 hafta kala kanda da cikmaz tahminim, henuz hormon salgilanmaya baslamamis oluyor cunku
Benimki erken Gebelik testi değildi.. Kanda Adete bir hafta kala net çıkıyor.. İnternette 9 gün kala ya kadar kanda çıkıyor diye bir video izlemiştim ama bir hafta dedim 😊Zaten zaten döllenme sonrası hemen salgılanmaya başlıyor beta hormonu kanda bir fazlası bile saptanabiliyor çok hassas ölçüm.. Bebek oluşmadan hormon salgılanıyor vücut hazırlık yaparken ortam oluştururken direk başlıyor hormon salgılanmaya o yüzden zaten doktorlar istemiyor kanda bakmamızı çünkü vücut vazgeçip gebelik oluşturmayabiliyor adet olunca düşük yaptınız sanıyorsunuz sonra diyorlar doktorlar..Ayrıca idrar testinde çıkıp çıkmaması da kanınızdaki hormonun idrar ne kadarı karıştığıyla alakalı bir durum.. O yüzden aslında belli bir rakam vermek çok da doğru olmaz.. Ben tahmini salladım onu 😊

Back
X