• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik testi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim arkadaşında adetten hemen sonra hamile kaldı yumurtlama illa gününde olacak diye bisey yok. Doktorum bana gecikme olmadan test yapmayi onermiyoruz çünkü kimyasal gebelik olduğunda boşuna heveslenip uzulmemek için demişti.

Coldekisimyaci haklı canım. Bak bu durum bile ne kadar üzdü ve yıprattı. Adet tarihin gecikmeden yapmamaya çalış yoksa çok yıpranırsın. Bir de 2 hafta önce yumurtlama olur hamile kalma ihtimalin yok.
Bu bilgiyi neye dayanarak söylüyorsunuz. Adetten hemen sonra arkadaşım var ve doktor söyledi

İnternettende baktım evet adetten hemen sonrada hamile kalinabiliyor. Kulaktan duyma sözleri değil bilimsel seyleri soyleyin sonra aa ben hamile kaldim bu çocuğu ne yapicam demeyin

Bak burda kimse seni üzmek istemiyor üstüne görme denen şey çok farklı. Böyle heveslenip üzülme diye bişeyleri anlatmaya çalışıyoruz. Çok üzüldüm böyle olmasına ama yumurtlama takibi yap derim, en azından emin olursun ney ne zaman olucak diye. Yoksa böyle insan kendini hırpalıyor hepimiz yaşadık bunları. Bugünleri de değerlendir mutlaka
Beğenmedim yerine yazsanız da anlasam

Merhaba canım geçen aydan kalan yumurta adetten sonra olan ilişki ile döllene biliyor hatta bunla ilgili hadisler bile var erkek bebek isteyenler hanımlarının özel günlerinin bitimi beraber olsunlar gibi.. Araştırırsan görebilirsin. Arkadaşım adet bittikten on gün sonra öğrendi gebeliğini şimdi minik bir paşası var kan ver özel bir hastane varsa hemen yakınlarda çıkar hemen
Hadislerin kaynağı nedir? Lütfen kaynağından emin olmadan böyle şeyler söylemeyin. Ben ilahiyatçıyım hiç o minvalde hadis duymadım, kaldı ki hadis ilminin doğasına aykırı bu tarz "hadis"ler.

Hadislerin kaynağı nedir? Lütfen kaynağından emin olmadan böyle şeyler söylemeyin. Ben ilahiyatçıyım hiç o minvalde hadis duymadım, kaldı ki hadis ilminin doğasına aykırı bu tarz "hadis"ler.
Benim kız ve erkek olmasınla işim yok internette gördüm bu kulüpte alıntılamışlardı. Burda konu o değil konu sahibine çoğu kişi imkansız demiş olabileceğini söyledim şahit oldum olduğuna iki defa. Sağolun böyle bir hadis olmadığını söyleyerek yanlış bildiğimi düzeltmiş oldum. Sizde yazın madem sperm olmadan meryem anamızın karnına bebeğini veren Allah için hiç bir şey imkansız değil bu konuda neler görüyoruz okuyoruz..

Benim kız ve erkek olmasınla işim yok internette gördüm bu kulüpte alıntılamışlardı. Burda konu o değil konu sahibine çoğu kişi imkansız demiş olabileceğini söyledim şahit oldum olduğuna iki defa. Sağolun böyle bir hadis olmadığını söyleyerek yanlış bildiğimi düzeltmiş oldum. Sizde yazın madem sperm olmadan meryem anamızın karnına bebeğini veren Allah için hiç bir şey imkansız değil bu konuda neler görüyoruz okuyoruz..
Böyle bir hadis yok demem için araştırıp mevzu olduğunu kanıtlamam lazım, bahsettiğim şey o değildi kaynağını kesinliğini bilmeden her hadis diye duyduğumuz şeyi aktarmayalım uydurma hadisler böyle böyle yayılıyor halk arasında. Üstünde durduğum tek nokta buydu 🥰

Böyle bir hadis yok demem için araştırıp mevzu olduğunu kanıtlamam lazım, bahsettiğim şey o değildi kaynağını kesinliğini bilmeden her hadis diye duyduğumuz şeyi aktarmayalım uydurma hadisler böyle böyle yayılıyor halk arasında. Üstünde durduğum tek nokta buydu 🥰
Teşekkürler cevap için bi çok kez gördüm yanlış olacağı aklıma gelmedi demekki arkaşımın adetten bir gün sonra yumurta görüp gebe kalıp oğlu olması tesadüfmüş teşekkür ederim tekrar bilgi için 🤗🌺

Teşekkürler cevap için bi çok kez gördüm yanlış olacağı aklıma gelmedi demekki arkaşımın adetten bir gün sonra yumurta görüp gebe kalıp oğlu olması tesadüfmüş teşekkür ederim tekrar bilgi için 🤗🌺

Eklentiler

• Screenshot_20200914_000006.webp
    Screenshot_20200914_000006.webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 63
Estağfurullah rica ederim İlahiyatçı olarak ilmimiz ölçüsünde çevremizdekilere yardımcı olmak bizim görevimiz 🥰

Yok kaynaktan kastım bu değil, bu internet sayfası. Buna güvenemeyiz ki. Hangi meşhur hadis kaynağında geçiyor? Buhari ya da Müslim gibi bir alim eserine kabul etmiş mi? Senedi sahih mi? Metni tam mı? Bunun gibi bir çok kriter var bu internet sayfası sadece :)

Yok kaynaktan kastım bu değil, bu internet sayfası. Buna güvenemeyiz ki. Hangi meşhur hadis kaynağında geçiyor? Buhari ya da Müslim gibi bir alim eserine kabul etmiş mi? Senedi sahih mi? Metni tam mı? Bunun gibi bir çok kriter var bu internet sayfası sadece :)
Bunu bikaç İnternet sayfasında daha görmüştüm hadis kitapçığım vardı orda görmedim yada dikkat etmedim hiç bir bilgim yok ricam sizden eğer araştırma fırsatınız olursa bi bakın bizede haber edin merak ettim gerçekten 🌺yada bildiğiniz gebelik için sureler falan varsa bizle paylaşın çok sevinirim bu ay meryem suresini okumayı düşünüyorum meryem ana otum var ona okuyacağım

Bunu bikaç İnternet sayfasında daha görmüştüm hadis kitapçığım vardı orda görmedim yada dikkat etmedim hiç bir bilgim yok ricam sizden eğer araştırma fırsatınız olursa bi bakın bizede haber edin merak ettim gerçekten 🌺yada bildiğiniz gebelik için sureler falan varsa bizle paylaşın çok sevinirim bu ay meryem suresini okumayı düşünüyorum meryem ana otum var ona okuyacağım
İnşallah araştırmak isterim müsait zamanımda. Meryem suresini ben de okuyorum ara sıra gebelik için, bi de bazı ayetler var onları da zikir gibi tekrar edebilirsiniz dua niyetine ☺️ Tabii ki ayetten değil o ayeti indirenden medet umarak 🥰

İnşallah araştırmak isterim müsait zamanımda. Meryem suresini ben de okuyorum ara sıra gebelik için, bi de bazı ayetler var onları da zikir gibi tekrar edebilirsiniz dua niyetine ☺️ Tabii ki ayetten değil o ayeti indirenden medet umarak 🥰
Tabiki öyle çok sağ olun🌺Allah aratmasın inşallah isteyen herkes tez vakitte kavuşsun yavrusuna

Hangi bilimselliğe dayanarak böyle bir şey söylüyorsunuz buyrun, açıklayın öyleyse. Ben doğrularımı değil ama siz yanlışlarınızı kendinize saklasanız çok daha iyi olacak.
Hayırdır Dr şunda burda milleti mi yargiliyorsun edebinle yorumunu yap yorum yapanlara da burnunu sokma ....

Hayırdır Dr şunda burda milleti mi yargiliyorsun edebinle yorumunu yap yorum yapanlara da burnunu sokma ....
Gerçekten inanılmaz. Sizin gibi birinden alacağım en son şey edep dersi olur. "Buyrun açıklayın diyorum" ve sizin verdiğiniz cevaba bakın. Sizin gibi amacı öğrenmek değil saldırmak ve tartışmak olan birine bir şey anlatmaya çalışmakla hata yapmışım zaten. Bundan sonra isterseniz en kötü hakareti edin karnınızdaki yavrunun hatrına cevap yazmayacağım. Selâmetle.

Gerçekten inanılmaz. Sizin gibi birinden alacağım en son şey edep dersi olur. "Buyrun açıklayın diyorum" ve sizin verdiğiniz cevaba bakın. Sizin gibi amacı öğrenmek değil saldırmak ve tartışmak olan birine bir şey anlatmaya çalışmakla hata yapmışım zaten. Bundan sonra isterseniz en kötü hakareti edin karnınızdaki yavrunun hatrına cevap yazmayacağım. Selâmetle.
Bak sabrımı tasirma sen kimsinde bebeğimi azına alıyorsun . Yeter ya . Yorum bile yapamicaz millete açıklama yapmak zorundaligimiz var mış çünkü . Polemik yaratmak da amaciziniz devam edin bebeğim üzerinden . Sonra bakın ne oluyor . ...... Dava ederim sizi . Bı daha bebeğimi karistirma

Back
X