Gebelik takibi ve özel hastane ücretleri

miranda34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
178
3
38
Antalya
merhaba arkadaşlar 5 haftalık gebeyim, aylık kontrollerimi özel hastanede yaptırmak istiyorum. Biraz önce muayene ücretleri hakkında araştırma yaparken bir kaç sitede özel hastanelerde 9 ay süresi boyunca 12tl katkı payının dışında her hangi bir ücret alınmayacağı yazıyordu. Bu haber doğru mudur, bilgisi olan lütfen paylaşsın. Teşekkürler...

canım bende kontrollerimi özel bir hastahanede yaptırıyorum evet 12 tl ücret ödüyorum tahlil falan yapılacak olursa ekstra ücret ödüyorum 20-25 lira gibi

ben de özele gittim. emekli sandığı sosyal güvencem. her gidişimizde 40 küsür lira ödedik. ama tahliller için ayrıca para ödemedik...

Tekirdağ/Çorlu'da oturuyorum. Tıp merkezleri dahi 20 TL'nin altında para almıyor. Tahliller hariç 20-25 TL... Sanırım bu sağlık kurumlarının hepsi de kim ne kadar koparabilirse anlayışında...:19:

İstanbuldayım ve kaç hastane gezdiysem hepsinin ücretleri farklı biri 32, diğeri 35, öteki 40
ki bunlar sadece muayene ücretleri.......

Canım bende özel hastaneye gidiyorum. 12 tl devletin bizden aldığı para. eğer özel hastane 12 tlden fazla alıyorsa kendisinide oradan para kazanıyor demektir. ekstra bir ücret gibi düşünebilirsin. Benim gittiğim hastanede muayeneden fark ucretı alınmıyor eğer sgklıysan. sadece 12 tl ücret alınıyor o da devletin bizden aldığı para. Sanırım yeterince açıklayıcı oldum

merhaba arkadaşlar 5 haftalık gebeyim, aylık kontrollerimi özel hastanede yaptırmak istiyorum. Biraz önce muayene ücretleri hakkında araştırma yaparken bir kaç sitede özel hastanelerde 9 ay süresi boyunca 12tl katkı payının dışında her hangi bir ücret alınmayacağı yazıyordu. Bu haber doğru mudur, bilgisi olan lütfen paylaşsın. Teşekkürler...

Canım bende özel hastaneye gidiyorum. 12 tl devletin bizden aldığı para. eğer özel hastane 12 tlden fazla alıyorsa kendisinide oradan para kazanıyor demektir. ekstra bir ücret gibi düşünebilirsin. Benim gittiğim hastanede muayeneden fark ucretı alınmıyor eğer sgklıysan. sadece 12 tl ücret alınıyor o da devletin bizden aldığı para. Sanırım yeterince açıklayıcı oldum

demek ki çoğu kimsenin bu yasadan haberi yok, çünkü 12 tl başka ücret ödemeyin eğer isterlerse de önce fatura isteyin sonra ücreti ödeyin ve o aldığınız faturayı da gerekli yerlere götürüp şikayette bulunabilirsiniz diye duydum ve okudum.

Arkadaslar kocaeli de olanlar var mi acaba bilgi alabilirmiyim?
Bende özele gitmek istiyorum.
Suan hapi yeni biraktim önce kontrollerimi yaptirmak istiyorum.
Bir doktorda sabit kalmak istiyorum sürekli baska baska yerlere gitmek pek mantikli gelmiyor bana.
Ama burda ki özel hastanelerde hangi doktor iyidir ve ne kadar ücret alirlar hic bir fikrim yok :26:
Internette arastirdim sonuca varamadim...

arkadaşlar içinizde Manavgat' ta yaşayan var mı acaba varsa hangi doktora gidiyorsunuz ve bir de bu memlekette hiç bayan doktor yok arkadaş kadın doğum doktorları hep erkek, bayan yok varsa da ben bulamıyorum bilen varsa acil cvp

Herkese merhaba bu siteye yeni üye oldum. Arkadaşlar Ümraniyede oturuyorum. Çocuğa karar verdik , henüz hamile değilim. Bu civarda iyi bir bayan dr arıyorum. Doğum için Ümraniye eğitim araştırmayı tavsiye etti birkaç kişi ama buradan kaç kişi tavsiye edebilir? Bir de bana bayan dr. önerebilir msiniz?

Ben çakmak erdeme gitmiştim bir rahatsızlığım için 35 tl muayene ücreti almışlardı acaba bunu nasıl önleyebiliriz yani 12 tl olması lazımmış sizden öğrendim. Hani önleyebilirsek kontrolümü erdemde doğumumu ümraniye devlette yaparım olmadı. İlk hamileliğim olacak endişe var araştırıyorum tecrübe ve bildilerinizi paylaşır mısınız?

demek ki çoğu kimsenin bu yasadan haberi yok, çünkü 12 tl başka ücret ödemeyin eğer isterlerse de önce fatura isteyin sonra ücreti ödeyin ve o aldığınız faturayı da gerekli yerlere götürüp şikayette bulunabilirsiniz diye duydum ve okudum.

Canım işin ince detayları da var ama. Yasa gereği hastanelerin belli oranda ilave ücret alma hakları var. Hastane Sorgu Ekranı bu ekrandan hesaplanabiliyor hatta. Hastane özelliklerine göre değişiyor bu. Mesela bir tıp merkezine gittiğinizde devlet tıp merkezine sizin için 30 TL veriyor merkeze. Sizden ise 12 TL ücret alıyor devlet. Ancak tıp merkezleri devletin verdiğinin [FONT=tahoma, verdana]%30 unu hastadan talep edebilme hakkına sahip. Yani tıp merkezleri için bu tutar maksimum 12 TL+8,75 TL oluyor... O yüzden fatura da alınsa bir şey değişmiyor ne yazıkki. Sadece 12 TL alan hastane ve tıp merkezlerine de ne mutlu. Sonuçta devlet onlara yeterince katkı verdiği için zaten her türlü kardalar... Keşke hepsi öyle olsa, 12 TL den fazla almasa keşke...[/FONT]

kızlar 13 haftalık hamileyim özel hastaneye gitmek istiyorum devlet hastanesi fazla ilgilrnmediği için kayserideyaşıyorum kayseride özel hastaneye giden varmı aranzda giden varsa ne kadr ödüyorsunz bilgi verir misinz

Konu cok eski ama ben ist bir ozel hastaneye gidiyordum. Anlasmali olarak hastane fiyatlari %50 indirim oluyordu, 120 lira muayene ucretiydi ben ssk li oldugum icin 60 lira oduyordum. Tahlillerde epey odeme oluyordu, 650 lira odemistim ilk tahlillerime.

Ozel hastane rahatligini yasayacaksan birazcik cuzdanindan fedakarlik edeceksin diye dusunuyorum, hem karnim doysun hem koftem dursun olmuyor oyle

Back