Anket Gebelik şüphesinde hcg testi için özel hast. mi devlet hast.mi sağlık ocağı mı?

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
587
485
103
Arkadaşlar merhaba, bu konularda pek donanımlı olmadığım için fikirlerinize ihtiyacım var? Geçtiğimiz günlerde ovülasyon testim çift çizgi çıkınca adet zamanıma yakın, gebelik testi yaptım 2 testimde çift çizgi çıkmıştı artımed markasına ait. Sonraki günlerde ovülasyon testlerimde hep çift çizgi çıktı elimde fazla varmış bu sabahta öyle çift çizgi ovülasyon testim. Adetimde 5 gün geçti. Kan vermeye gideyim dedim. Devlet hastanesi kadın doğum dr en erken 5 gün sonraya veriyor. Sağlık ocağı bugün 9 günlük bayram tatili dolayısıyla kapalıymış. Salı ve cuma kan alımı yapıyorlarmış. Özele gideyim dedim geçen ay bir sıkıntım olmuştu adetimle ilgili olmamıştım ve ağrım vardı ama hamilelik şüphem yoktu dr yinede hcg testi yapmak istemişti test ve muayene ücreti toplam 3750 tl civarı ödemiştim. Bugün randevu aldım ama hamile değilsem birde yine o kadar alınacak diye emin olamadım acele etmeyip Salı günü sağlık ocağına mı gitsem. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz çünkü sürekli kan vermeye gittim yazıları okuyorum burada? Devlet hastanesi acile falanmı gidiyorsunuz öyle yazanlarda olmuşta o da hoş olmaz belki diye düşündüm beklemek peki yanlış olurmu . Gebelik oluştuysa eğer. Beni yönlendirirseniz sevinirim açıkçası.

Kuzu sağlık ocağında veriliyor normalde hem herkesin ulaşımı kolay hem de maliyetsiz diye. Sansına dediğin gibi kapalı. Devlette acile gidip rica edebilirsin ben öyle yapmıştım açıkçası. Hocam yeri değil biliyorum o yüzden boş olacağını düşündüğüm zamanlarda gelmek istedim. Testlerim pozitif. Benim de ilk bebeğim o yüzden çok heyecanlıyım. Kan tahlili verebilir miyim ? Biliyorum yeri değil sağlık ocakları kapalı olunca heyecanıma yenik düştüm de… anlayısla yaklasıyorlar gene :)) ya da özelde acilde sadece hcg baktır ama gene muayene alıyorlar mı bilmiyorum. Ben olsam ricayla devlette baktırırdım ama. Bebiş yolculuğu zaten maliyetli bir yolculuk. Eksikleri vs. 2 dk rica et, tatlılıkla yaklaş. Gene alırlar yani… sağlık acısından geç öğrenmen bir sıkıntı yaratmaz ama. İlk 3 ay annenin depoları gayet yeterli oluyor. Hiçbir şey olmaz o yönden için rahat olsun. Ama sen sadece normalde de hamilelerin sakınması gereken seylerden sakın. Aşırı kafein tüketimi, bazı bitki cayları vs gibi. O kadar. Ay hayırlısı olsun hakkında. Rabbim her isteyene nasip etsin ☺️❤️

Kuzu sağlık ocağında veriliyor normalde hem herkesin ulaşımı kolay hem de maliyetsiz diye. Sansına dediğin gibi kapalı. Devlette acile gidip rica edebilirsin ben öyle yapmıştım açıkçası. Hocam yeri değil biliyorum o yüzden boş olacağını düşündüğüm zamanlarda gelmek istedim. Testlerim pozitif. Benim de ilk bebeğim o yüzden çok heyecanlıyım. Kan tahlili verebilir miyim ? Biliyorum yeri değil sağlık ocakları kapalı olunca heyecanıma yenik düştüm de… anlayısla yaklasıyorlar gene :)) ya da özelde acilde sadece hcg baktır ama gene muayene alıyorlar mı bilmiyorum. Ben olsam ricayla devlette baktırırdım ama. Bebiş yolculuğu zaten maliyetli bir yolculuk. Eksikleri vs. 2 dk rica et, tatlılıkla yaklaş. Gene alırlar yani… sağlık acısından geç öğrenmen bir sıkıntı yaratmaz ama. İlk 3 ay annenin depoları gayet yeterli oluyor. Hiçbir şey olmaz o yönden için rahat olsun. Ama sen sadece normalde de hamilelerin sakınması gereken seylerden sakın. Aşırı kafein tüketimi, bazı bitki cayları vs gibi. O kadar. Ay hayırlısı olsun hakkında. Rabbim her isteyene nasip etsin ☺️

Kuzu sağlık ocağında veriliyor normalde hem herkesin ulaşımı kolay hem de maliyetsiz diye. Sansına dediğin gibi kapalı. Devlette acile gidip rica edebilirsin ben öyle yapmıştım açıkçası. Hocam yeri değil biliyorum o yüzden boş olacağını düşündüğüm zamanlarda gelmek istedim. Testlerim pozitif. Benim de ilk bebeğim o yüzden çok heyecanlıyım. Kan tahlili verebilir miyim ? Biliyorum yeri değil sağlık ocakları kapalı olunca heyecanıma yenik düştüm de… anlayısla yaklasıyorlar gene :)) ya da özelde acilde sadece hcg baktır ama gene muayene alıyorlar mı bilmiyorum. Ben olsam ricayla devlette baktırırdım ama. Bebiş yolculuğu zaten maliyetli bir yolculuk. Eksikleri vs. 2 dk rica et, tatlılıkla yaklaş. Gene alırlar yani… sağlık acısından geç öğrenmen bir sıkıntı yaratmaz ama. İlk 3 ay annenin depoları gayet yeterli oluyor. Hiçbir şey olmaz o yönden için rahat olsun. Ama sen sadece normalde de hamilelerin sakınması gereken seylerden sakın. Aşırı kafein tüketimi, bazı bitki cayları vs gibi. O kadar. Ay hayırlısı olsun hakkında. Rabbim her isteyene nasip etsin ☺️
Sadece hcg de baktırsam bu sefer acil için giriş ücreti alıyorlar fiyat farkı yok. Geçen ayda birtek hcg testine baktı dr. O kadar aldı yani 3750 geçiyordu 4000 yakındı bayağı. Hatta şok oldum o an. Yani yine gidecektimde kesinlik yoksa yine o kadar vermekte pek mantıklı gelmedi . Acile de nasıl diyceğim bilmiyorum ki biraz çekinirim öyle konularda işgal ediyormuşum gibi. Salıyı beklesem daha iyi zaten folik asit kullanıyorum. Peki siz hamile olduğunuzu öğrendiğinizde nasıl yaptınız çift taraflı mı gittiniz dr’a hem özel hem devlet o kısımda var kafam karışık epeyce.

Sadece hcg de baktırsam bu sefer acil için giriş ücreti alıyorlar fiyat farkı yok. Geçen ayda birtek hcg testine baktı dr. O kadar aldı yani 3750 geçiyordu 4000 yakındı bayağı. Hatta şok oldum o an. Yani yine gideçektimde kesinlik yoksa yine o kadar vermekte pek mantıklı gelmedi . Acile de nasıl diyceğim bilmiyorum ki biraz çekinirim öyle konularda işgal ediyormuşum gibi. Salıyı beklesem daha iyi zaten folik asit kullanıyorum. Peki siz hamile olduğunuzu öğrendiğinizde nasıl yaptınız çift taraflı mı gittiniz dr’a hem özel hem devlet o kısımda var kafam karışık epeyce.
Bence hiç gerek yok kuzum o kadar vermeye. Ben direk özel hastaneye gitmiştim kadın doğuma. Tahlil vs yapıldı gebe olduğum kesinleşti. Ama sağlıklı gebelik mi diye 2.bir test gerekiyordu artışına bakılıyor ya. O ara da bayram tatili girdi araya. Ben de devlet hastanesinde rica etmiştim. Çok güler yüzle karşıladılar yani… artışı da güzeldi. Bir daha emin olup da tatilin bitmesini bekledim. Özelde sadece doktor muayenelerini yaptırıp hcg takibini sağlık ocağında yaptırmıştım 1 kez de. Bir daha da kese göründü zaten. Kese göründükten sonra hcg ye bakmadan takip yapılıyor gerek kalmıyor tahlile de… istersen bekle. Ama merak ederim dersen de devletten rica et kesinlikle. Karşındaki de insan sonuçta. Sağlık ocakları kapalı vs diyince gayet güzel yanıt alırsın merak etme

Bu arada tatil bitiminde muhakkak sağlık ocağında bir hcg baktır. Hemde hemogram, idrar falan hepsini ver. Hepsini istiyorlar cunku. Özelde o kadar para vermeye gerek yok. Bir gun sağlık ocağında tahlilleri halledersin. Ertesi güne de sonuçların çıkmış olur. Sonuçlarını da alır özeldeki doktora sadece muayeneye gidersin özele gideceksen eğer yani. Tahlillere hastanede hiç yok yere para verme

Bu arada tatil bitiminde muhakkak sağlık ocağında bir hcg baktır. Hemde hemogram, idrar falan hepsini ver. Hepsini istiyorlar cunku. Özelde o kadar para vermeye gerek yok. Bir gun sağlık ocağında tahlilleri halledersin. Ertesi güne de sonuçların çıkmış olur. Sonuçlarını da alır özeldeki doktora sadece muayeneye gidersin özele gideceksen eğer yani. Tahlillere hastanede hiç yok yere para verme
Nasıl anlamadım şimdi ben hcg harici diğer testleri hemogram ve idrar testi baktırmak istiyorum mu diyeyim . Birde sonuçları özele mi getirmeliyim sağlık ocağındaki dr değerlendirmez mi çıkınca son olarak alakasız ama üzgünüm cidden bilmiyorum biki çayı duymuştum cafeini de ama normal içtiğimiz siyah çayda riskli mi birde ıhlamuru merak ediyorum? Ne içmeliyim acaba ?

Nasıl anlamadım şimdi ben hcg harici diğer testleri hemogram ve idrar testi baktırmak istiyorum mu diyeyim . Birde sonuçları özele mi getirmeliyim sağlık ocağındaki dr değerlendirmez mi çıkınca son olarak alakasız ama üzgünüm cidden bilmiyorum biki çayı duymuştum cafeini de ama normal içtiğimiz siyah çayda riskli mi birde ıhlamuru merak ediyorum? Ne içmeliyim acaba ?
Bak şimdi gebelik takibinde kadın doğum doktoru idrar, hemogram( kan değerlerin) ve hcg değeri hepsini görmek ister. Rutin olarak bunlar butun gebelerden alınır. Ben de diyorum ki eğer özel hastanede götüreceksen gebelik sürecini, bütün bu tahlilleri sağlık ocağında yaptır. Kadın doğuma öyle git. Yani misal diyorum ne zaman bayram tatili bitiyor bilmiyorum. Pazartesi mi hastaneler, sağlık ocakları açılıyor. Pazartesi sen sağlık ocağına git. Hemogram, idrar, hcg baktır. Salı günü kadın doğuma git. Gebelik kesinleşince bunları muhakkak istiyorlar cunku. Hem para vermezsin hem de takibindeki kadın doğum doktoru da görür eksik vitamin vs varsa başlatır. Tatil dönüşü önce sağlık ocağına git yani. Ertesi gün kadın doğuma git. Ben kan ve idrar da verdim hocam de. Hepsine bakar zaten. Daha sonra hemogram için tekrar kan verdirmezsin. Hcg için alınırken ona da 1 tüp alınır yani. İşin kolaylaşsın diye söylüyorum… ıhlamurda sıkıntı yok. Kahve ya da cay gunde 1-2 fincanı geçmemeli. Çayda da kafein var abartmamakta fayda var kuzum

Bak şimdi gebelik takibinde kadın doğum doktoru idrar, hemogram( kan değerlerin) ve hcg değeri hepsini görmek ister. Rutin olarak bunlar butun gebelerden alınır. Ben de diyorum ki eğer özel hastanede götüreceksen gebelik sürecini, bütün bu tahlilleri sağlık ocağında yaptır. Kadın doğuma öyle git. Yani misal diyorum ne zaman bayram tatili bitiyor bilmiyorum. Pazartesi mi hastaneler, sağlık ocakları açılıyor. Pazartesi sen sağlık ocağına git. Hemogram, idrar, hcg baktır. Salı günü kadın doğuma git. Gebelik kesinleşince bunları muhakkak istiyorlar cunku. Hem para vermezsin hem de takibindeki kadın doğum doktoru da görür eksik vitamin vs varsa başlatır. Tatil dönüşü önce sağlık ocağına git yani. Ertesi gün kadın doğuma git. Ben kan ve idrar da verdim hocam de. Hepsine bakar zaten. Daha sonra hemogram için tekrar kan verdirmezsin. Hcg için alınırken ona da 1 tüp alınır yani. İşin kolaylaşsın diye söylüyorum… ıhlamurda sıkıntı yok. Kahve ya da cay gunde 1-2 fincanı geçmemeli. Çayda da kafein var abartmamakta fayda var kuzum
Teşekkür ederim çok faydalı bir içerik oldu bu:)) peki hamilelik süresi boyunca eğer hamileysem her seferinde böyle mi yapmalıyım, yoksa siz en başta sağlık hcg yi sağlık ocağına baktırıyordum dediniz o şekilde mi ilerleyeyim sizce? Bu ilkini atlattıktan sonrası için soruyorum? Çok sordum kusura bakmayın? Birdaha bulamam sizi diye🤭

Arkadaşlar merhaba, bu konularda pek donanımlı olmadığım için fikirlerinize ihtiyacım var? Geçtiğimiz günlerde ovülasyon testim çift çizgi çıkınca adet zamanıma yakın, gebelik testi yaptım 2 testimde çift çizgi çıkmıştı artımed markasına ait. Sonraki günlerde ovülasyon testlerimde hep çift çizgi çıktı elimde fazla varmış bu sabahta öyle çift çizgi ovülasyon testim. Adetimde 5 gün geçti. Kan vermeye gideyim dedim. Devlet hastanesi kadın doğum dr en erken 5 gün sonraya veriyor. Sağlık ocağı bugün 9 günlük bayram tatili dolayısıyla kapalıymış. Salı ve cuma kan alımı yapıyorlarmış. Özele gideyim dedim geçen ay bir sıkıntım olmuştu adetimle ilgili olmamıştım ve ağrım vardı ama hamilelik şüphem yoktu dr yinede hcg testi yapmak istemişti test ve muayene ücreti toplam 3750 tl civarı ödemiştim. Bugün randevu aldım ama hamile değilsem birde yine o kadar alınacak diye emin olamadım acele etmeyip Salı günü sağlık ocağına mı gitsem. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz çünkü sürekli kan vermeye gittim yazıları okuyorum burada? Devlet hastanesi acile falanmı gidiyorsunuz öyle yazanlarda olmuşta o da hoş olmaz belki diye düşündüm beklemek peki yanlış olurmu . Gebelik oluştuysa eğer. Beni yönlendirirseniz sevinirim açıkçası.
Ovulasyon günlerinizi nasıl değerlendirdiniz acaba? Benim 2. Ayım olacak ovulasyon testiyle bu ay gebelik elde edebilirim inşallah. Sizi de tebrik ederim 🧿

Ben tıp merkezinde vermiştim hastane olmadığı için daha uygun oluyor 1 buçuk ay önce 500 tlye yaptırmıştım

Ovulasyon günlerinizi nasıl değerlendirdiniz acaba? Benim 2. Ayım olacak ovulasyon testiyle bu ay gebelik elde edebilirim inşallah. Sizi de tebrik ederim 🧿
Canım şöyle oldu ben çalışan bir bayanım ve işyerinde kamu olmasına rağmen, biraz bünyem zayıf olduğu için birazda işkolik olduğum için yoruluyordum ve hiç istikrarlı bir denemem olmamıştı hatta hep o günleri kaçırıyordum . Ama 1 yıldır bir uygulama var bende Pepapp diye oraya hep regl olduğum günleri giriyorum ben. O da gebe kalma yüksek günleri gösteriyormuş onu da yeni çözdüm ben hatırlamak amaçlı giriyordum. En son ne zaman olmuşum diye. Neyse bu geçtiğimiz haftalarda çocuk yapalım artık diye bir istek geldi bayağı çok yalnız hissediyordum . Yine çok yorgundum ve haftaya deneyelim hergün dedim sonra o uygulamaya bakınca aslında o hafta yapmamız gerektiğini gördüm. Hatta o günde ilk günüymüş . Sperm kalitesi için gün aşırı diyorlardı ama eşimin bayağı yüksek çıkmıştı o kalite canlı sperm mi ne diyorlar ya . Bende zaten senin zaten yüksek hergün deneyelim dedim . Ovülasyon ilkkez aldım hatta denedikten sonra ovülasyon yaptım birkaç kez tek çizgiydi birinde çift çıktı ama o da deneyeceğim son gündü elimde de başka yoktu ovülasyon o zaman. 8 gün üst üste çocuk denedim açıkçası, günde birkez mutlaka. 5. ovülasyon testini denediğimde 8. Gündü yani. Çift çizgi vardı ilkkez . Ama uygulamaya göre sonra düşüğe geçecekti zaten. Almadım test falan. O haftada yapmadım birdaha ama çokda pişman oldum o çift çizgiden sonra keşke 3,4 gün daha deneseydim diye. Keşke elimde test olsaymış ne güsel çift gösteriyormuş falan dedim . Bu ay kalamam yanlış yaptım diye gittim 5 kutu ovülasyon testi, 3 tanede gebelik testi aldım Nisan daki adetimde hergün test yapacaktım burda okudum herkes yapıyormuş sonra bir ara miğdem bulanır gibi olunca gebelik testi yerine onu denemişim yanlışlıkla çift çıktı hamileyim sandım sonra ovülasyon olduğunu gördüm elimdeki gebelik testini denedim hemen o da çift çıktı bende bilmiyorum açıkçası kesin kaldımmı ama böyle oldu birde dediğim gibi resmen hergün yaptım 8 gün boyunca günde birkez olmak üzere.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim çok faydalı bir içerik oldu bu:)) peki hamilelik süresi boyunca eğer hamileysem her seferinde böyle mi yapmalıyım, yoksa siz en başta sağlık hcg yi sağlık ocağına baktırıyordum dediniz o şekilde mi ilerleyeyim sizce? Bu ilkini atlattıktan sonrası için soruyorum? Çok sordum kusura bakmayın? Birdaha bulamam sizi diye🤭
Sorun yok kuzum. Rica ederim :)) kuzu hcg her 2 gunde 1, iki katına yakın artar. Değer de 5000 i bulunca bir daha kese gözüküyor. Kese göründü mü de bir daha kese üzerinden takibi yapılıyor. Kesenin boyutu haftasına göre büyür cünkü. Yazar kesenin üstünde de misal 5+3 gibi. 3 gün sonra 5+6 olur öyle öyle keseden takip edilir. Keseden sonra kalp atışları görünür. Daha sonra bebiş görünür. Sonrasında da işte bebişe bakılır ona göre her sey normal vs denir. Yani hcg şimdilik bir şey. Değer yükselince sadece ultrasondan takibe döneceksin. Misal baktırdın 2500 cıktı. 2 gun sonrası 5000i bulur bu diyip kan vermeden direk kadın doğuma gitsen keseyi görebilirsin. Her 2 gunde 1, 2 katına çıkacak ya da yakın olacak. Tahmini o şekilde hesaplayabilirsin. Sen kan ver bi. Çıkan sonuca göre ben de yardımcı olurum sana su zaman git kadın doğuma diye. Kadın doğum da keseyi görmeyince daha sonra gel diyor cunku boşuna erken gitmene gerek yok. O zamana kadar kan tahliliyle takip ederiz. 5000 değer oldu mu da kadın doğuma gidersin :))

Ben tıp merkezinde vermiştim 500 TL'ye cuma günü akşam test yapmıştım heyecandan koşa koşa tıp merkezinde acile gittim bir saat sonra çıktı sonuç ama özelde de sadece hcg baktırmak istiyorum diyince bin TL gibi bişey alıyorlar sanırım burda muayene falan istemiyorlar
Onun dışında yine tabiki sen bilirsin canım ama bence sabırlı olabilirsen sağlık ocağına git çünkü eğer yeni bir gebelikse 2 günde bir kan veriyosun sağlık ocağında aynı yerde aynı saatte kan vermek çok onemli takip açısından
Şimdiki aklım olsa tıp merkezine gitmezdim o gece çünkü değerim düşük çıktı ve günlerce stres yaşadım kimyasal mi sagliksiz mi diye kan pıhtılaşmasi düşük gibi risklerin yoksa bikac gün bekleyip vermek senin için daha iyi olur artış takip etmek o kadar stresli bir süreç ki e nabiza kaç kere girdim gunlerce ne stresler yaşadım anlatamam

Düzenli artış takip edeceksen aynı yerde aynı saatlerde yaptırman lazım ona uygun bir yer düşün, devlet acilde falan yapmazlar, tıp merkezinde ve özelde diretk gebelik testi için kayıt açtırıp kan verip baktirabilirsin ama eğer başlangıç suphesiyse zaten iki gün kaldı aile hekiminin açılmasına, bekleyin düzenli takip ordan yapmak daha kolay olur

Back
X