Gebelik şekeri :(

Kötü ornek olmak istemem ama ben doktorub yasaklarini hic dinlemedim sadece meyve asiri cok yiyodum onu azalttim meyvelern sekeri biraz cok bol su ictim sadece bide pilav makarna yemedim 2ayda 1kere falan yiyodm
ayyy ben makarnayi cok seviyorum, gerci ilk 4 ayda cok yasak olmuyor sonrasinda basliyor bu seker olayi.. azaltiyim bari yavas yavas :) .. ben meyve cok seviyorum ya, az seker iceren meyveleremi yonelsem acaba.. bilemedim simdi

bende aynen kötü örnek olmak istemem sana... ilk haftalar bilakis uydum sonra baktım olmayacak ve şekerim çok düşüyor 60 lara indi bende deneme yanılma ile artık kontrol altında tutuyorum haftada bir iki kez yükselmesini önemsemiyorum pek.. sadece pilavı tamamen kestim... birde dışarıdaki hamur işi ve börekleri.. evde yapıp yediğimde dokunmuyor ... ama ölçülü bir iki dilim hepsinin benim bünyeme göre toleransı var...Yanlız bazı şeylere dikkat ediyorum meyve yiyeceksem yanında mutlaka sğt yada yoğurt alıyorum.. bulgur pilavı yanında salata alıyorum .sütü badem yada fındıkla içiyorum tarcin kullanmaya çalışıyorum gibi gibi

ayyy ben makarnayi cok seviyorum, gerci ilk 4 ayda cok yasak olmuyor sonrasinda basliyor bu seker olayi.. azaltiyim bari yavas yavas :) .. ben meyve cok seviyorum ya, az seker iceren meyveleremi yonelsem acaba.. bilemedim simdi

makarnaa olmaz olsa da bildiğin çorba içtiğimiz kaşık var ya ondan 4-5 kaşık koyup yersin yada minik bir tabak ve makarna yiyeceksen ya kıymalı yap ye ya da beyaz peynirli çünkü öyle dengeler... Benim hep o makarnadan çıktı ilk aylrımda kilo kilo makarna aş erdim birde su böreği

Seker olcumlerimde ideal oranda cikmisti ama bilemedim ki simdi.. sigara boregi yiyorum suan mesela ay naapsam bunu yiyim bidaha yemem soz

ben yandim yaa.. bende cok seviyorum.. neyse artik alternatif bulucaz :)

Ben kutu kutu saray helvasi yiyodum delirmis gibi kendime engel olamiyodum ama baktim benim kiz sekerden dolayi fazla kilo almaya basladi melegim icin bogazimi tuttum simdi cok sukur normal hersey

Hamile lige ryneia, post: 42229018, member: 64393"]Arkadaslar gebelik sekeri neden cikar? Asiri kilo alimiyla alakasi varmi yoksa her bunyede farklimi oluyor..?[/QUOTE]
Hamilelik başlangıç kilosunun fazla olması, ailenle şeker hastası olmasi durumunda kalıtsal olarak bizlerde de şeker çıkma ihtimali yukselebiliyor

merhaba arkadaşlar, çok merak ettiğim bişey var, gebelikte şeker , çok tatlı yemekle alakalı birşey mi ?
hiç biryerde böyle bişey okumadım ama, eşim bana tatlı yiyorsun çok , şekerin çıkacak diyor.

100 lük sonucum tam sınırda çıktı...
açlık 75
1. saat 177
2. saat 165
3. saat 148

doktor dahiliyeye git dedi.. ama sınırdasın dedi.. ben gitmeyeceğim yediklerime kendim dikkat edeceğim peki bu şeker ölçme cihazları hakkında ne diyorsunuz ne zamanlar ölçülüyor ne olması lazım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…